自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

如果唔係嗰D龍虎鳳, 整成個心口咁大既下山豹, 成個背脊咁大既如來佛祖既話, 我都可以接受既

wcpcelia    發表於 18-2-3 20:08
drm    發表於 18-2-2 22:47
咬香口膠    發表於 18-2-2 16:54

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

iamabcd 發表於 18-2-2 15:50
個仔係高中生, 前陣子無意中發現他右肩上有圖案,他說是印水紙和過幾日會退, 因為部位比較隱蔽和怕惹他反 ...
佢話是印水紙,咁你乘機同佢講"好在係印水紙咋,如果真係紋身就幣喇,唔單止政府部門,好多公司都唔接受紋身員工......"

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

尋晚Viu TV咁岩請左班紋身師做訪談節目,同仔一齊睇下

瑪瑙宮

iamabcd 發表於 18-2-2 16:08
你地個個都好似好接受, 唔通係我太盟塞?

諗法唔同姐.

佢咁大个, 佢做左樣佢好欣賞自己 ge 野, 叫佢去洗左佢佢一定唔會聽你講喇, 何必晒氣.

珍珠宮

畀面勳章

iamabcd 發表於 18-2-2 16:08
你地個個都好似好接受, 唔通係我太盟塞?

其實…………紋身咋喎,又唔係咁大件事啫
利伸,我自己無紋身

別墅

oscar528 發表於 18-2-2 16:14
我想紋好多年, 都係怕痛無去...
以前個年代就話只有壞人/黑社會先會紋身, 年代唔同喇, 請人果D都唔 ...

學生哥應該好好地讀書, 然後再講其他野吧!

不是嗎?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

佢話左唔係就只有信,

如果係真,又真係無辦法。

男爵府

真接同佢講: "阿仔我要睇下你個水印紙", 唔好再講其他野, 否則佢會反感.

如果真係無左, 咁就得, 都係唔好講野, 否則會反感.

如果仲響度, 即係真紋身, 捉佢去醫生度洗紋身.

象牙宮

回覆樓主:

未夠18歲,仲讀緊書都會訓話下,又會傾下咁囉,盡量洗返佢, 唔知會唔會影響工作

大宅

iamabcd 發表於 18-2-2 16:20

不是嗎?
係, 你ARM

男爵府

iamabcd 發表於 18-2-2 15:50
個仔係高中生, 前陣子無意中發現他右肩上有圖案,他說是印水紙和過幾日會退, 因為部位比較隱蔽和怕惹他反 ...

做媽媽既一定會唔開心,不過都無野可以做!如果唔係當眼處就算,但要提醒佢唔好上癮同唔好紋d顯眼處!

大宅

回覆樓主

暫時都無嘢做到
繼續問即係唔信佢,盞搞到大家唔開心。
不如由得佢,遲d天氣熱先再留意一下啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔紋都紋左了, 只好接受

公爵府

iamabcd 發表於 18-2-2 16:20

不是嗎?

紋左身就唔讀得書?即係女仔讀書又唔可以化妝扮靚?唔好成個訓導主任咁啦
紋身唔代表壞人,不過同佢解釋返事實係好多工作都唔接受紋身,如果紋大大隻龍虎豹更加有機會影響前途,但如果係驚變壞,唔紋身都一樣壞㗎啦,紋左冇辦法,未紋就勸佢唔好紋

珍珠宮

回覆樓主:

係隱蔽位、細細個、一個兩個我吾會反對,但如果係女仔名,或係好顯眼地方,或好大隻,咁我就會出聲,要佢割走。

利申:放假我會同亞仔玩印水紙

男爵府

stitch2012 發表於 18-2-2 16:16
如果唔係嗰D龍虎鳳, 整成個心口咁大既下山豹, 成個背脊咁大既如來佛祖既話, 我都可以接受既 ...
形容得好有畫面
係囉時代都唔同左
而家有D紋細細行字既紋身其實幾靚
仔女大個左有自己世界自己諗法
又唔係作奸犯科既野,
既然都提點左, 只要佢做左唔好後悔就得喇

珍珠宮

回覆樓主

如果你太介意就俾錢佢洗咗佢。

侯爵府

回覆樓主:

佢有自由選擇,長大後每人都係獨立個體

但作為家長,要俾佢知道唔係所有工作會接受紋身,由其係政府紀律消防等
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

emimi 發表於 18-2-2 16:30
紋左身就唔讀得書?即係女仔讀書又唔可以化妝扮靚?唔好成個訓導主任咁啦
紋身唔代表壞人,不過同佢解釋返 ...

化妝唔係permanent , 化妝洗得甩right?
但紋身係永久性wor

紋身呀講緊, 你估係印水紙嗎?

你唔係比較緊同樣的東西, sorry 。。。

睇來同你繼續講野應該有d 多餘
不用多說,就此打住

sumlam    發表於 18-2-2 23:43
芝麻街    發表於 18-2-2 17:04

別墅

~phyllis~ 發表於 18-2-2 16:23
做媽媽既一定會唔開心,不過都無野可以做!如果唔係當眼處就算,但要提醒佢唔好上癮同唔好紋d顯眼處!
...

謝謝你明白我感受, 謝謝你

首頁
12345...14

尾頁

跳至