跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有沒有jm住Tasmania? 好住嗎?我地喺Melbourne, 諗緊喺launceston 買holiday house, 跟著過幾年搬過去。希望jm可以分享一下tas 嘅生活

別墅

Catvole 發表於 18-1-31 15:12
請問有沒有jm住Tasmania? 好住嗎?我地喺Melbourne, 諗緊喺launceston 買holiday house, 跟著過幾年搬過去 ...

lst唔熟。整體感覺係tas少人,靜,空氣好,正!退休歸隱靜修一流,就業市場同nsw vic冇得比

男爵府

littletwinsma 發表於 18-2-3 01:02
lst唔熟。整體感覺係tas少人,靜,空氣好,正!退休歸隱靜修一流,就業市場同nsw vic冇得比
...

Thank you Jm. Yea, 搬去tas都係諗住半退休,做下bnb賺pocket money

別墅

Catvole 發表於 18-2-3 17:00
Thank you Jm. Yea, 搬去tas都係諗住半退休,做下bnb賺pocket money

咁快可以退休,羨慕ing

大宅

回覆 Catvole 的帖子

launceston d 屋價錢很吸引
不過真係難搵野做同無咩細藝,怕悶就不得了

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Catvole 發表於 18-1-31 15:12
請問有沒有jm住Tasmania? 好住嗎?我地喺Melbourne, 諗緊喺launceston 買holiday house, 跟著過幾年搬過去 ...
想了解多D Tasmania 生活,可以睇下呢個 youtuber 嘅生活分享.

https://www.youtube.com/watch?v=Qp_kyJV1OqU

男爵府

wiiabcd 發表於 18-2-20 12:43
想了解多D Tasmania 生活,可以睇下呢個 youtuber 嘅生活分享.

https://www.youtube.com/watch?v=Qp_kyJV1 ...

Thank you Jm

首頁

尾頁

跳至