請問有冇人試過喺淘寶搵訂造傢俬落香港度尺?

eva0829
|
有冇鋪頭可以介紹我(emoji)

上網搵到間米格蘭/香港百姓之家,同一間鋪來的,話可以師傅到香港度尺。唔知呢間好唔好?

上門量尺比 $200
量尺後出平面圖
即場報價比 10% 設計按金 或3000元再設計3D圖
如冇問題後再比50%訂金開始生產
生產完之後影相俾我睇,或自行上大陸睇
冇問題就比晒尾數 才安排運送及安裝

佢話整個過程可以用微信溝通,及港幣計價
可以入佢哋香港嘅戶口,但係咁樣會唔會唔穩陣呢?

有冇人有呢方面嘅經驗同埋介紹?(emoji)(emoji)
333s
|
eva0829 發表於 18-1-28 13:22
上網搵到間米格蘭/香港百姓之家,同一間鋪來的,話可以師傅到香港度尺。唔知呢 ...

一切交易經淘宝。 買家才有保障。 至少hold 住銀紙。
做好, 你評了它, 14日后, 淘宝才打款給厂家。

入佢哋香港嘅戶口,但係咁樣會唔會唔穩陣呢?更不穩陣啦。
佢做唔足, 你怎么找對方? 不理你才怪。

用港幣計價, 要先收錢, 后發貨, 貨不到板, 對自己無保障?。
三思。

vitatio
|
我經驗是唔好,我拍了200元上門,師父好he a,唔專業,反而WeChat聯絡人好好,想幫我哋,但問題係佢哋派咗過好差的師父落黎。依家佢哋出緊圖比我哋,但唔理想,所以我哋唔會繼續做 。
mike89
|

上網搵到間米格蘭/香港百姓之家,同一間鋪來的,話可以師傅到香港度尺。唔知呢 ...

呢間唔少人中招,因為香港過戶無得經淘寶追評,收晒錢就拖
呎吋不對,顏色不對
Mnopq1
|
mike89 發表於 18-1-28 18:14
呎吋不對,顏色不對
...

曾經搵過上來度尺好馬虎跟得又唔足,但最終都係搵另一間香港公司攪。
eva0829
|
vitatio 發表於 18-1-28 18:05
我經驗是唔好,我拍了200元上門,師父好he a,唔專業,反而WeChat聯絡人好好,想幫我哋,但問題係佢哋派咗 ...

都是這間嗎?你總共俾咗幾多錢佢?
因為好似現場要比一成訂

eva0829
|
mike89 發表於 18-1-28 18:14
呎吋不對,顏色不對
...

本來我見佢啲評價都唔錯,我就奇怪點解佢要分三間店開,原來係有原因(emoji)
eva0829
|
333s 發表於 18-1-28 16:31
一切交易經淘宝。 買家才有保障。 至少hold 住銀紙。
做好, 你評了它, 14日后, 淘宝才打款給厂家。

謝謝意見!其實都覺得唔太穩陣,淘寶比穩陣啲
vitatio
|
eva0829 發表於 18-1-29 00:06
都是這間嗎?你總共俾咗幾多錢佢?
因為好似現場要比一成訂

係呢間,米x x。
就係拍了200元叫佢上門做量度,師父根本唔聽你講嘢,返到去求其交代了就算。
yeeyeeyeah
|
eva0829 發表於 18-1-29 00:09

有朋友又係淘寶訂造櫃,俾錢師傅落香港上門度尺,話左如果尺寸唔岩位鋪頭會負責重新做過,以為包冇死喇,點知上門度尺個師傅超hea , 真係度錯咗小小,個櫃做完左之後先知,鋪頭話會負責,但不停用唔同理由不停拖,追咗幾個月都未搞掂,最後結果點就唔知啦,因為我同嗰位朋友唔係咁熟,只係某次飯局中佢喺度呻我先知
mike89
|
反而我量呎沒問題,
問題係做出黎既貨同佢地既售後聯絡人態度

出錯一個推一個,結果可能係推到客人錯
咁就無須負責
333s
|
eva0829 發表於 18-1-29 00:09

1. 任何事, 自己衝量, 決定。
2. 別人是左右不到自己。才是。
3. 任何交易, 經淘宝, 保傽 雙方。

网友上了當, 怕煩, 直接給現金。入對方戶口。很大數目。
另网友, 做的 ok, 小數目。

我上過那个店, 报價貴, min order 6K+ 才交易。
平你量呎, 有什么用。

不懂量, 找物業之 "平面圖"。 google 搜索。
菅理處,. 地產公司, 都會有。

333s
|

用 3200 元, 基本上, 在淘宝可買現成的。
物流。
安裝費。

333s
|
mike89 發表於 18-1-29 10:35
反而我量呎沒問題,
問題係做出黎既貨同佢地既售後聯絡人態度

我看過之前的追平。

333s
|
我在淘宝, 人家教的。

看中那家具....定自己要的呎寸。 最多是呎寸小一些。

实惠好多。中伏机會低。

333s
|

SaBB
|

你訂幾多野?
我識3間、跟得幾好。
333s
|
be careful ....

read others comments

不要相信这样的好评。没签单之前,什么都答应你。交了钱,出了问题,就不肯 解决。我2 米的橱柜,付了4千多,付了开孔费。
没有开孔也不退开孔费。
橱柜与地面留很大缝隙,至今不做处理。
安装师傅傲慢无理,素质差。
我的洗手间在橱柜安装前是通的,安装之后,厕所严重堵塞,非得拆了座厕,才知道里面给塞了一个圆铁块,要我拿证据,我是没证据,因为当时没人在。
但是事实是安装橱柜之前,座厕是通的,安装之后,严重堵塞。
找这样的公司做橱柜,你不害怕吗

其实, 香港也有同类的。
eva0829
|
SaBB 發表於 18-1-29 13:02

你訂幾多野?

地台床連櫃,另外要一個衣櫃,在要一張升降地台,及一個鞋櫃,請問有乜介紹
eva0829
|
333s 發表於 18-1-29 14:12
be careful ....

read others comments

咁呢間真係唔掂