懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今朝先產檢完,bb一切健康!抽左血做T21 ,至下午都有點攰有點暈,到晚上沖涼發現流褐色分泌物系6-8w個時未知懷孕都有流,之後食左安胎藥就好了!但今日忽然又有,好擔心聽日系咪睇下dr.好啲?

珍珠宮

回覆樓主

咁都可以睇下醫生,開安胎藥。你自己都要多休息,畢竟啱啱踏入三個月,仲未穩定。

大宅

擔心就去睇下醫生照下BB心跳。我之前4,8,12週都流啡血。之後13週重流鮮血+血塊,重要開水喉咁流,之後照到子宮有血塊。都係塞安胎藥同休息,而家都要keep住兩星期去照下BB心跳。希望一切順利啦~

如果有返工開工就請假休息下,我12月到而家加埋都係返左一星期!

複式洋房

常綠葉 發表於 18-1-30 14:46
擔心就去睇下醫生照下BB心跳。我之前4,8,12週都流啡血。之後13週重流鮮血+血塊,重要開水喉咁流,之後照 ...

我今朝去咗睇啦,照過哂,睇哂都無問題,dr.話可能我太操勞,胎盤未穩叫我唔好再亂郁,多多休息❤️我都系返左2個星期喳,之前6-8weeks流左2星期啡(emoji)

加油呀!我同Bb一齊加油

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-1-29 20:06
咁都可以睇下醫生,開安胎藥。你自己都要多休息,畢竟啱啱踏入三個月,仲未穩定。
...

我今朝去咗睇啦,照過哂,睇哂都無問題,dr.話可能我太操勞,胎盤未穩叫我唔好再亂郁,多多休息❤️

大宅

babymonchu 發表於 18-1-30 15:59
我今朝去咗睇啦,照過哂,睇哂都無問題,dr.話可能我太操勞,胎盤未穩叫我唔好再亂郁,多多休息❤️我都系 ...

我一直都反反覆覆咁流啡紅血,上星期停左。但又到月底應該來月經既日子,我怕又出過血。好在每次照ultrasound 時BB都郁手郁腳,咁都安心d。

醫生有無話叫你休息到幾時?我自己無完全卧床,但係屋企都會平躺係sofa睇電視。希望BB健康平安足月出世~

複式洋房

常綠葉 發表於 18-1-30 16:08
我一直都反反覆覆咁流啡紅血,上星期停左。但又到月底應該來月經既日子,我怕又出過血。好在每次照ultraso ...

你宜家幾多week 呀?

Dr.叫我休7日,佢話因爲流啡較多,休息好緊要!

珍珠宮

babymonchu 發表於 18-1-30 15:59
我今朝去咗睇啦,照過哂,睇哂都無問題,dr.話可能我太操勞,胎盤未穩叫我唔好再亂郁,多多休息❤️
...

係啊,啱啱三個月胎盤未穩啊,呢個時候都唔可以掉以輕心架。

首頁

尾頁

跳至