家庭理財

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kkarman 發表於 18-2-22 14:48
彌明炒到咁癲

嘩! 升50%

男爵府

cattz288 發表於 18-2-22 14:48
google神話係6.8!就黎11年
我睇破左頂就升多5%會回一回....6.8 可能要睇市就唔就喇....我係長期炒波幅....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lambxx 發表於 18-2-22 14:52
我睇破左頂就升多5%會回一回....6.8 可能要睇市就唔就喇....我係長期炒波幅.... ...

thx! 算喇! 唔爭在放多一年
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-2-22 14:57
thx! 算喇! 唔爭在放多一年
你只可以坐多半年...................呢半年再冇起色..你一定唔止坐多一年0甘少...
睇住黎操作

象牙宮

lambxx 發表於 18-2-22 15:13
你只可以坐多半年...................呢半年再冇起色..你一定唔止坐多一年0甘少...
睇住黎操作
...

收到!
放下自在

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 18-2-22 14:48
google神話係6.8!就黎11年我都有抽IPO, 張股票放在保險箱十幾年啦, 番家鄉就好啦!

象牙宮

THH 發表於 18-2-22 15:23

無放保險箱呀~求其放櫃桶咋!如果果時識抽就抽700喇
放下自在

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lambxx 發表於 18-2-22 15:13
睇住黎操作
...

我都有3993啊,請教一下系咪到6.8就要獲利先?keep了很多年了,上月放左大部分,宜家只余幾手

男爵府

fyyjott 發表於 18-2-22 15:38
我都有3993啊,請教一下系咪到6.8就要獲利先?keep了很多年了,上月放左大部分,宜家只余幾手
...
你知唔知咩叫有食唔食罪大惡極.....如果有利潤仲唔食...你想坐到幾時????? 收息唔係坐資源股架嘛...
6.8 係我預想既價位..唔係一定會到架嘛....如果我UP38...0甘咪等到2046....唉.....

幾手可以又食D...又淨番D囉.....如果返家鄉個D...到步咪落車先囉....唔會知佢聽日點架嘛

你又知唔知點解今日會破頂?????去搵下咩原因....自己再度下究竟食唔食....

象牙宮

cattz288 發表於 18-2-22 14:50

嘩! 升50%

真係好快落
放下自在

男爵府

大家記住....股票唔係買來坐架.......................

係要操作.................................

你比幾百萬D基金經理去幫你RUN....佢都唔會買晒5號仔幫你收息...係會不停操作......

要開長倉...好老實...真係要股災價買你先坐得住.....

你就算28000 時買入....早2周都嘔突啦...又係由零開始....

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lambxx 發表於 18-2-22 16:00
你知唔知咩叫有食唔食罪大惡極.....如果有利潤仲唔食...你想坐到幾時????? 收息唔係坐資源股架嘛...
6.8 係 ...

明白

公爵府

lambxx 發表於 18-2-22 16:00
6.8 係 ...

部分同意

我ED師奶
將資金分3份
一份高息穩陣股票長坐,另加少少人仔定期,
一份短炒,包括(emoji)生工具,短線炒下波幅
一份備用,等低位再掃貨
另每個月月供股票,
之前高位食左一半,剩一半坐住收息!

始終有家庭,不敢太進取

男爵府

Joball 發表於 18-2-22 16:41
部分同意

我ED師奶
你既概念好清楚....我相信你既收穫會唔錯....其實你有操作開股票.你唔需要去月供架喇...有舊錢直接買啦.....

公爵府

lambxx 發表於 18-2-22 16:44
你既概念好清楚....我相信你既收穫會唔錯....其實你有操作開股票.你唔需要去月供架喇...有舊錢直接買啦.... ...

純粹因為自己大洗,逼自己每個月定額儲D,俾個仔大過出國讀書!
高位又會停下,個筆$儲起,低位就再供多$D!

男爵府

fyyjott 發表於 18-2-22 16:08
明白

希望唔好介意我既回應...
股票呢樣野..唔係用黎談心...細水長流...

係每日CHOK到痴左既情況下....有利潤仲唔袋...真係等幾時...

今日鈷相關概念股升..傳蘋果買鈷,為未來做電動車做準備。手機用好小鈷的,電動車要用比較多
如果今晚APPLE出來話我冇0甘既打算...0甘聽日股價會點???

3993..收市前我食左一半....我尋日先入場既....所以對我來講我好滿足...

就算聽日佢趺番晒...我都袋左半錢落袋...過幾日價好..咪又買番囉....

男爵府

Joball 發表於 18-2-22 16:47
純粹因為自己大洗,逼自己每個月定額儲D,俾個仔大過出國讀書!
高位又會停下,個筆$儲起,低位就再供多 ...
0甘就真係要慳D洗喇........其實月供股票手續費唔平架....我比較孤寒..個D錢唔想比銀行賺..哈哈哈

公爵府

lambxx 發表於 18-2-22 16:53
0甘就真係要慳D洗喇........其實月供股票手續費唔平架....我比較孤寒..個D錢唔想比銀行賺..哈哈哈 ...

男爵府

大家呢幾周要開始做尋寶遊戲....搵定D心儀既股....

我自己就覺得3月廿幾議息前後,個市會有較大既波動....

有錢係身既...不妨可以睇定有咩0岩心水..到時買D...

強烈建議加息周期中係要有銀行股睇門口...

公用股就真係要考慮下買唔買...如果佢息比存款相約既...其實做定期買金好過買公用股...

子爵府

虎到金來勳章

lambxx 發表於 18-2-22 17:11
大家呢幾周要開始做尋寶遊戲....搵定D心儀既股....

我自己就覺得3月廿幾議息前後,個市會有較大既波動....

銀行股買本地定內銀好d呢??

首頁

尾頁

跳至