跳至
[美國] 美國買樓

首頁

尾頁

大宅

大家好!我在香港,現剛申請移民美國,但未知等幾多年。想買定樓,但唔知點入手。請問可以給予意見嗎?可有property agent 介紹?thanks

公爵府

ilovebaby111 發表於 18-2-12 19:09
大家好!我在香港,現剛申請移民美國,但未知等幾多年。想買定樓,但唔知點入手。請問可以給予意見嗎?可有 ...
心目中有冇想去邊個城市落腳?你可以去 www.zillow.com 先睇下,心中大約有個 idea,邊個城市邊個地區唔同嘅屋,大概咩價錢,然後再諗下一步

如果你仲有好多年先會搬過去,而家買定屋會先租出去?當地有冇人幫你 manage?

大宅

mugtaitai 發表於 18-2-13 13:48
心目中有冇想去邊個城市落腳?你可以去 www.zillow.com 先睇下,心中大約有個 idea,邊個城市邊個地區唔同 ...

多謝你回覆,暫時心水係North Carolina,但都會考慮其他地點
想先買樓同租出去先
無人在那邊manage,所以想搵可以幫到手既agent 處理常問題如幫租客換燈膽

公爵府

ilovebaby111 發表於 18-2-13 13:57
多謝你回覆,暫時心水係North Carolina,但都會考慮其他地點
想先買樓同租出去先
無人在那邊manage,所以 ...
北卡我唔熟,不過以我自己經驗,如果出租,condo 或者 town house 容易租過獨立屋,不過如果要比人幫你 manage,扣左管理費同税,回報其實真係一般,如果你心目中嘅地區樓價唔係升得好緊要,是否值得而家買定屋,要計下數

首頁

尾頁

跳至