0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個囝就快兩個大,暗佢瞓咗放落bb床冇耐就喊醒,一定要人抱或孭帶先肯瞓!咁樣我地攰都唔緊要,驚對佢頭同腰骨發展唔好,有咩方法可令佢晌自己床瞓耐啲呀?試過打側、吹暖、包實一樣係咁!

複式洋房

myhappylife 發表於 18-2-9 23:04
我個囝就快兩個大,暗佢瞓咗放落bb床冇耐就喊醒,一定要人抱或孭帶先肯瞓!咁樣我地攰都唔緊要,驚對佢頭同 ...

我女都係咁,好醒訓,喊左幾晚,不停扭計,自從琴日買左奶嘴比bb啜,放距落床自己啜啜下就訓,如果你唔介意比奶嘴bb,可以試下

大宅

回覆樓主:

之前我囡都係咁,要抱通宵,要小心翼翼放落床,訓一陣又醒,後來差唔多3個月就自已訓得好冧,BB3個月好好多,你捱多段時間,好快有好日子過

大宅

我嗰個抱住都喊未必肯瞓, 奶咀又唔啜, 要我俾乳頭佢啜先收聲同瞓到。 有冇媽媽教路可以點解決?

複式洋房

嘉連娜 發表於 18-2-15 15:37
我嗰個抱住都喊未必肯瞓, 奶咀又唔啜, 要我俾乳頭佢啜先收聲同瞓到。 有冇媽媽教路可以點解決? ...

我女都係唔肯啜奶咀要啜我(emoji)(emoji)‍♀️

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

可能佢無安全感吖,你試下俾佢訓覺既時候貼住你訓,仲有要包住佢

大宅

我嗰個抱住都喊未必肯瞓, 奶咀又唔啜, 要我俾乳頭佢啜先收聲同瞓到。 有冇媽媽教路可以點解決? ...

我都有同樣問題,飲完奶又唔肯訓,半夜抱住訓先得,奶咀唔肯啜,要啜我,被都包實左佢,一落床就開眼,之後就喊,又要重新再氹,我乳頭比佢啜到痛了

複式洋房

我果個都係咁(emoji)

首頁

尾頁

跳至