親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

新開有Marvel館
還有skyline luge(斜坡滑車)
應該幾好玩

大宅

回覆樓主:

剛去完,住海雲臺,去左6日5夜,去左海雲臺沙灘,marvel experience busan, trickeye museum, 釜山塔,水族館,五六島天道,廣安里沙灘睇大橋夜景,兒童大公園,釜山美術館跟本地團去了東海龍宮,太宗臺,松島天空棧道,甘川洞文化村。我和小朋友都好鍾意參觀水族館,有個美人魚表演好好睇好浪漫和坐玻璃船係鯊魚館餵魚,另外marvel experience busan都幾好玩,又冇乜人唔洗排隊。

大宅

manyjennifer 發表於 18-2-20 17:45

剛去完,住海雲臺,去左6日5夜,去左海雲臺沙灘,marvel expe ...

海雲台邊間酒店好呀?

大宅

annabelle1919 發表於 18-2-20 19:26
海雲台邊間酒店好呀?

我住Best Western Hotel Haeundae, 4百幾一晚1雙人床加1單人床海景房,酒店呢個價都算抵又近機場巴士但唔近地鐵,釜山塞車都嚴重,搭巴士好塞車。

大宅

manyjennifer 發表於 18-2-20 20:59

我住Best Western Hotel Haeundae, 4百幾一晚1雙人床 ...

呢間唔錯喎 ,可惜我要既日子full左lu

禁止訪問

禁止訪問

大宅

lemontea1021 發表於 18-2-21 01:40
行程好吸引吖!
想請問本地團係邊度參加架?

我join klook啊!現在有折扣啊,好似買滿999就有折

大宅

Puluma 發表於 18-2-21 01:55
海雲台好遠架.

其實冬天住海雲臺係麻麻地,不過我貪佢join local tour可以遲1小時集合,原先我係join2日去埋滑雪的,不過後來驚一個湊2個滑雪搞唔掂cancel左滑雪團。

大宅

lemontea1021 發表於 18-1-27 02:46
釜山親子遊
好似無人講咁
都未去過

剛剛去完釜山,住南浦Aventree hotel, 地點方便近南浦站及札嘎其站。酒店近BIFF 廣場,好多小吃攤檔,食黑糖餅超正,行光復洞及樂天百貨買野近,也近富平市場及札嘎其市場,又可以行去釜山塔。
去甘川文化村及松島步道可以坐的士,不貴。

記得去機張食蟹,抵食又鮮甜,係超正

另外,釜山人情味濃厚,居民比首爾熱情。我們在地鐡中不懂轉缐,有好多個大叔和阿朱媽主動幫忙。

首頁

尾頁

跳至