唉!無返工兩個星期,好悶

Lhin
|
好悶, 提早咗辭工,而家在家,半日做家務,之後好悶

亞仔讀中學,又唔駛點跟,如果唔係安排咗三月尾去旅行

我可能一早搵工,想找兼職做,又唔知做咩好
Whitechocolate
|
回覆 Lhin 的帖子

唔介意就試下服務性行業,較多請兼職。
Lhin
|
回覆 Whitechocolate 的帖子

我想找,係咪麥當x會多d,其實我想文職
因為如果服務行業,我唔想星期六同日返工
KK20010609
|
約人去街
Lhin
|
回覆 KK20010609 的帖子

朋友返工,去街都要用錢
|
Lhin 發表於 18-1-17 22:13

我想找,係咪麥當x會多d,其實我想文職
文職好似較難有,只返平曰既兼職。我見飲食,零售等常請人。
Lhin
|
之前要湊亞仔,覺得時間過得快

而家亞仔大個,唔駛我跟出跟入,

睇電視煲劇又好似無咩好睇

mandy952
|
Lhin 發表於 18-1-17 22:07
好悶, 提早咗辭工,而家在家,半日做家務,之後好悶

亞仔讀中學,又唔駛點跟,如果唔係安排咗三月尾去旅 ...

三月尾去旅行都可以搵炒散嘅工
|
Lhin 發表於 18-1-17 22:27
之前要湊亞仔,覺得時間過得快

而家亞仔大個,唔駛我跟出跟入,
咁你依排下午點過?如無經濟壓力,考慮下做義工
睇書,做運動。
ash_yehyeh
|
如果無經濟壓力。可以報下工聯會d course,好平,乜都有得學
Lhin
|
回覆 mandy952 的帖子

咩叫炒散
Lhin
|

今個星期亞仔考試,有他陪下我,
我屋企有只貓,有時同牠玩,不過大部分時間唔理我

我老公叫我去學瑜珈,不過我唔知邊度學好
Lhin
|
回覆 ash_yehyeh 的帖子

經濟壓力又唔係好大,不過之前自己有份工,可以自由d
sasa0208
|
周圍去下,香港有好多好地方
mandy952
|
Lhin 發表於 18-1-17 23:00

咩叫炒散

日薪計嘅工
Lhin
|
回覆 sasa0208 的帖子

上星期日我同老公亞仔行山頂
Lhin
|

唔知邊度搵呢d, 我可能找兼職文員
LongRyan
|
Lhin 發表於 18-1-17 23:13

唔知邊度搵呢d, 我可能找兼職文員

勞工處有好多兼職文員或打字員。
Kittymummy
|
我人生中試過4個月冇做野。第一個月好似好爽,自然醒,醒左慢慢食lunch, 行下街,做下家務咁。第二個月開始悶,第三個月直頭悶到癲,仲要日日晨早6點幾起身,平時返工都冇咁起身,完全冇人生目標。第四個月忍吾住返舊公司做轉部門,狂push HR。所以再resign多一次,我寧願做百佳又好,咩野都好,過下日晨zip 時間。
Lhin
|
早晨!各位JM,

好似浪費時間

係咪唔返工,都要做下其他嘢。

試下做運動,出街行下