6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從bb 3個月厭奶,只肯訓住來食奶,直到宜家就快7個月,都係要訓住來食,就算訓住來食都要食超過1小時,仲要成日嘔奶,點可以戒訓住來食奶呢

大宅

回覆 poohpooh2000 的帖子

我女由2個幾月開始厭奶,至今7個幾月,都係厭奶。但一直肯睡覺時候就肯啜,唔係睡覺就唔啜奶。搞到有時會濁親,最慘有少少聲音都會訓醒,一醒左就唔肯飲。出街餵奶又麻煩,總之每次都要哄佢睡覺先飲到奶,最近想試下醒餵,已經成6個鐘多都唔叫奶飲,我就開奶比佢,最多飲到2安,之後都唔肯飲,好難搞!我大女以前都係咁,要成一歲幾識自己飲奶就肯飲,而家細女又要比我經歷多次,每日最怕就係餵奶!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果佢唔肯食既話,真係要訓住黎餵

複式洋房

YAnnieBABe 發表於 18-2-5 21:58

我女由2個幾月開始厭奶,至今7個幾月,都係厭奶。但一直肯睡覺時候就肯啜,唔係 ...

佢連食固都好差,一日餵7、8小時奶,點抱到1歲幾呀!

禁止訪問

男爵府

YAnnieBABe 發表於 18-2-5 21:58

我女由2個幾月開始厭奶,至今7個幾月,都係厭奶。但一直肯睡覺時候就肯啜,唔係 ...

我兩個仔女厭奶情況同你一模一樣,出街可以唔駛飲奶都得,從來唔會喊食奶,醒左食最多食兩安,訓左先肯食埋其他,煩到嘔,好羨慕啲bb面不改容咁醒住食哂7安奶,對於我對仔女,從來無發生過

珍珠宮

咁樣訓住黎喂,真係比較辛苦,辛苦媽咪喇

首頁

尾頁

跳至