親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主

我住過和逸,捷運一出就係,好方便。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

TMC3012 發表於 18-2-1 18:08
我第一日成六點先check in, 搞完直接落去食啲野, 跟住先慢慢出 ...

請問係邊間館??係咪六合夜市七賢館?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catjeffcat 發表於 18-3-2 07:23
請問係邊間館??係咪六合夜市七賢館?

我住近高雄車站果邊 中山八德館
本應有諗住六合果間, 但又覺得佢貴啲啲, 所以冇㨂, 八德館行去六合都唔遠

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

TMC3012 發表於 18-3-3 00:04
我住近高雄車站果邊 中山八德館
本應有諗住六合果間, 但又覺得佢貴啲啲, 所以冇㨂, 八德館行去六合都唔 ...

我都睇緊..... 都見佢六合夜市七賢館係比其他貴.... 唔知係咪因為極近六合夜市....所以貴啲...

寶石宮

catjeffcat 發表於 18-3-5 08:39
我都緊..... 都見佢六合夜市七賢館係比其他貴.... 唔知係咪因為極近六合夜市....所以貴啲...
...

應該係, 我就係見佢特別貴過車站果啲, search過行過去都係幾分鐘, 所以住平啲

珍珠宮

TMC3012 發表於 18-3-5 22:23
應該係, 我就係見佢特別貴過車站果啲, search過行過去都係幾分鐘, 所以住平啲

...
我只聽人講話呢間早餐同宵夜多嘢食.... 其他就無咁多.....係..... 其實行一兩條街去夜市都 OK.....

寶石宮

catjeffcat 發表於 18-3-6 08:32
我只聽人講話呢間早餐同宵夜多嘢食.... 其他就無咁多.....係..... 其實行一兩條街去夜市都 OK..... :thinki ...

我住八德館比火車站果幾間平, 唔知係咪咁所以宵夜唔多款, 早餐就ok多野食
我住左兩晚, 只係一晚行左去六合, 唔遠幾分鐘路程, 第二日就搭車去瑞豐

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

多口一問, 有冇JM住過85大樓呀?

珍珠宮

TMC3012 發表於 18-3-6 09:34
我住八德館比火車站果幾間平, 唔知係咪咁所以宵夜唔多款, 早餐就ok多野食
我住左兩晚, 只係一晚行左去 ...

近美麗島站既好似都比較貴......
其實近夜市都好多選擇.... 唔一定要住夜市個間.....有朋友五月會去佢係住夜市個間... 睇下佢去完返黎有
咩評價....

寶石宮

stitch2012 發表於 18-3-6 10:37

好多年前既民宿有住過, 果陣新起好, 而家一定唔會諗, 住酒店好啲

寶石宮

catjeffcat 發表於 18-3-6 12:22
近美麗島站既好似都比較貴......
其實近夜市都好多選擇.... 唔一定要住夜市個間.....有朋友五月會去佢係 ...

無錯
六合果間有親戚住過話
咁我住八德館除左門後有地盤之外都, 起碼係集團最新既酒店

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 18-3-6 22:08
好多年前既民宿有住過, 果陣新起好, 而家一定唔會諗, 住酒店好啲
...
點解既? 係因為唔合法定唔乾淨? 我見到一間SAM X 家好似幾正想BOOK所以問下

大宅

回覆樓主

有無酒店近瑞豐夜市又方便既?
六合夜市麻麻地好行呢

寶石宮

stitch2012 發表於 18-3-7 10:04
點解既? 係因為唔合法定唔乾淨? 我見到一間SAM X 家好似幾正想BOOK所以問下

而家咁多新酒店價錢唔貴就梗係住酒店啦
85大樓境都ok, 但始終唔太就腳

男爵府

回覆樓主

我睇到有兩間康橋,邊間好啲?
邊間有宵夜食?

大宅

我住過高雄車站嘅康橋,有宵夜食,超近捷運站,員工有禮貌

男爵府

qooqoobaby2010 發表於 18-3-7 11:16
有無酒店近瑞豐夜市又方便既?
六合夜市麻麻地好行呢

我都係想住瑞豐附近。啱啱book左R14巨蛋月尾去住呀

子爵府

stitch2012 發表於 18-3-6 10:37

吾好!好似渡假屋,儲水式熱水爐

首頁

尾頁

跳至