自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係c奶 發表於 18-2-8 17:30
真開心,今年女5月考大學,easter冇得去了,
祝你囡囡考入心儀大學!

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-2-8 17:32
祝你囡囡考入心儀大學!

Hku已經有CO了,心定d了,等海外的了thx

珍珠宮

seaheart88 發表於 18-2-8 16:56
我一直以為都係千幾二千?但上網看。。好多都4K 以上仲未計簽證。。小費。。。

你們有無人參加過越南團? ...

4k 1 個人, 8k兩個人, 慳慳地可以淡季自由行窮遊大阪都差唔多

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係c奶 發表於 18-2-8 17:34
Hku已經有CO了,心定d了,等海外的了thx

子爵府

sunnygirl 發表於 18-2-8 17:31
咁啱我今日都問左復活節去越南嘅團,真係好貴團費都要5、6千,簽證又$710﹐太貴了
...

越南邊度?如果峴港芽莊、胡志明市就自己去啦!尤其峴港,平靚正去到我唔想返香港

珍珠宮

好媽媽勳章

hokabb 發表於 18-2-8 17:41
越南邊度?如果峴港芽莊、胡志明市就自己去啦!尤其峴港,平靚正去到我唔想返香港
...

胡志明市﹑頭頓

子爵府

sunnygirl 發表於 18-2-8 17:46
胡志明市﹑頭頓

胡志明市機票本身都唔太平喎!

男爵府

cattz288 發表於 18-2-8 17:29
之前去旅遊版, 版友話落地搞visa, 跟住已經有其他jm話唔好試!
...

一月頭去,峴港入,十幾分鐘已攞到簽證,反而排隊入境過關時間更耐。
佢推呢啲政策都係想吸客搵外匯,無必要為難正常旅客掛。

瑪瑙宮

大廚勳章

KTKTKT5 發表於 18-2-8 17:38
4k 1 個人, 8k兩個人, 慳慳地可以淡季自由行窮遊大阪都差唔多

因為同媽媽8x歲。。。。要跟團才可。。。如果自己去,我好難控制。。。我找既佢未必滿意,但團既行程,佢就吾會咁多意見。。。

自由行我驚同佢嘈交。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 18-2-8 18:02
因為同媽媽8x歲。。。。要跟團才可。。。如果自己去,我好難控制。。。我找既佢未必滿意,但團既行程,佢 ...

咁大年紀, 真係要跟團~要去近近地, 又唔好去天氣凍嘅地方, 真係得呢d, 4k不如加d錢去新加坡~

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

2016年中跟團去過8天越南胡志明市、會安、河內、下龍灣、峴港,唔錯

象牙宮

VenusNLK 發表於 18-2-8 17:08
我報了五天新春團$7965/位+$640visa, 本来想報一團要過萬一位,一出團即爆.

五天新春團$7965/位,

今年, 也參加新春團 5D, 实質玩足3D。去印尼 $5199 + 其它杂費,
越南去過了。 好玩的。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lm251099 發表於 18-2-8 17:57
一月頭去,峴港入,十幾分鐘已攞到簽證,反而排隊入境過關時間更耐。
佢推呢啲政策都係想吸客搵外匯,無必 ...

希望keep住ok, 咁就有信心喇!
放下自在

大宅

因為同媽媽8x歲。。。。要跟團才可。。。如果自己去,我好難控制。。。我找既佢未必滿意,但團既行程,佢 ...

跟遊輪去,舒服好多。

珍珠宮

真係孝順。

象牙宮

回覆樓主:

點解會考慮越南? 其實要簽證我唔會諗,有錢就星馬,再唔係泰國!

瑪瑙宮

大廚勳章

平平常常 發表於 18-2-8 18:20
真係孝順。

吾係孝順既,不過佢開到聲我都想達到佢要求。。。如果能力可以
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

無話可說 發表於 18-2-8 18:21
點解會考慮越南? 其實要簽證我唔會諗,有錢就星馬,再唔係泰國!

吾係我諗。。。我其實從來都冇諗過要去越南係短期之內。。。係佢自己話想過咗新年去旅行。。。我再問佢想去邊。。。佢諗左一陣就話想去越南。。。咁我咪話好囉。。。但我一啲概念都冇。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

seaheart88 發表於 18-2-8 18:23
吾係我諗。。。我其實從來都冇諗過要去越南係短期之內。。。係佢自己話想過咗新年去旅行。。。我再問佢想 ...

咁即管睇下旅行社行程啦! 越南朋友去過,不過係經遊輪去

象牙宮

咁跟團好,有咩唔滿意可以賴團,唔駛傷和氣

首頁
12345...6

尾頁

跳至