影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

sasara123 發表於 18-2-24 22:25
路非有個扭兩肩既動作,我第一眼睇到,反應就係好姣,好女人呀 後來一諗路非係幫緊辛辰投入去,佢 ...

你講起呢度,我睇完尋晚兩集有相同感受....

睇到現在,我覺得路非係一個內心好強大好平靜既人。即係當全世界擔心亂既時候,佢仲可以不急不忙,情緒起伏不大,神態自若去做佢既事(學樂清講,好難見到佢發脾氣)。

呢個星期既戲都講劇組開始現場拍攝時,路導同樣既動作,同樣既平靜,但留心d睇,情緒是有慢慢有一點點不一樣,好連貫。

要演一個幾時都咁平靜既人,其他人演可能都演唔到個層次,變左係木。

珍珠宮

vivimere 發表於 18-2-24 22:06
我哋繼續努力去網絡睇,睇多幾次!

加油!

希望高點擊率令高清未刪減版有機會重見天日

珍珠宮

vivimere 發表於 18-2-24 22:56
你唔使幫佢兜啦,佢有時真係個樣好姣㗎!記唔記得佢唱春光乍洩?
但我鍾意呀! :happy ...

仲記得625佢氹一腳果句「激死我呀⋯⋯」我地笑左好耐

真係好可愛!

珍珠宮

vivimere 發表於 18-2-24 22:56
你唔使幫佢兜啦,佢有時真係個樣好姣㗎!記唔記得佢唱春光乍洩?
但我鍾意呀! :happy ...

好多人都話非非似村長

但呢幾晚劇情我確定了一件事

非非絕對唔似村長

因為村長絕對唔會推佢女友去做明星架

伯爵府

ggsbb 發表於 18-2-24 23:33
仲記得625佢氹一腳果句「激死我呀⋯⋯」我地笑左好耐

真係好可愛!

我睇片都笑左,一齊笑更正

珍珠宮

AC117 發表於 18-2-25 07:34
我睇片都笑左,一齊笑更正

其實,非非是不是不太了解辛辰呀?

子爵府

ggsbb 發表於 18-2-24 23:32
加油!

希望高點擊率令高清未刪減版有機會重見天日

琴日見到辛辰就忟, 而家唔係叫你跳舞喎,食餐飯啫,咁都做嚟做去做唔到。非非畀佢累死!

珍珠宮

vivimere 發表於 18-2-25 09:47
琴日見到辛辰就忟, 而家唔係叫你跳舞喎,食餐飯啫,咁都做嚟做去做唔到。非非畀佢累死!
...

我覺得辛辰有開始進入抑鬱症既先兆

其實佢一心想幫非非完成佢既夢想

但佢能力上做唔到,精神上負擔唔到

我覺得紀若櫟有失職

點會由一個完全無受過培訓既新人自己一個人獨自面對傳媒做專訪架

珍珠宮

vivimere 發表於 18-2-25 09:47
...

辛辰性格都好堅強

又或者可以理解係唔想人地擔心佢

當年人流廣告事件佢都係非非面前扮到乜事都無唔介意,就係唔想非非因連累到佢而內疚

而家是重覆著過去。又係非非太投入自己既作品,冷不防放了辛辰在尷尬位置。而辛辰又不想令非非有負擔,自己硬食。

伯爵府

ggsbb 發表於 18-2-25 09:42
其實,非非是不是不太了解辛辰呀?

男人不夠細心,分開十年中間可以發生很多事,只是做戲吧!辛辰這樣撐真係好易崩,這十年他有跟辛笛聯繫?這十年應該唔會零認識,樂清也有聯繫啦!不似陌生飛走,但都想飛美國找她,或者堅守十年約定
起碼重逢他不會好似王爺問王妃係米單身,這場好冧但好攪笑,拜過堂會諗她不等他

一齊看真 無諗過JM諗到,越黎越好睇

珍珠宮

AC117 發表於 18-2-25 10:10
男人不夠細心,分開十年中間可以發生很多事,只是做戲吧!辛辰這樣撐真係好易崩,這十年他有跟辛笛聯繫? ...

非非係唔夠細心

但辛辰又太過掩飾自己真正感受

佢可以對小叔發脾氣,對高妹講佢感受

但對非非佢難以開口

講到尾,太在乎對方感受

子爵府

ggsbb 發表於 18-2-25 10:18
非非係唔夠細心

評論有人淨怪責非非,甚至話辛辰應該揀樂清,我覺得太過份,對非非唔公平!

