懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

manman_yuen 發表於 18-2-20 18:56
我成個孕期都無嘔同作嘔,只有胸漲痛同大食左,但哩排都仲有胸漲痛感。
...

我都冇嘔同冇作嘔架,今日你放鬆d早點訓明天產檢,加油

洋房

回覆樓主:

大家好呀,我都想同大家交流下,我宜家情況都同大家差唔多,我宜家剛好8w, 6w5開始流啡,流左2日就流鮮紅色,6w6去左睇私家,醫生話個size得5w未照到心跳,有可能大到5w個陣停左,跟住佢寫醫生信比我去睇急症,之後去左廣華急症,好快就上左房,醫生話唔係流得咁多因為之前無照過,所以唔知bb有無長大,留院都無乜可以做到,就算驗血驗尿結果都會係懷孕,跟住叫我2星期後返去覆診,之後都流左2日,呢幾日d無流,我都有上網睇下其他媽媽既經歷,我已經係高齡産婦,有d媽媽話可能唔多黃體素都會流啡,豆漿最方便吸收到,呢幾日飲左又好似好d。好難得先中嫁,呢個係第二胎,係個女3歲時已經開始努力,努力左2年都唔得,之後睇醫生原來兩邊輸卵管都塞左,再2年後突然中左,真係超開心,見到流啡即刻勁down,好想快d到26號,就可以知結果

複式洋房

soso704 發表於 18-2-20 22:52
大家好呀,我都想同大家交流下,我宜家情況都同大家差唔多,我宜家剛好8w, 6w5開始流啡,流左2日就流鮮紅色 ...

好好休息!唔好咁操勞!希望大家都無事!我年紀都唔細,第一胎就咁。。。好無助!

大宅

大家好呀,我都想同大家交流下,我宜家情況都同大家差唔多,我宜家剛好8w, 6w5開始流啡,流左2日就流鮮紅色 ...

其實我都好亂 上網睇又話可能係著床血,又話黃體素不足先流,但我第一次流啡13/2 即日去睇私家照埋,醫生都話流啡冇問題,就算開安胎藥(都係補黃體素)對流啡冇咩作用,點知15/2晚就流血,住左一晚醫院驗尿同照肚,直到係屋企休息到今日都係唔放心去約專科照多次,醫生又話流啡同血唔多冇問題@.@ 但醫院就話咁樣係先兆流產,不過我出院後2-3日個肚係痛,行路,坐同打側身訓都唔得

洋房

manman_yuen 發表於 18-2-20 23:04
好好休息!唔好咁操勞!希望大家都無事!我年紀都唔細,第一胎就咁。。。好無助!
...

希望大家都平平安安無事啦!呢個新年訓到腰都痛,去拜年都係長期坐係度,為左bb都辦法,宜家就只能夠等

大宅

你去到廣華佢地有冇幫你照啊?6w 幾有時真係細都未必咁快照到閃閃,我阿女都3歲啦!16年就化學左,再試左8個月先成功,今次8w 照果陣滿心期待見到阿b, 點知仲未見到有心跳,只係白色一點,話size 得6w, 其實我5w 果陣乜都未照到,都係6w 先見到胎胎囊同營養波,所以我深信係生長得慢而不是停左6w 冇生長到囉⋯⋯希望我地黎緊會有好消息啦
你瞓多啲床啊!最好不要拎重野同行樓梯

洋房

paradise06 發表於 18-2-20 23:10
其實我都好亂 上網睇又話可能係著床血,又話黃體素不足先流,但我第一次流啡13/2 即日去睇私家照埋,醫生 ...

