興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

kandycheung2 發表於 18-2-12 11:56
我好珍惜同阿媽相處時間, 所以好鍾意成日帶佢周圍玩, 之前就同左幾個中學同學約埋一齊帶埋自己阿爸/阿媽去 ...

假如唔介意。

我想帶老媽跟你地玩。
我在香港, 你在國外?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

象牙宮

kandycheung2 發表於 18-2-12 14:31
我長年累月也在香港呀!
你有無提議? 煮野食(中/西餐/甜品) ?? :ahmeowh ...

3月20 有花展。

可帶長者一起去。

香港好去處.旅遊.品味生活
https://www.getreadyhk.com/

其實香港的郊野真的很美 | Better Me Magazine‎
廣告betterme-magazine.tumblr.com/好集慣‎

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

象牙宮

kandycheung2 發表於 18-2-15 10:16
好提議呀!
你們喜歡花花草草嗎? 我想起之前帶了阿媽一齊去學"界"水仙, 現在水仙在家裡開花, 很有新年氣氛, ...

多解觸大自然。

帶老媽+工人 輪椅看花展。
交通是最麻煩。

你平時帶老人, 坐 MTR?
https://www.facebook.com/pg/PaterMaterHK/events/?ref=page_internal

理性討論交流者。

禁止訪問

大宅

我有時都想帶老爸老媽去唔同地方玩,但係我媽膝頭哥麻麻地,郊遊又唔係好得,見佢有時行完啲自然教育徑都要揸藥酒,所以都唔再提議......但係又唔知有咩好地方適合,都幾頭痕......

大宅

回覆樓主

呢個post好有意義呀!

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

見到你呢個post 心里好感動。因為我又係好想帶父母周圍玩。如果可以,可以交流下嗎?

複式洋房

kandycheung2 發表於 18-2-12 11:56
我好珍惜同阿媽相處時間, 所以好鍾意成日帶佢周圍玩, 之前就同左幾個中學同學約埋一齊帶埋自己阿爸/阿媽去 ...

見到你呢個post 心里好感動。因為我又係好想帶父母周圍玩。如果可以,可以交流下嗎^^

首頁

尾頁

跳至