侯爵府

ggsbb 發表於 18-2-24 20:58

伯爵府

ggsbb 發表於 18-2-25 10:18
非非係唔夠細心

真係太在乎非非,而做不到坦誠,樂清小叔都唔想他做女主,其實就算可以完成舞蹈,如戲這娛樂圈都有很想不到的事發生,訪問可以比人做手腳,影射了娛圈的醜惡,比自己女友做女主也可能有很多難聽傳言,心目中女角已夠,真係無必要擺她在幕前 唔好話樂清小叔心痛,我都心痛

伯爵府

vivimere 發表於 18-2-25 10:54
評論有人淨怪責非非,甚至話辛辰應該揀樂清,我覺得太過份,對非非唔公平!
...

愛情點可以咁揀,都未鍾意過樂清,或者樂清都唔敢表白

伯爵府

vivimere 發表於 18-2-25 10:54
...

靜琬都堅持,已開口想同信之結婚,但因四少仍生存再一次辜負他,在亂世有個咁男人照顧好難得,但始終是四少

樂清完全唔過電,心始終係非非

之前JM話信之在王爺有角色,終於出現,唔講唔知,講左都唔認得,腦海仍未想起未央明叔樣子,他比村長細,真係唔襟老,這娛圈好現實,信之戲份唔小,又做得 唔紅要輪為配角,自己百度也無提王爺有戲份 建璋都keep住有重戲份的配角

子爵府

AC117 發表於 18-2-25 16:02
真係太在乎非非,而做不到坦誠,樂清小叔都唔想他做女主,其實就算可以完成舞蹈,如戲這娛樂圈都有很想不 ...

非非俾人話公私不分公器私用,遠遠唔及陸總表現專業。非非好無辜,冇見十年,你唔講鬼知你有受過傷唔可以再跳舞咩!

伯爵府

vivimere 發表於 18-2-25 18:09
非非俾人話公私不分公器私用,遠遠唔及陸總表現專業。非非好無辜,冇見十年,你唔講鬼知你有受過傷唔可以 ...

陸總在背後為蘇蔓做d野,都話男人做野唔洗話佢知,但現在只是辛付出,非非完全不知道,但真係難怪,他不細心,只是愛,不懂觀察,陸總好細心,默默在背後支持蔓。

子爵府

AC117 發表於 18-2-25 18:06
靜琬都堅持,已開口想同信之結婚,但因四少仍生存再一次辜負他,在亂世有個咁男人照顧好難得,但始終是四 ...

信之個角色好討好,默默同埋無私甘愛,又甘願個水泡。

子爵府

村長真係好戲,而且投入度爆燈

《钟汉良 | 对表演这件事永远都“贪得无厌”,到最后一刻都希望能做到更好》

作者:凤凰网

三年前,《何以笙箫默》里钟汉良饰演为爱等待七年的何以琛,让观众知道了“爱、不将就”。最新热播的《一路繁花相送》中,他饰演的路非,一等就是十年,告诉大家“梦寐以求的爱情,并不是只能做做梦”。钟汉良说:路非虽然长情,但是路非并没有何以琛的影子,在他看来,路非更纯粹、有理想,而且路非对待爱情不是外放的,可能更加的生活化。钟汉良为了演好路非这个角色,其实付出了很多,不仅仅是为了一个水下的镜头,在水中泡4个多小时不敢上岸,为了在剧中演好导演的角色,他也一直向导演取经、学习,尽可能的去贴近角色本身。他一直将演戏作为生命中最重要的事情,用他的话来说就是对表演这件事永远都“贪得无厌”,到最后一刻都希望能做到更好。

在接受记者采访时,《一路繁花相送》的导演刘淼淼说:他对钟汉良的两场哭戏印象特别深刻,一场是意大利拍戏,跟他一说眼泪马上就出来了(果然是有演技的实力派演员),这场戏是拍完国内部分后,到意大利去拍的,中间有断时间间隔,“可见路非这个人物是生长在钟汉良的内心的”,一说情绪,马上就到,很快。如果没有长在他心里,不可能你一说哭,情绪马上就来,那还得酝酿。

“另一场戏,是在老屋拍摄的,辛辰给路非打电话让他来,两个人往那一站,路非给辛辰说:“我不干了”。我觉得那一瞬间,两个人虽然一句话都没说,但是该有的都有了,怨和恨都在里面。”刘淼淼说道。刘淼淼导演谈到钟汉良,还夸赞到:“我从他(钟汉良)身上看到一种特别努力的东西,确实挺好的,是一个好演员起码应该有的,最应该有的东西”。而钟汉良对导演的夸赞只是说:“我其实只是跟随导演的想法,看能不能在有限的时间挖掘到人物或者剧情的可能性,到最后一秒,都希望可以想到更好的东西,其实就是希望尽最大的能力去发掘更大的可能。”

首頁

尾頁

跳至