夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 wing1388 的帖子

我真心覺得宜家既男人唔可以做到有能力之餘, 仲可以做好老公既態度...
同好多女人都唔敢出聲.....個老公生完小朋友, 所有野都係女去做...男既又話要私人空間....又話攰唔陪小朋友..

有D女性朋友一直都未有BB...個老公宜家都話冇時間陪老婆...話要搵$...成日見個女既自己一個人...
但女既要人工受孕.... 真係可以用小朋友去令個男回家嗎?

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 18-5-18 17:00
回覆 wing1388 的帖子

我真心覺得宜家既男人唔可以做到有能力之餘, 仲可以做好老公既態度...

其實我真係信一代不如一代㗎!以前啲細路,好多父母都要出去打工搵錢,讀書都係靠自己溫習,得唔得就睇自己主唔主動學習,但而家讀書嘅模式唔同晒,真係「目標為本」,只要成績好就乜都唔使個細路做,但係以前除咗讀書仲要做家務有時甚至要出去炒散幫補家計添,邊似得而家啲衣來張手飯來張口?換個電燈膽都怕電死嘅,乜嘢都只會叫人幫,高分低能。

當呢一類小朋友長大成家立室又點會識得負責任?覺得返工搵錢已經係盡咗責任,其他嘅有錢咪請工人做,冇錢嘅咪老婆做囉,而女人天生有母性+少少婚姻生活嘅憧憬,未婚而覺得玩下煮飯仔,過下有冇名有實嘅夫妻生活,短期嘅當然過下癮,但日日要妳做的話,真係想死都似!

所以我個人覺得,如果個老公自小都係裙腳仔的話就要小心考慮生唔生小朋友,因為到時妳可能要湊多個!

家陣話興「大叔」都唔係冇原因,因為佢哋係來自上一個世紀嘅產物,受過歲月同社會嘅洗禮,對人對事同對內心都應該比八九十後嘅成熟同一針見血。
百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

wing1388 發表於 18-5-16 18:25
粉紅兔

係未咁?

大宅

wing1388 發表於 18-5-18 18:00
其實我真係信一代不如一代㗎!以前啲細路,好多父母都要出去打工搵錢,讀書都係靠自己溫習,得唔得就睇自 ...

我老公就係一個50嘅大叔,都顧家的,但就甚有女人缘,佢自己都係咁話自細好似同女人啱傾D,所以做老婆就頭痕D。
佢越來越打扮又keep fit 跑步,又真係fit咗又著貼身tee扮後生。佢話只是想自己look young可以襟撈D,又成日話我對佢冇信心,又話我太呷醋。。。。做人老婆真唔易。

珍珠宮

開心吸收勳章

rita1208 發表於 18-5-18 19:43
我老公就係一個50嘅大叔,都顧家的,但就甚有女人缘,佢自己都係咁話自細好似同女人啱傾D,所以做老婆就頭 ...

好似我呢啲望落七十實際五十,又肥矮凸嘅大叔就至有安全感,可惜又唔會有人吼啫⋯⋯

大宅

wing1388 發表於 18-5-19 19:02
好似我呢啲望落七十實際五十,又肥矮凸嘅大叔就至有安全感,可惜又唔會有人吼啫⋯⋯
...

洗唔洗咁誇(50似70)呀!?

珍珠宮

開心吸收勳章

rita1208 發表於 18-5-19 19:58
洗唔洗咁誇(50似70)呀!?

心境一定過七十....

珍珠宮

開心吸收勳章

大茄 發表於 18-5-16 15:09
今日有JM攞到麥麥杯免費奶茶嗎?大茄排左10 分鐘就攞到了。又真係幾好飲。重有 張10蚊coupon買飽。:excit ...
同佢哋平時賣開嗰隻有咩唔同?有冇得叫「茶走」?

不過我一向幾鍾意M記杯凍奶茶的!

珍珠宮

開心吸收勳章

早晨咁多位。

大宅

回覆樓主:

啱啱先收工,忙到嘔 放一日假,一返工又好似還債咁做做做...... 無上嚟成個禮拜,大家好嘛?

男爵府

wing1388 發表於 18-5-21 16:48
同佢哋平時賣開嗰隻有咩唔同?有冇得叫「茶走」?

不過我一向幾鍾意M記杯凍奶茶的!

佢個次係同捷榮合作, 免費送出1000 杯奶茶, 大茄番工順路有間 M 記, 排左一陣就攞到. 係幾好味. "茶走"? 係未即係奶茶走茶呀? 兔兄講真架?

男爵府

wing1388 發表於 18-5-23 09:39
早晨咁多位。

兔兄晚安啦.

男爵府

wing1388 發表於 18-5-21 09:35
心境一定過七十....

咁可唔可以擺席大壽啊_

男爵府

上星期四, 哥哥仔唱

.....但幸有你, 內心多麼的驚嘆世界精彩, 終於敢相信愛就是無涯的海, 終於我領會愛, 和被愛.....

大家估到咩歌嗎?

原來呢首歌好好聽

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 大茄 的帖子

茶走係奶茶加煉奶,唔加糖

珍珠宮

開心吸收勳章

GabKar2012 發表於 18-5-23 20:12
啱啱先收工,忙到嘔 放一日假,一返工又好似還債咁做做做...... 無上嚟成個禮拜,大家好嘛?
...

我放咗一個星期假,返到嚟又開始搏殺了!大家咁話!

珍珠宮

開心吸收勳章

大茄 發表於 18-5-23 21:40
佢個次係同捷榮合作, 免費送出1000 杯奶茶, 大茄番工順路有間 M 記, 排左一陣就攞到. 係幾好味. "茶走"? ...

原來大茄唔知咩叫「茶走」㗎?即係唔落糖同淡奶,改用煉奶,正好多,正宗港式風味!

珍珠宮

開心吸收勳章

大茄 發表於 18-5-23 21:44
咁可唔可以擺席大壽啊_

邊個幫我擺吖!唉.....

珍珠宮

開心吸收勳章

大茄 發表於 18-5-23 21:49
上星期四, 哥哥仔唱

.....但幸有你, 內心多麼的驚嘆世界精彩, 終於敢相信愛就是無涯的海, 終於我領會愛, ...

男爵府

.

首頁

尾頁

跳至