興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問收到警署有封信係要求提供司機身份詳情通知書,內容指某月某日某地方不小心駕駛,但我肯定當日並沒有駕車出現於那地方,請問可以點做?

大宅

WKTW 發表於 18-2-9 19:35
想問問收到警署有封信係要求提供司機身份詳情通知書,內容指某月某日某地方不小心駕駛,但我肯定當日並沒有 ...

封信有相關警員聯絡電話,直接同佢講

水晶宮

想問問收到警署有封信係要求提供司機身份詳情通知書,內容指某月某日某地方不小心駕駛,但我肯定當日並沒有 ...
一定是有人舉報, 你可能要提出證明....

男爵府

eltontth 發表於 18-2-9 21:01
封信有相關警員聯絡電話,直接同佢講

好的,謝謝回覆

男爵府

howmuch 發表於 18-2-9 21:32
一定是有人舉報, 你可能要提出證明....

頭痛...

水晶宮

WKTW 發表於 18-2-9 22:00
頭痛...
你打電話問左先, 如果是cam L 舉報, 希望是看錯車牌, 如果是行人口供舉報, 希望他看錯車款及顏色.

男爵府

howmuch 發表於 18-2-9 22:07
你打電話問左先, 如果是cam L 舉報, 希望是看錯車牌, 如果是行人口供舉報, 希望他看錯車款及顏色. ...

明白,咁我打去警署問下,謝謝你幫忙解答

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

會唔會比人攞左去用,你架是否的士,如果唔係有可能一牌二車

大宅

有人1823 舉報你,但要提供車身model, 車牌, 顏色 Match 警方記錄才收信,所以誤中機會比較彽。

男爵府

INC2001 發表於 18-2-13 10:54
有人1823 舉報你,但要提供車身model, 車牌, 顏色 Match 警方記錄才收信,所以誤中機會比較彽。 ...

最後打去交通部,佢要我send email比佢睇車身車牌,跟著話同舉報既資料唔吻合,然後叫我簽返封信,就銷案...聽佢講原來前後都搵左幾架車...所以我諗有時可能係靠估

水晶宮

WKTW 發表於 18-2-13 11:48
最後打去交通部,佢要我send email比佢睇車身車牌,跟著話同舉報既資料唔吻合,然後叫我簽返封信,就銷案. ...

咁就好了...

男爵府

howmuch 發表於 18-2-13 12:50
咁就好了...

係呀,謝謝你

大宅

回覆 WKTW 的帖子

新年前攪惦都好

首頁

尾頁

跳至