嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問各用家,整套入面step by step, story book 及玩具,對0-1歲幼兒會用得著嗎? 因為我買了二手,但入面係吾齊的,有部分無左,不過我主要係0-1歲用而已,吾知有的是不是足夠。

我套野內容有:
1. Digital playmate x 1
2. Double side talk along cards x 2 boxes
3. Main program Basic abc book x 12, DVD x 12 , cd x 35
4. Sing along book x 4, cdx 8
5. Wake up and bed time song cd x2
6. Fun book x 2 cd x2
7. Play along DVD x 3,CD x 3
8. Game card x 6boxes

子爵府

yhho 發表於 18-2-2 12:30
想問問各用家,整套入面step by step, story book 及玩具,對0-1歲幼兒會用得著嗎? 因為我買了二手,但入 ...

我bb宜家8個月大,主要聽play along,7個月開始間中看埋dvd。因為一出世就聽所以好熟,一聽有反應。

子爵府

yhho 發表於 18-2-2 12:30
想問問各用家,整套入面step by step, story book 及玩具,對0-1歲幼兒會用得著嗎? 因為我買了二手,但入 ...

至於瞓覺我播日本搖籃曲音樂,又係聽熟。食飯就be our guest

大宅

之緣 發表於 18-3-9 23:47
至於瞓覺我播日本搖籃曲音樂,又係聽熟。食飯就be our guest

Be a guest?

子爵府

yhho 發表於 18-3-10 06:11
Be a guest?

Be our guest至啱

大宅

之緣 發表於 18-3-10 06:24
Be our guest至啱

在套廸士尼內? 點解個段時間播d隻? 咁點讀筆,機及書,仲有play along 你有沒有用呢?

子爵府

yhho 發表於 18-3-10 06:25
在套廸士尼內? 點解個段時間播d隻? 咁點讀筆,機及書,仲有play along 你有沒有用呢?
...

Be our guest係beauty and the beast一首歌。play along有用,由出世開始用,wake up time的歌亦開始加,例如朝早唱good morning good morning to you, 食奶奶就drinking milk because it’s good for you...etc

子爵府

yhho 發表於 18-3-10 06:25
...

點讀筆和書無咁快用,諗住1 yr old之後加上去

大宅

之緣 發表於 18-3-10 08:08
Be our guest係beauty and the beast一首歌。play along有用,由出世開始用,wake up time的歌亦開始加, ...

Play along 吾知點用,我沒玩具

子爵府

yhho 發表於 18-3-10 08:11
Play along 吾知點用,我沒玩具

基本上你睇隻dvd 就知d玩具可以自己出去買,都係個波、切水果、小指偶狗仔貓仔duck duck 果d...
我建議係家長要熟晒每首歌先互動到。同埋首up and down 係你抱住小朋友玩、同埋baby in the bathtub 等都係。

大宅

之緣 發表於 18-3-10 08:15
基本上你睇隻dvd 就知d玩具可以自己出去買,都係個波、切水果、小指偶狗仔貓仔duck duck 果d...
我建議係 ...

好,我了解下先

首頁

尾頁

跳至