夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同我老公一齊左10年 佢以前結過婚 有個女 近呢排成日話探個女 上番去大陸搵佢地 我同佢一齊果時 佢已經同佢前妻離婚 我真係冇介入過佢地 我同我老公有兩個小朋友 早兩日 我發現佢同番佢前妻一齊 有訊息同親密照片 佢搶番個電話 當然我唔夠佢搶 佢仲想出手打我 之後佢同我講 佢前妻等左佢10年 話唔可以再 辜負佢 問我可唔可以享齊人之福係會比以前對我更好佢一個月要上去探佢一次 呢兩日我見到佢一啲悔意都冇當冇事發生 我奶奶同我講 要守住頭家 唔可以畀女人有成幾 可以入嚟叫我千祈唔可以走 但係我好辛苦呀 我可以點做呀

大宅

helloada1818 發表於 18-1-30 07:45
我同我老公一齊左10年 佢以前結過婚 有個女 近呢排成日話探個女 上番去大陸搵佢地 我同佢一齊果時 佢已經同 ...

如我會選擇離開,重新生活.
如佢上大陸會合前妻時,我會好辛苦. 長痛不如短痛

男爵府

佢會對你更好?虧佢講得出口, 對你好就唔會講做齊人根本無理你感受啦!你有無經濟能力?小朋友幾大? 離婚有無地方住?有無娘家可依靠? 聽你描述你老公又無悔改內疚,好明顯食住你喎!你點知你奶奶會唔會同你老公夾埋逼你接受, 你係咪好順得人架?

男爵府

helloada1818 發表於 18-1-30 07:45
我同我老公一齊左10年 佢以前結過婚 有個女 近呢排成日話探個女 上番去大陸搵佢地 我同佢一齊果時 佢已經同 ...

呢個男人賤到無人有

大宅

回覆 helloada1818 的帖子

我自己接受唔到呀!

瑪瑙宮

守住頭家? 叫你 99 同佢个囝講叫佢守住頭家丫, 使乜理你 99 講乜, 佢自己接受唔到.

Jolin_Yuen    發表於 18-1-31 12:37

男爵府

咁奇怪,通常分得開都係關係唔好或者感情變咗,點解忽然間有想返轉頭,係咪以前係佢老婆飛佢,所以一直有心結,而家有得返轉頭就想返轉頭?如果係比較難攪

大宅

個男人賤成咁, 開到聲要兩邊, 仲有留下既理由嗎? 離開啦! 留番啲尊嚴俾自己.

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

自己有無仔女? 無就成全佢
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

翡翠宮

叫你奶奶自己守住個家啦下

我一定唔會就範, 叫佢食C啦當自己係老何大瘤?

如果無返工既; 快D搵工, 如果已經有工既; 繼續努力搵錢.

男爵府

其實你老公都幾差,不知所謂,感情亂七八糟,冇擔帶,啲女人跟著佢真係PK,佢好明顯一啲都唔重視對結婚的承諾,呢啲人你點同佢過人世,你又要等佢10年?

大宅

~小樹兒~ 發表於 18-1-30 11:10
其實你老公都幾差,不知所謂,感情亂七八糟,冇擔帶,啲女人跟著佢真係PK,佢好明顯一啲都唔重視對結婚的承 ...

人善被人欺你叫佢两母子吔屎啦?我就吾會就範亦來順受?叫个賤人2選一吾肯就告佢?

伯爵府

回覆樓主

齊人之福?真係好笑喇,佢有咩本事講得出依句說話!佢冇非都係想繼續多個人幫佢湊兒女,照顧佢呀媽,維持頭家,等佢可以出去風流快活。真係cheap到爆,對依D垃圾真係一腳踢佢走啦,拿拿林幫自己揾後路,加油

大宅

回覆樓主:

男人真係好自私,佢享齊人,佢happy, 但要佢老婆痛苦,佢隻大陸前妻都唔會快樂得去邊,再加上小朋友一定感受到。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

俾人踢爆仲好意思話要齊人之福?
你99叫你守住頭家係搵笨,
嗰個係佢個仔,
講多都嘥氣啦。
你先秤下自己嘅籌碼,
住屋丶經濟⋯⋯
如果未ready,暫時唔離婚冇問題,
當個衰佬死,叫佢瞓廳,
到你ready,再送佢一程。

子爵府

答佢好,叫佢快D接埋前妻來港,放棄戶籍申請單程證,申請雙程證都要黎呀.

一到步,你立即走,等前妻知住香港咁苦,要後悔為時已晚

我斷估啦,上一段應該係中港婚姻,個女人一直住大陸,根本唔知佢香港乜境況.

水晶宮

兩個小朋友包唔包你肚入面嗰個?

大住肚都仲可以因為其他女人想出手, 呢D係男人?? 都唔可以叫做人啦係咪呀 ?

子爵府

你99都白痴 佢老公想齊人佢係咪又可以唔走
幾時先上到車.....

公爵府

你也可以找男朋友呀 ? 如果有岩心水的也可以借機會走人.如果唔岩就有樣學樣.享受齊人之福.但要搵後路俾自己.(多存一些錢.要向C6增加家用)當每星期C6返大6時也系你享齊人之福之日.

soso1227    發表於 18-1-30 21:44

男爵府

佢以為自己係何鴻新?貢有錢都可以諗下,叫佢食屎啦,真係有病

首頁

尾頁

跳至