自由講場

跳至
.  

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

我阿媽墮過,好似唔止一次,屋企無鬼怪出現過。都係嗰句,信則有,不信則無。

水晶宮

回覆樓主

我信有呢d野。事緣我陪亞媽問事,竟然問到我仲有兩個細佬,一問就問到出黎。我亞媽聽完即刻呆左,最後都認左. (我從來都吾知)亞媽係feel 吾到睇吾到的,只係老豆成半年感冒都吾好。亞神婆仲話我呢兩個細佬都年紀大,幫佢攪埋成親,仲講得出女家姓咩. 之後送返呢兩個細佬上去生活. 另外仲問到亞媽果邊咸豐年有兩個親戚曾經自殺⋯⋯亞媽諗左一分鐘都話係。之後攪晒,我老豆好離奇地好返好多喎又.

PS: 吾好問我個神婆係邊,我吾會介紹的。

大宅

回覆樓主

有機會唔走ga, 因為真係好大怨氣, 原本可以投胎做人wor,超渡過,安個位、都未必肯走ga! 話說要一直等到原本的陽壽盡.... 一般會怨阿媽最多, 可能會覺得某個身體部位特別痛,都會跟兄弟姊妹ga, 會怨恨點解他出唔到世,你地就幸福快樂.... 其實需要你父母去誠心唸經迴向俾他,燒d 嘢... (我自己經歷過,都仲未完結,阿媽以前落過2 個, 1 個就跟住我和我女,以上係我僅知道的一點)

男爵府

回覆樓主:

如果唔係你小朋友見到,
而係人地見到,
仲要係香鋪哥哥,
我就唔係好信!

我媽咪唔要左十幾個!
我問我阿姨會唔會有機會廿個?
我阿姨都言有可能有廿個!

男爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

而家清明節好多大寺廟都會做附薦 e.g. 志蓮淨院,妙法寺……唔安心就去做!

男爵府

回覆樓主

好奇一問,其實佢地係跟爸爸定跟媽媽

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-3-22 00:53
我信有呢d野。事緣我陪亞媽問事,竟然問到我仲有兩個細佬,一問就問到出黎。我亞媽聽完即刻呆左,最後都認 ...

幫嬰靈辦理冥婚,我媽以前也有辦過,流產不久後就做了,比較安心。

說起來也奇怪,辦了冥婚之後的某年,我們家莫名其妙的被一位貴人主動幫了一個大忙,從此整個家庭走上來一條比較易走的人生軌跡。也許是巧合。

珍珠宮

pinkochang 發表於 18-1-30 16:57
有少少離題,但突然諗起朋友經歷

我朋友有係大陸醫院落過, 因為佢經期好準,有日未到M到日子就一早心血來潮 ...

以我的認知,在入胎那一刻,是精子、卵子、中陰身一起結合而成的。那一刻起,已經是一個生命的開始。

水晶宮

講真。。呢D嘢都係為咗心安落!實則末出世都不能算生命!人世間多苦多難人出生根本若不能好相待小朋友亦是種罪業!婆娑世界!有時好多生不由主!多作善事忘卻過去!

男爵府

減齡達人勳章

Budd 發表於 18-1-27 00:46
回覆 溋溋 的帖子

我都想知找什麼師傅比較好。。

荃灣龍母廟

大宅

回覆樓主

嬰靈係咪有d會長大.有d唔識大架?

用戶要求終止服務

回覆樓主

我家人試過,係好多年前嘅事,但係好多年之後佢去醫院探病,有時係個病人見到問佢係咪帶多咗個細路來.......

信則有,不信則無......

男爵府

回覆樓主:

最好搵師父來要超渡

複式洋房

有法師話被墮胎殺害的嬰靈,由於沒得去投胎,只能在另一個世界孤零零,會被其他靈體欺負,因此需要好好的超渡祂,讓嬰靈能重新投胎

複式洋房

可以去佛寺做嬰靈附薦,,最平$50已有, 黎緊有得做梁皇附薦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Budd 發表於 18-1-30 15:25
回覆 BREADWING 的帖子

其實唔係我墮胎,你可以睇清楚內文先,而且做左係可以解決一些怪現象和令家人心安 ...

你媽媽還健在嗎?健在應由你媽媽/爸爸搞,要去幫佢改名,做啲野再比個位比佢。我父母都走左喇,我想搞都唔知點搞,我知佢報左個名比我,我又唔肯定,怕落錯名

珍珠宮

MSannaho 發表於 18-5-27 15:19
可以去佛寺做嬰靈附薦,,最平$50已有, 黎緊有得做梁皇附薦

呢間係邊度,thanks

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Yukyuk 發表於 18-1-27 21:01

Agree.
好奇一問,出唔到世既BB是否只跟媽媽?咁爸爸喝?如果爸爸才是那個令BB出唔到世既人,怨有頭債有主,咁係咪應該跟住爸爸?

侯爵府

醒目開學勳章

tester5 發表於 18-11-19 19:28
好奇一問,出唔到世既BB是否只跟媽媽?咁爸爸喝?如果爸爸才是那個令BB出唔到世既人,怨有頭債有主,咁係咪 ...

我聽嗰個說法係跟媽媽或者媽媽已經有孩子(即係親哥哥/親姐姐),因為咁樣佢可以同樣得到媽媽嘅愛。

#我記得有啲case嗰個媽媽冇仔女,嬰靈就跟媽媽原生家庭嘅妹妹嘅仔女。

#呢個說法應該係比較合情理

#也有case會跟爸爸

珍珠宮

平平常常 發表於 18-3-23 23:45
幫嬰靈辦理冥婚,我媽以前也有辦過,流產不久後就做了,比較安心。

說起來也奇怪,辦了冥婚之後的某年, ...

咁做冥婚貴唔貴架而家?

首頁
12345...6

尾頁

跳至