跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女而家收到安基司PM班 ,綠茵AM 班 的offer , 邊一間好d? 大家會點簡? 一路升K班,邊間對入小學好d? ( 未諗定小學讀國際學校 定local) thanks 各位

複式洋房

phyphyho 發表於 18-1-20 09:29
我個女而家收到安基司PM班 ,綠茵AM 班 的offer , 邊一間好d? 大家會點簡? 一路升K班,邊間對入小學好d? ...

綠茵吾清楚,本人仔仔讀滌濤山安基司K1,N班都係個度讀,感覺吾錯

大宅

回覆 phyphyho 的帖子

我住綠茵附近,當初小朋友offer同你一樣,不過係安基司正校,最後揀安基司。因為綠茵好少人讀,校園細。不過有人就認為少人讀老師姨姨可以睇得緊d,小朋友亦少d病。有時經過綠茵,見小朋友都返得開心嘅,老師姨姨都OK。我覺得似乎你想小朋友同多人一般定少人一班。另外安基司升小派位學校網站有得睇,你可以參考,綠茵係新校,未必有小一派位資料可以睇。

複式洋房

maggieng103 發表於 18-1-20 18:41
綠茵吾清楚,本人仔仔讀滌濤山安基司K1,N班都係個度讀,感覺吾錯

其實我係想讀安基司am 班,容唔容易轉?

大宅

phyphyho 發表於 18-1-21 15:19
其實我係想讀安基司am 班,容唔容易轉?

滌濤山安基司n班冇am的

別墅

嵐山綠茵 N 我女返左幾日, 滌濤山安基司 Playgroup 返過幾個月,
兩間也是連鎖學校,所以學校有一套標準程序,我認為程序上兩間分別不大
滌濤山地方較大,但綠茵可能較為小班 (當時5個小朋友一班,有2位老師及1位姐姨,還有1位新入職老師在培訓),
老師愛心經驗是否有足夠,這個是主觀的感覺,建議你可參加Playgroup親自感受。
建議你也可從地點,小朋友作息時間考慮。 萬一N班不合適,K也可能有機會轉校呢。

別墅

crazypurin 發表於 18-1-21 23:02
滌濤山安基司n班冇am的

有am 的N 班

我女已K2

大宅

kkmmcc 發表於 18-2-13 21:21
有am 的N 班

我女已K2

今年沒有

別墅

綠茵老師好有愛心,而且真係關顧到小朋友既需要,尤其N班,有多個駐班房既嬸嬸協助

課程都好好,小朋友學得好開心,依家小朋友竟然係返到家主動叫著做功課,又好想返學

首頁

尾頁

跳至