興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

唔識, 想問。 拍輯个人相。 想問用那樣手指儲存?

8G, 32G, USB 2.0 或 3。0?

thank so much

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

其實我重係未明你嘅問題,所以真係唔知點答你,如果係自己備存,可以儲存在電腦硬碟中,再加定期備份,如果係同人分享,可以買些外置USB手指,甚或上載至一些網上相簿,給對方連結便可

至於USB手指品牌,我多數用sandxxh

象牙宮

kentseky 發表於 18-1-22 11:12
其實我重係未明你嘅問題,所以真係唔知點答你,如果係自己備存,可以儲存在電腦硬碟中再加定期備份,如果 ...

存照片就可以的 !

義工為婦女組, 拍攝了個人照。証件,未來遺照用。要大家備手指來作儲存之用。

回家, 會儲存在電腦硬碟中。(家中電腦也神神D)要備仔。

thanks

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 18-1-20 17:59
唔識, 想問。 拍輯个人相。 想問用那樣手指儲存?

8G, 32G, USB 2.0 或 3。0?
價錢唔差得太遠,就買USB 3.0/3.1,至於容量,如果相片檔案不太大,32GB吧,佰多元已有,不用煩!

333s    發表於 18-1-23 11:09

大宅

如果相唔多, 搵人幫手upload上dropbox, google drive, onedrive etc. 好d,

拍攝了個人照。証件,未來遺照用 <==== 呢d相唔見左好大獲

象牙宮

garylamatwork 發表於 18-1-31 10:30
如果相唔多, 搵人幫手upload上dropbox, google drive, onedrive etc. 好d,
拍攝了個人照。証件,未來遺照 ...

好的。
原本以為會把所有相給我們。
实在只收到10張都不到, 由攝影家挑選相出來給我們。
不是拍照者選的。 效果自然不理想。

未來遺照, 更用不得, 完全不行。

免費的, 又怎會好呢。 。

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至