嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,有得揀開刀還是順產嗎?

複式洋房

回覆樓主

我是2015年自然生的。你可以話想開刀,但係他可能都係勸你自然生。我覺得當時他的態度係你可以選開刀的。不過事隔幾年現在不知道如何,你覆診可以直接問醫生。

大宅

Tanyafish 發表於 18-2-14 13:50
我是2015年自然生的。你可以話想開刀,但係他可能都係勸你自然生。我覺得當時他的態度係你可以選開刀的。不 ...

謝謝你,到時候我問問佢肯唔肯比我揀吧⋯⋯

別墅

我2017 年4月係瑪嘉烈開刀生孖女,因為只有一個轉左身,所以要開刀。

大宅

Doggymixed 發表於 18-2-15 14:54
我2017 年4月係瑪嘉烈開刀生孖女,因為只有一個轉左身,所以要開刀。

請問醫生在妳幾多週決定到幫妳開刀?

別墅

JWC 發表於 18-2-15 15:01
請問醫生在妳幾多週決定到幫妳開刀?
其實無話幾時,生前幫我照,見到有一個未轉身,就開刀了

大宅

JWC 發表於 18-2-12 15:12

2017-4月瑪嘉烈順產,痛到飛起

大宅

silhouettess 發表於 18-2-24 13:18
2017-4月瑪嘉烈順產,痛到飛起

請問你有沒有笑氣幫?孖寶幾多週出世?
我生第一胎順產時已經痛到癲,真係驚到時候生兩個會痛到暈左,又怕兩個相隔時間控制不到。。我不敢想像。
前兩日問過醫生話可以揀開刀約在38週左右,但佢話通常孖胎會早過37週作動出世,所以要到生的時候才決定到點樣生。好懊惱。。

大宅

JWC 發表於 18-2-24 14:55
請問你有沒有笑氣幫?孖寶幾多週出世?
我生第一胎順產時已經痛到癲,真係驚到時候生兩個會痛到暈左,又怕 ...

你第一胎順產,唔使諗,痛都選擇順產啦,我孖仔都係第二胎,第一胎都係順產,一生完幾個鐘可以即落床,湊b餵人奶完全無問題,如果開刀要訓床,睇住兩個bb喊都有心無力
不過生果時真係超痛,痛過第一次好多,不停聞氣,生左大孖,無力差d暈過去,醫生話仲有細孖,不停拍醒我

大宅

silhouettess 發表於 18-2-24 15:08
你第一胎順產,唔使諗,痛都選擇順產啦,我孖仔都係第二胎,第一胎都係順產,一生完幾個鐘可以即落床,湊b ...

唔該你,聽你講完就係我想像中的情況了。。。

大宅

JWC 發表於 18-2-12 15:12

我2011年生,當時仲有妊娠毒血症,醫生都比我揀,最後我揀咗順產,醫院就安排我打無痛分娩因為驚我爆血管

大宅

mlau216 發表於 18-4-2 15:01
我2011年生,當時仲有妊娠毒血症,醫生都比我揀,最後我揀咗順產,醫院就安排我打無痛分娩因為驚我爆血管
...

我的孖寶出咗世啦!
最後係自然作動順產!

大宅

JWC 發表於 18-4-2 16:54
我的孖寶出咗世啦!
最後係自然作動順產!

Congrats!!!

首頁

尾頁

跳至