2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我預產期2018五月中,身邊親友多數都未生,咩都無人俾,由零開始預備
由好緊張,咩都唔識,睇blog睇forum...
依家都準備左唔少野喇!有無同路人都係咁呢。。。你地又準備成點?
So far我買左:
1) 和尚袍/底衫仔
2) 衫仔
3) 紗巾
4) 手套,腳套,帽仔
5) 大小尿墊
6) bb床(2手)
7) 奶泵(2手)
8) baby bouncer
.......
.......
我仲諗緊買唔買high chair, 買幾多奶樽,奶咀。。
有無經驗JM有提點?
準備工夫唔知點開始,但一開始就一發不可收拾laaaa, 哈哈好興奮好期待啊!

洋房

Lupdiamond 發表於 18-1-22 20:40
我預產期2018五月中,身邊親友多數都未生,咩都無人俾,由零開始預備
由好緊張,咩都唔識,睇blog ...

你好犀利,準備左甘多野.....我EDD 26/5,都係新手,咩都唔識,煩惱唔知買咩先好,我暫時只準備左床仔同bouncer
其實好多野BB展可能會派或者登記之後有野送,我諗住去行下荷花展睇睇,你呢?

複式洋房

Beaniechong 發表於 18-1-22 21:15
你好犀利,準備左甘多野.....我EDD 26/5,都係新手,咩都唔識,煩惱唔知買咩先好,我暫時只準備左床仔同bo ...

我都打算去bb展,不過2月好似係細bb展,我無預會有咩收獲啊!
其實上星期我都淨係買左床同奶泵,不過weekend去左觀塘啲開倉行左轉,入左好多平價紗巾,衫仔:p

洋房

Lupdiamond 發表於 18-1-22 22:09
我都打算去bb展,不過2月好似係細bb展,我無預會有咩收獲啊!
其實上星期我都淨係買左床同奶泵,不過weeke ...

開3日,我仲以為係大BB展添....
觀塘有好多工廈,都做BB批發,所以好平(emoji)如果有好野,記得介紹俾我(emoji)

民房

回覆樓主:

我EDD 531, 不過都未開始買嘢,諗住去bb展睇下先(emoji)

複式洋房

Beaniechong 發表於 18-1-22 23:36
開3日,我仲以為係大BB展添....
觀塘有好多工廈,都做BB批發,所以好平(emoji)如果有好野,記得介紹俾我(e ...

我覺得觀塘工厦多數無包裝,未必好吸引,但紗巾真係好平,十零蚊有10條,抵到爛。
有少量網購百幾元嘅西松屋蝴蝶衣,佢地都係80蚊到,不過無乜款。。
我樣樣入左少少,諗住平貴都著嘛

洋房

回覆樓主:

Aeon 都有有機棉和常袍 又吾貴呀
好似200蚊有五件 料子好柔軟
吾錯架

我都無咩準備 新手媽媽
暫時有人俾左床 highchair
衫仔都有

首頁

尾頁

跳至