最衰係流啡流血check唔到係咩事,我見有d媽媽都流到生,但係發生係自己身上就有d驚,我就無肚痛,醫生有講無肚痛都可以流産,佢都叫我有定心理準備,心諗即係一半半啦,每次去廁所都好緊張,驚xx流左出黎,

大宅

paradise06 發表於 18-2-20 23:10
其實我都好亂 上網睇又話可能係著床血,又話黃體素不足先流,但我第一次流啡13/2 即日去睇私家照埋,醫生 ...
其實上次化學左我係流足十幾日血,食安胎藥都唔得,止唔到血,一直流到差不多第16,17日終於變左m 咁黎,果陣6w 都照不到任何野的

大宅

soso704 發表於 18-2-20 23:22
最衰係流啡流血check唔到係咩事,我見有d媽媽都流到生,但係發生係自己身上就有d驚,我就無肚痛,醫生有講 ...

醫生通常都講得嚴重d...我個晚急症 遇到知新手 照成15分鐘都固定唔到 幾次播心跳幾下就停左,佢寫紙比我留院時都講好大機會小產,但又未必!我比佢嚇死多過我未去醫院個時!上到婦科醫生再照都只係話先兆流產 只係同我講留意下有冇組織流出黎,同多d休息

洋房

kinkiking1129 發表於 18-2-20 23:16
你去到廣華佢地有冇幫你照啊?6w 幾有時真係細都未必咁快照到閃閃,我阿女都3歲啦!16年就化學左,再試左8 ...

私家同廣華都只係照到有個胎,未有心跳,宜家無拎重野喇,叫老公拎,我媽同奶奶叫我唔好咁大聲鬧個女唔好用咁多氣,呢樣先令我最難做得到

大宅

kinkiking1129 發表於 18-2-20 23:25
其實上次化學左我係流足十幾日血,食安胎藥都唔得,止唔到血,一直流到差不多第16,17日終於變左m 咁黎,果 ...

其實陀BB 都好大壓力 由其初期又感覺唔到佢有冇郁,買胎心機又聽唔到

大宅

paradise06 發表於 18-2-20 23:29
其實陀BB 都好大壓力 由其初期又感覺唔到佢有冇郁,買胎心機又聽唔到
真係要過好多關

洋房

paradise06 發表於 18-2-20 23:29

我最後一次m 到係30/12, 我14/2 有照到閃閃, 其間我都有啡血,醫生幫我打左針安胎針, 有食中藥安胎仲要有感冒,咳到要坐係到訓左一個星期我一直都好擔心會突然會無左閃閃

大宅

Vanessac2404 發表於 18-2-20 23:44
我最後一次m 到係30/12, 我14/2 有照到閃閃, 其間我都有啡血,醫生幫我打左針安胎針, 有食中藥安胎:for ...
你6W 4就照到閃閃嘞?你一向m 準不準時啊?cycle 幾多?不用擔心,照到閃閃已經很好啦!可以約月尾再照等自己安心啲

洋房

kinkiking1129 發表於 18-2-20 23:51
你6W 4就照到閃閃嘞?你一向m 準不準時啊?cycle 幾多?不用擔心,照到閃閃已經很好啦!可以約月尾再照等自 ...

上次照閃閃醫生有度尺寸0.2mm,我M是32-34 天, 我林係15-17/1 中獎的, 我之前用排卵紙check 住, 已經book 左3/2 再照,其實想每星期照下會安心d

大宅

manman_yuen 發表於 18-2-20 23:04
...
今日照了,明天入院塞藥

大宅

kinkiking1129 發表於 18-2-22 15:55
今日照了,明天入院塞藥

Size 一樣冇長大?

大宅

paradise06 發表於 18-2-22 15:58
Size 一樣冇長大?
仲細左,所以不用再看第二個醫生了

大宅

kinkiking1129 發表於 18-2-22 16:03
仲細左,所以不用再看第二個醫生了

咁你完成後 要多休息 調理返個體質 ,BB 好返會再返黎搵你!加油

大宅

paradise06 發表於 18-2-22 16:06
咁你完成後 要多休息 調理返個體質 ,BB 好返會再返黎搵你!加油
是的,佢今次唔齊行李,下次一定會帶齊

首頁

尾頁

跳至