自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ytteb 發表於 18-1-18 15:53
請問幾錢
$250一盒,$500/2盒紙+100枝針,包機同採血筆萬寧、屈臣一樣價。
但唔識打去hotline唔好預好掂當,係飛線去馬來西亞,試過雞同鴨講

瑪瑙宮

大廚勳章

ryanma2 發表於 18-1-18 22:18
想問自己去中藥鋪買,每樣嘢分量是多少?謝謝!

我在安記買。。。4樣1:1

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

_candy_ 發表於 18-1-18 22:16
睇你想買邊隻,有無勇氣睿落去,新手用雅培 Lite,最小血0.3就ok,易驗。有信心可以睿得深少少可以用0.6血 ...

雅培 freestyle libre ,最新個隻,sensor 係貴啲,但係好方便, 隨時隨地 嘟就得,唔用sensor變返普通血糖機又得

瑪瑙宮

大廚勳章

幸福花 發表於 18-1-18 22:05
回覆 seaheart88 的帖子

試紙最貴!

230。。。50條

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

zyrtec 發表於 18-1-18 22:23
雅培 freestyle libre ,最新個隻,sensor 係貴啲,但係好方便, 隨時隨地 嘟就得,唔用sensor變返普通血糖 ...
我已用緊不過好貴呀,每月成張金牛無左

大宅

_candy_ 發表於 18-1-18 22:27

方便嘛,嘟下就得,方便老人家用

珍珠宮

zyrtec 發表於 18-1-18 22:44
方便嘛,嘟下就得,方便老人家用

有時覺得唔準,有時又好準,你會唔會呀

大宅

seaheart88 發表於 18-1-18 22:23
我在安記買。。。4樣1:1

謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我用 iHealth, 細細部,方便隨身攜帶,用app 記錄, 可以睇番d history, 我覺得幾好

試紙$220@50條

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

飲核酸啦 我自己2016 11月開始飲 飲左兩星期已慢慢降 直到今早再量只係4.8 重點係我昨晚訓前食左蛋糕同維他奶 比著以前一定超標

圖一 2016年未飲核酸前
次次都超標(emoji)
圖二最下圖2017飲左10日6.2
圖三最上圖2017飲左13日5.2
之後開始血糖指數慢慢下降
其實我無等別戒口
但明顯飲左核酸係幫我身體調節到去正常水平
圖三最下圖2018今早4.8(emoji)(emoji)(emoji)

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

家家公主 發表於 18-1-18 23:28
飲核酸啦 我自己2016 11月開始飲 飲左兩星期已慢慢降 直到今早再量只係4.8 重點係我昨晚訓前食左蛋糕同維他 ...
核酸即係咩黎?係邊買?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

家家公主 發表於 18-1-18 23:28
飲核酸啦 我自己2016 11月開始飲 飲左兩星期已慢慢降 直到今早再量只係4.8 重點係我昨晚訓前食左蛋糕同維他 ...

核酸?咩嚟?唔該

翡翠宮

回覆 _candy_ 的帖子

核酸係修復細胞保健飲品...是直銷...
問下你身邊同事朋友有無人飲緊...叫佢介紹你...

PS..不要PM 我..我只是分享...不要要搵生意...

預防糖尿病

在糖尿病患者的血液中,過氧化脂肪往往有增加的現象,核酸可以去除這些自由基。

此外,核酸又具有促進細胞增殖、促進新陳代謝的作用,因此可以促進胰島素的分泌,而核酸的代謝物質腺苷,更具有擴張末梢血管的作用,腺苷還能讓酸性化的體液維持中性,因此血液中的糖分能夠順利被細胞吸收,因而有助於改善糖尿病。

核酸中的腺苷佔糖分濃度的1%時,即能抑制食物中的糖分為人體所吸收,如此即能有效抑制血液中的糖分,而預防血糖值的上升。

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

翡翠宮

回覆 stagea 的帖子

預防糖尿病

在糖尿病患者的血液中,過氧化脂肪往往有增加的現象,核酸可以去除這些自由基。

此外,核酸又具有促進細胞增殖、促進新陳代謝的作用,因此可以促進胰島素的分泌,而核酸的代謝物質腺苷,更具有擴張末梢血管的作用,腺苷還能讓酸性化的體液維持中性,因此血液中的糖分能夠順利被細胞吸收,因而有助於改善糖尿病。

核酸中的腺苷佔糖分濃度的1%時,即能抑制食物中的糖分為人體所吸收,如此即能有效抑制血液中的糖分,而預防血糖值的上升。

珍珠宮

zyrtec 發表於 18-1-18 22:23
雅培 freestyle libre ,最新個隻,sensor 係貴啲,但係好方便, 隨時隨地 嘟就得,唔用sensor變返普通血糖 ...

我都用呢隻.準好多,方便校藥

珍珠宮

鴨鴨比 發表於 18-1-18 23:42
我都用呢隻.準好多,方便校藥
你用果時,半夜訓覺度數會唔會偏低架?

珍珠宮

家家公主 發表於 18-1-18 23:39
回覆 _candy_ 的帖子

核酸係修復細胞保健飲品...是直銷...
無朋友飲緊呀唯有自已google下先

大宅

醒目開學勳章

_candy_ 發表於 18-1-18 22:27

這個機幾錢?貼又幾錢?

珍珠宮

必朱 發表於 18-1-19 00:40
這個機幾錢?貼又幾錢?
機$520,個感應器又$520感應器一次限用14日,即每14日$520不過就好用,方便,同埋14日拮一針就得

珍珠宮

_candy_ 發表於 18-1-19 00:00
你用果時,半夜訓覺度數會唔會偏低架?

會,我臨訓打長效針

首頁

尾頁

跳至