黎緊plan 去澳洲旅行,帶埋bb,尿片用邊隻帶幾多好?

bowiecc
|
諗住新年去澳洲,每程車搭幾粒鐘先到D景點,驚車程太耐冇地方幫bb 換片,邊隻牌子好?
至愛朱古力
|
bowiecc 發表於 18-2-12 18:38
諗住新年去澳洲,每程車搭幾粒鐘先到D景點,驚車程太耐冇地方幫bb 換片,邊隻牌子好? ...

下!係車換未得囉,帶定啲垃圾袋。
CLK-MB
|
如果自駕遊係車換好方便呀!我去旅行只帶頭一日既片量,如用開6塊就帯10塊,落機再去supermarket 補給
wcpcelia    發表於 18-2-13 10:11
TRUBIMA
|
帶塊換片墊咪係車換
你如果問我,我以前特別情況下,唔係屎,我可以over 5個鐘先換,
annieip520
|
樓主應該搵d 吸濕快同透氣ge 片~如果唔係會up 到佢pat pat 紅晒~
竇漪房
|
幾大?識企就用褲仔,企响度換方便d
epflee
|
回覆 bowiecc 的帖子

澳洲超市有Huggies and Pampers,唔使擔心呀!帶住10-15塊,去到酒店後,休息一陣再去超市買。超市有好多BB野賣....
wcpcelia    發表於 18-2-13 10:11
heart59
|
我之前去一個week馬來西亞,就帶左20條huxxies 尿片,佢都幾吸得,半日都唔係問題
愛B媽媽
|
帶一包啦!
Tinny
|
我黎緊會去7日旅行,我都諗住幫我仔帶定一包去
jin_mui
|
我而家係澳洲,共2個禮拜,我帶左2包Merries 大瑪,因為朋友話呢度啲片(Huggies)好唔掂,爆屎爆到上背

Felix223
|
jin_mui 發表於 18-2-13 13:10
我而家係澳洲,共2個禮拜,我帶左2包Merries 大瑪,因為朋友話呢度啲片(Huggies)好唔掂,爆屎爆到上背
x 2, 尿片一定係Merries 好用, 無得輸.
jin_mui
|
Felix223 發表於 18-2-13 13:14
x 2, 尿片一定係Merries 好用, 無得輸.

嘿嘿,我而家仲有幾日就番,應該夠用有凸
紫色線
|
機程太長 最擔心喊唔停
本想4月帶兩個仔返澳洲 而家都未決定好

大仔30個月 細仔10個月
goosema
|
響車換最方便!新年時間澳洲熱架,唔好Up太耐!澳洲片既牌子我介紹你用Babylove,超市就買到,我細女由細用到大!再唔係超市brand($11果隻)都唔錯,因為夠平

babylove有特價大概由$8.5-$10(睇下做緊幾多折)正價就唔抵買。
cheeryc6
|
我都想知, 諗住新年之後果個星期帶bb去澳門玩
cheeryc6
|
heart59 發表於 18-2-12 23:22
我之前去一個week馬來西亞,就帶左20條huxxies 尿片,佢都幾吸得,半日都唔係問題 ...
Huxxies 好咩??夠唔夠爽身???
starrymama
|
帶10條, 落機去到買一大包
cjess111
|
goosema 發表於 18-2-13 14:06
響車換最方便!新年時間澳洲熱架,唔好Up太耐!澳洲片既牌子我介紹你用Babylove,超市就買到,我細女由細用 ...

Baby love (emoji)特價時好扺買

Fishqqma
|
至愛朱古力 發表於 18-2-12 18:45
下!係車換未得囉,帶定啲垃圾袋。