6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB就黎加固,但沒有highchair .
highchair多數都會畀bb瞓埋,一物二用。但我已有bb床,是否仲要為加固而買highchair呢?好像好不值⋯出面好多都要數千好貴。有沒有平d或替代品?
我見過方間有些凳仔(見圖)可畀餵食用,之後bb大d又可以放係大人椅子上餵食,你們覺得點?
仲有冇其他呢⋯因屋企細⋯冇位放太多野⋯
麻煩大家畀d意見,謝謝!

大宅

回覆樓主:

我用緊呢款 淘寶貨 我覺得幾好
帶出街用都好方便
可以加上大人餐椅

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

樓上媽媽果款唔錯吖

別墅

emmmacyk 發表於 18-2-9 11:41
我用緊呢款 淘寶貨 我覺得幾好
帶出街用都好方便
可以加上大人餐椅

呢個可摺埋用幾好喎⋯
但淘寶野安全嗎?用落有冇咩好同唔好地方?
有沒有帶/安全扣挷在大人椅?

大宅

Maychu820 發表於 18-2-9 18:20

呢個可摺埋用幾好喎⋯

有扣 可較長短 可扣住椅背同椅底
我自己覺得幾好用 好實淨
唯一有少少麻煩係個餐盤有啲難裝同拆

別墅

emmmacyk 發表於 18-2-9 19:44
有扣 可較長短 可扣住椅背同椅底
我自己覺得幾好用 好實淨
唯一有少少麻煩係個餐盤有啲難裝同拆

好呀,多謝意見,我考慮下。朋友叫我買ikea highchair , 說好用,我見都幾平喎⋯

男爵府

Maychu820 發表於 18-2-8 22:08
highchair多數都會畀bb瞓埋,一物二用。但我已有bb床,是否仲要為加固而買h ...

我淘寶買左喱款櫈$50,但阿女大大下識自己逃脫

大宅

Maychu820 發表於 18-2-10 02:36
好呀,多謝意見,我考慮下。朋友叫我買ikea highchair , 說好用,我見都幾平喎⋯
...

ikea 都係個吾錯既選擇, 我就買左 lee 張, 貪佢吾用嗰陣摺得。

別墅

cometingliu 發表於
我淘寶買左喱款櫈$50,但阿女大大下識自己逃脫

咁攪笑既⋯幾多歲逃脫

別墅

catcatbox2012 發表於 18-2-13 22:10
ikea 都係個吾錯既選擇, 我就買左 lee 張, 貪佢吾用阿陣摺得。

我都搵緊可摺埋既⋯唔該你話我知呢個牌子⋯
呢張仲有咩好處比起其他摺埋椅?

大宅

Maychu820 發表於 18-2-14 14:39
我都搵緊可摺埋既⋯唔該你話我知呢個牌子⋯
呢張仲有咩好處比起其他摺埋椅?
...

其實可以摺疊既都有幾款選擇,我選擇嗰張, 摺疊之後算係幾張之中收得最細, 其實個人鍾意附圖 lee張多d, 個人覺得比較靚; 背墊比我買嗰張大d。
提議你最好去吉x島/玩具x斗城睇吓實物

男爵府

Maychu820 發表於 18-2-14 01:41
咁攪笑既⋯幾多歲逃脫

由加固6個月開始坐到10個月,會識企左起櫈上面,又識用腳撐郁張櫈,唔高興拗腰果陣仲差啲反櫈

別墅

catcatbox2012 發表於 18-2-14 22:38

好呀,我會去睇吓,多謝你的意見。

別墅

cometingliu 發表於 18-2-14 23:25
由加固6個月開始坐到10個月,會識企左起櫈上面,又識用腳撐郁張櫈,唔高興拗腰果陣仲差啲反櫈
...

坐得五個月咁少?應該可以坐到歲半喎⋯
你bb好活躍⋯我個查實都係⋯

男爵府

Maychu820 發表於 18-2-15 20:07
坐得五個月咁少?應該可以坐到歲半喎⋯
你bb好活躍⋯我個查實都係⋯
...

媽媽谷有個媽媽介紹架,但佢個女坐左一次就唔肯再坐正牌喱隻好貴,佢哋話大個少少夾住對腳,所以我淘寶

別墅

回覆樓主

我用緊呢隻 其實好睇小朋友仲唔仲意坐 我由8個月 坐到兒家1歲2個月 都仲用緊 我放地下用 兒家放上椅
不過我都會擔心唔穩陣

大宅

開心吸收勳章

Maychu820 發表於 18-2-8 22:08
highchair多數都會畀bb瞓埋,一物二用。但我已有bb床,是否仲要為加固而買h ...

呢張我都有,我個仔8個月左右已經唔肯坐,學其他媽媽話齋會逃脫。最後都係用返combi果d , 訓底又可以自己飲奶,我果陣買二手,不過洗好麻煩,而加就㴝10個月我又想買過張

別墅

Patwa 發表於 18-2-16 18:58
我用緊呢隻 其實好睇小朋友仲唔仲意坐 我由8個月 坐到兒家1歲2個月 都仲用緊 我放地下用 兒家放上椅
不過 ...

有條帶綁住大人椅都驚唔穩陣呀?

別墅

niel 發表於 18-2-16 23:54
呢張我都有,我個仔8個月左右已經唔肯坐,學其他媽媽話齋會逃脫。最後都係用返combi果d , 訓底又可以自己 ...

咁呢種我就唔考慮買了
宜家就target可摺又平既highchair

別墅

Maychu820 發表於 18-2-17 02:25
有條帶綁住大人椅都驚唔穩陣呀?

唔會放心行開 得一條 我仔上次坐坐下會移位 要睇住 不過我覺得坐都坐得幾舒服 我上次買 $599 不過唔記得邊度買 ,係係fb search 佢彈曬出黎再格價,再睇下gmarket 對下邊個平d

首頁

尾頁

跳至