懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

mrschocolate 發表於 18-2-10 18:18
橙粉有無話咩牌子?唔該~~

我未有前係日日都有得去,好順通個隻,所以依家好唔慣,覺得超辛苦。谷住個肚 ...
叫美達施哦。。。我係醫院開比我架。。萬x都有得買

複式洋房

回覆樓主:

我食森下仁單嗰隻益生菌,然後早上飲好多水餐後都堅持一份水果,日日便便暢通

珍珠宮

回覆樓主

係囉,試下孕婦益生菌,有幫助。

別墅

回覆樓主:

醫院開左鐘丸比我食,但怕我會便秘, 所有開埋呢種橙粉比我, 食完日日都有大便, 屈臣氏有得買,$2xx 樽, 你快d 買黎試下啦!!

別墅

June1014 發表於 18-2-12 16:35
醫院開左鐘丸比我食,但怕我會便秘, 所有開埋呢種橙粉比我, 食完日日都有大便, 屈臣氏有得買,$2xx 樽, 你快d ...

打錯字!!應該是" 鐵丸": P

別墅

回覆樓主

食麒麟果

大宅

mrschocolate 發表於 18-2-10 10:54
本來都一直維持到兩日一次,但呢個星期基本去唔到,好勉強先去到一次。 就算有便意,入到去廁所坐低用力都 ...

分享一下,麒麟果,今晚飯後食左大半個,九點到現在大大了三次 T.T
瀉藥一般的功效

禁止訪問

別墅

孕期便秘真係好慘呀,上胎我食materna,舊配方仲好多鐵,便便硬到好似鐵咁,仲要食好多水果同飲好多水,先維持到隔日一次硬便便,搞到後期痾埋痔瘡出黎。
今胎D supplement都轉左配方,少左好多鐵,但同有BB前既便便都差好遠。上2星期同私家醫生講,佢開左樽魚糧咁既野畀我,睡前1小時2茶匙,唔好咬就咁用水送服(小心哽到)。第3日開始見效,唔會肚痛,便便超軟。但我驚身體會倚賴,改左隔日食1茶匙,keep到朝朝都有軟便。

隻野叫agiocur,唔知邊度有得賣,我o係診所買既。

大宅

回覆樓主

試下‘丹尼通’乳果糖,藥房有售!我全個孕期都是吃佢 十分有效!

複式洋房

mrschocolate 發表於 18-2-10 10:54
本來都一直維持到兩日一次,但呢個星期基本去唔到,好勉強先去到一次。 就算有便意,入到去廁所坐低用力都 ...

我早餐空肚食麥皮奶,一日屙三次

複式洋房

食半隻 麒麟果 黃色個隻 不過好貴,一定有效過d藥

大宅

回覆樓主

食西梅,飲減糖益力多!對我好work!

複式洋房

回覆樓主

食紫菜

別墅

回覆樓主

食麥皮、即使係普通即沖燕麥果d都好work

複式洋房

不如你試下散步做下運動..我之前都試過成個星期去唔到
醫生話要運動, 之後我日日由旺角地鐵站行番屋企, 大約每日慢行15-20分鐘
再加每日一個蘋果, 始終食益生菌都唔係自然..你可以試下運動下先

別墅

回覆 ambermatt 的帖子

懷孕可食fancl 快腸對嗎?

民房

麒麟果好涼㗎 刺激到條腸令人肚柯 其實佢唔係通便 對懷孕媽媽嚟講太刺激喇

複式洋房

回覆樓主:

如果無妊娠糖尿~每朝食蕃薯一定有得去~
或者chia seed~ 飲多d 水就得~天然d

大宅

食乳酪

首頁

尾頁

跳至