想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆樓主

我可能失敗過一次, 而且, 所以我都會有些絛形壓力俾左自己, 會埋怨自己上次唔休息, 你們一放完胎第二日就開工? 我唔知應唔應該拎假? 你們放完是否不停訓覺? Bingo 的媽媽可唔可以教我, 今次是我最後一次chance, 因為我有子宮內膜異位症醫生唔見議我再抽卵再做ivf, 而且, 我做左兩次開肚大手術, 希望得到大家的意見同support, 雖然我知自己好渺茫, 有bb 機會呢兩粒雪胎是我最後機會(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

小傻阿呆 發表於 18-2-9 18:35
我31號放雪胎,而家等緊,好緊張,我一放完胎就放假啦,下星期一先返工~ 我已經唔俾自己諗咁多~ 但都好 ...

煲下韓劇分散下注意力,我第一個星期都係咁,盡量放鬆啦…知道好難,但加油吖!祝你好孕!

複式洋房

lnwinnie 發表於 18-2-9 19:24
我都係等bingo!一齊加油!

加油吖!祝你好孕!我聽朝會再驗多次,哈哈

複式洋房

rilakkuma221 發表於 18-2-9 20:09
我可能失敗過一次, 而且, 所以我都會有些絛形壓力俾左自己, 會埋怨自己上次唔休息, 你們一放完胎第二日就開 ...

雖然叫你放鬆係好難,有時無形嘅壓力確實會有影響,盡量啦…我放胎之後就即刻返屋企休息,仲請左一個月假,亦都有好多媽媽第二日就返工,不過我覺得頭3日都盡量休息下啦…雖然我請左一個月假,但只係頭果個星期瞓得多啲,之後果個星期每日都有落樓下公園散下步,醫生話會幫助血液循環同埋藥力發揮吸收好啲,所以呢方面你可以自己衡量下☺
咁岩,我都有子宮內膜異位,你可以睇返我之前果個post,我俾呢個病折磨左我4年了,仲要生左喺膀胱,每個月嚟m都痛到顛,m痛再加小便痛,手術我都做過兩次,但切左佢冇耐又再生返出嚟,每個月我都要去醫院打止痛針,打到港安啲醫生都全部認得我咁制,我做ivf都係因為我有呢個病,所以要行呢一步,但係我唔明點解唔可以再食藥打針抽卵呢?我未放胎之前都有問過醫生,萬一用晒所有胚胎點算,佢話所有嘢重新再嚟過,打針食藥再抽過,如果經濟上許可,我覺得可以睇下第二個醫生了解清楚
明白你嘅徬徨,著急嘅感受,我之前果4年曾經都好想放棄,因每個月嘅痛,痛到我都唔識形容,點努力都唔得,真係好無助。但我又好唔甘心,所以一直堅持到而家,呢個世界冇一樣嘢係會百分百,總會有辦法架,所以請你唔好放棄吖,知道呢條路係好辛苦,好難行,加油吖!
求子之路並不簡單,相信便會有的,想找人傾訴可以在這吸收一下正能量!
祝你好孕!

洋房

cheungkiukiu410 發表於 18-2-9 23:55
煲下韓劇分散下注意力,我第一個星期都係咁,盡量放鬆啦…知道好難,但加油吖!祝你好孕!
...

我已經不停睇劇分散注意力架啦~~

複式洋房

小傻阿呆 發表於 18-2-10 00:29
我已經不停睇劇分散注意力架啦~~

唔好諗咁多,上天會幫你安排好一切
我之前都係咁同自己講,得唔得都已成定局,得當然好開心,唔得咪喊完重新再嚟過囉,哈哈

洋房

cheungkiukiu410 發表於 18-2-10 00:31
唔好諗咁多,上天會幫你安排好一切
我之前都係咁同自己講,得唔得都已成定局,得當然好開心,唔得咪喊完重 ...

謝謝你,呢個想法不錯!我都試下先~

複式洋房

cheungkiukiu410 發表於 18-2-9 15:54
我都有呢啲感覺吖,同埋有時覺得個胃會突然有一股暖流
加油吖!祝bb健康成長,痴實痴實
...
今日5點左右醫院打嚟,叫我星期一返醫院驗血,話我係醫院驗孕出嚟好弱,醫生擔心係宮外孕,好似坐過山車咁

複式洋房

cheungkiukiu410 發表於 18-2-10 00:26
雖然叫你放鬆係好難,有時無形嘅壓力確實會有影響,盡量啦…我放胎之後就即刻返屋企休息,仲請左一個月假 ...

詳細我們pm 傾, 太長篇, 而且呢件事令我有心理創傷症, 所以, 真的好痛苦, 本先最後呢個機會都想放棄, 不過好戥你開心, 我已經做了兩次開刀和3 次內窺鏡, 呢個病折磨左我10 年(emoji)

複式洋房

lnwinnie 發表於 18-2-9 19:24
我都係等bingo!一齊加油!
加油,一定得,最緊要輕鬆

複式洋房

小傻阿呆 發表於 18-2-9 18:35
我31號放雪胎,而家等緊,好緊張,我一放完胎就放假啦,下星期一先返工~ 我已經唔俾自己諗咁多~ 但都好 ...
唔好去諗個結果係點,成日諗中唔中個人好攰架,心情都好影響架,盡量relax

洋房

Glo722 發表於 18-2-10 10:11
唔好去諗個結果係點,成日諗中唔中個人好攰架,心情都好影響架,盡量relax ...

知道,我盡量搵野做搵野玩,分散自己既注意力架啦~~

複式洋房

Glo722 發表於 18-2-10 01:38
今日5點左右醫院打嚟,叫我星期一返醫院驗血,話我係醫院驗孕出嚟好弱,醫生擔心係宮外孕,好似坐過山車咁: ...

給力(emoji)(emoji)
加油吖!祝bb痴實!

複式洋房

rilakkuma221 發表於 18-2-10 09:17
詳細我們pm 傾, 太長篇, 而且呢件事令我有心理創傷症, 所以, 真的好痛苦, 本先最後呢個機會都想放棄, 不過 ...

好吖,我哋pm傾吖(emoji)

大宅

回覆樓主:

我自己只放左放胎果日再+2日假, 唔係長時間瞓床, 有出去針灸同行下, 我覺得果2日都唔係好關鍵, 反而之前有做運動可能幫助仲大

大宅

rilakkuma221 發表於 18-2-10 09:17
詳細我們pm 傾, 太長篇, 而且呢件事令我有心理創傷症, 所以, 真的好痛苦, 本先最後呢個機會都想放棄, 不過 ...

我失敗左2次, 其實我都唔存有一絲希望, 點知就中左, 你唔好睇得失咁重, 當佢一定唔得, 個心情仲好過

大宅

回覆樓主

大家係塞藥定食藥?
有無唔記得用藥?

大宅

回覆樓主:

我想問下你地我bingo個時有咩感覺。。我放左day5我一d感覺都冇,只係胸好痛咋

大宅

回覆 KA89310 的帖子

其實可以係無感覺
不過我自己day 8流啡

其餘沒有感覺

複式洋房

KA89310 發表於 18-2-12 00:05
我想問下你地我bingo個時有咩感覺。。我放左day5我一d感覺都冇,只係胸好痛咋
...

我都有胸漲痛,而家就成日反胃

首頁
12345...7

尾頁

跳至