興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

品種又多,花又多,真係比佢殺死,香港品種唔多,廣州某個花埸,品種多到我都唔知,真係約期上去走轉.

用戶要求終止服務

回覆樓主

我岩岩淘左五色赤丹,有五隻色,未收貨

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

^—^ 發表於 18-1-22 16:42
我岩岩淘左五色赤丹,有五隻色,未收貨
甘植物都可到香港,淘幾錢?運費又幾錢,有幾高?順應講講因佢張其他品牌接枝方式而成,比較上難生存,唔係唔生存,係難種.

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 16:48
甘植物都可到香港,淘幾錢?運費又幾錢,有幾高?順應講講因佢張其他品牌接枝方式而成,比較上難生存,唔係唔生存 ...

我淘6年苗人民幣58元,佢五年苗係人民幣36.....我見到人哋買嗰啲靚.....圖個係7,8年苗....

我見有啲鋪頭, 唔使$20人民幣已包郵五年苗.....

大宅

到香港?

^—^ 發表於 18-1-22 16:54

我淘6年苗人民幣58元,佢五年苗係人民幣36.....我見到人哋買嗰 ...

用戶要求終止服務

summerhk123 發表於 18-1-22 16:55

吾係,寄點對㸃轉運⋯⋯

佢有得買啲專用泥,我買埋,加多9.8人民幣....

珊瑚宮

^—^ 發表於 18-1-22 16:54 \"\"

我淘6年苗人民幣58元,佢五年苗係人民幣36.....我見到人哋買嗰 ...
呢棵係淘番來58元加運費又幾錢?呢棵好正

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 16:58

呢棵唔係我買,人哋嗰棵七年至八年,七年要$99人民幣了,八年成百幾二百,我唔知自己識唔識種,買棵五十幾蚊算啦⋯⋯未到手....

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 16:58

點對點20加繼重5元,送宅吾知係咪25,佢加左價之後,我都係第一次,大約係咁,佢收港幣

珊瑚宮

^—^ 發表於 18-1-22 17:04
點對點20加繼重5元,送宅吾知係咪25,佢加左價之後,我都係第一次,大約係咁,佢收港幣
...
20元頭二公斤,跟1/2公斤 5元,可否比佢個名,謝謝.

用戶要求終止服務

回覆樓主

山茶花連缐....

【苍梧幻镜茶花苗5年苗带花苞多色茶花树苗四季开花盆栽山茶花树苗】http://www.dwntme.com/h.Z0jtJ3K 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥I8O20OYPcIl¥后打开(emoji)手淘(emoji)

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 17:07

港幣20元頭公斤,繼重5,送宅20,唔夠0.5公斤的貨,都會計最少0.5,但就唔計體積,每次存貨好似唔可以多個一個月,同埋唔可以多個15件……㸃對點集運....point 2 point, yahoo search

https://www.point2point.hk/tc/cost/

你要再睇睇佢啲條款,我記得大約係咁,但佢係算平,我都用過幾次,暫時寄出都係兩天收到,我月頭用過,希望都係咁上下

珊瑚宮

^—^ 發表於 18-1-22 17:07
山茶花連缐....

【苍梧幻镜茶花苗5年苗带花苞多色茶花树苗四季开花盆栽山茶花树苗】http://www.dwntme.com ...
如果有機會真係可組團,到廣州個度做批發同零售5-8年都係幾拾元,重可代裝箱寄到花墟10大花盆,100元.

珊瑚宮

^—^ 發表於 18-1-22 17:12

多謝你資料,如果種植有什麼問題,可交流一下.

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 17:26
如果有機會真係可組團,到廣州個度做批發同零售5-8年都係幾拾元,重可代裝箱寄到花墟10大花盆,100元. ...

係呀,好平,我揀已吾係最平啦......

我剛淘左1.6玫瑰,唔使運費寄大陸,佢間鋪又係有啲五顏六色嘅玫瑰.....

【包邮浓香玫瑰月季花苗盆栽绿植花卉四季开花植物爬藤蔷薇茶花牡丹】http://www.dwntme.com/h.Z0jAPUD 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥mQJR0OYrkP9¥后打开(emoji)手淘(emoji)

山茶花....呢間其實唔錯……好平,評價又唔差,不過真係冇咁多地方種

【我剁手都要买的宝贝(四季香山茶花苗盆栽年宵花卉十八学士六角大红树苗带盆带花苞包邮),快来和我一起瓜分红I包】http://www.dwntme.com/h.Z0Qa8Jf 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥0lTT0OYII28¥后打开(emoji)手淘(emoji)

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 17:28
多謝你資料,如果種植有什麼問題,可交流一下.

我係完全唔識種,我未種過,但我知佢要用酸性嘅泥,同埋要疏水啲,佢唔鍾意太濕...我都諗住不停咁煩個賣家問佢點種

珊瑚宮

^—^ 發表於 18-1-22 17:33
我係完全唔識種,我未種過,但我知佢要用酸性嘅泥,同埋要疏水啲,佢唔鍾意太濕...
...
花泥要加河沙50/50,底部2"最好用石仔,唔好大太陽.水要足夠.

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 17:37
花泥要加河沙50/50,底部2"最好用石仔,唔好大太陽.水要足夠.

好彩你提醒,原來佢要濕,謝謝你

我買咗佢啲沙土

【我剁手都要买的宝贝(茶花王 专用茶花土 弱酸性土壤 茶花杜鹃必备图 沙土),快来和我一起瓜分红I包】http://www.dwntme.com/h.Z0QeabD 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥89Bg0OYzTZO¥后打开(emoji)手淘(emoji)

用戶要求終止服務

20150618bb 發表於 18-1-22 17:07

唔好意思,在網購天地,有Jm 話point 2 point唔OK,而家好耐送貨,我自己就已經有好多貨係佢度,唔用唔得

珍珠宮

BK Milk勳章

^—^ 發表於 18-1-22 16:54

但唔怕運送過程苗受損 因我都心思思想淘

首頁

尾頁

跳至