跳至
[大埔區] 德萃小學offer

首頁

尾頁

別墅

有冇家長係12月in? 收唔收到offer?

德萃係咪全英語環境?Interview當日見PE堂既老師同學生都係講中文
其實佢地咩科係英語教 咩科係中文教?
有冇家長可分享下?

複式洋房

唔係全英語,中文同常識係普通話,其他有數學、視藝、英文、科學同體育係全英教授,正常老師喺學校只會同學生講英文,同學之間只可英文或普通話交談,希望幫到你。

大宅

foxli 發表於 18-1-25 20:50
唔係全英語,中文同常識係普通話,其他有數學、視藝、英文、科學同體育係全英教授,正常老師喺學校只會同學 ...

好似係新校,面試難入嗎?

大宅

They accept most of the kids so that don't worry about the interview. The only thing that you need to concern is the tuition fee is quite high.

複式洋房

如果付擔得起,6仟蚊一個月可以買番小朋友嘅快樂童年,我又覺得值得,咪當補習用咗lor,起碼可以慳番補英文嘅錢,我小朋友由傳統學校轉嚟讀,由初初唔識講英文(傳統學校通病),到依家同同學或老師都係英文交談,已經一大進步,不過大前提係家長係buy活動教學呢套,唔好入到去問㸃解少功課,少測驗,冇默書,要相信學校。

別墅

回覆樓主

我buy佢套教學 只係好奇話英文小學 但去學校眼見上堂係用中文
唔係上堂既時間 老師與同學 或同學之間都係用中文溝通
感覺呢個價錢 好似唔值呢種語境環境

男爵府

陪月勳章

nijababy 發表於 18-2-6 14:53
我buy佢套教學 只係好奇話英文小學 但去學校眼見上堂係用中文
唔係上堂既時間 老師與同學 或同學之間都係 ...

想問最後有去嗎?
禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

首頁

尾頁

跳至