自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

咁又係好老土嘅,開心見誠同媽媽及細妹講出你感受可以嗎?可能佢地太得意忘形,忘記左邊個係庒邊個係閒啫。如果因為開心事而大家有條不能修補的刺實在唔抵呀

男爵府

回覆樓主:

我姑仔果時要99化妝師幫佢set頭,我已經覺得條女好騎哩。

複式洋房

kittywong923 發表於 18-2-12 23:21
啲人話結婚時奶奶,姑奶麻煩點知我個case係自己亞媽同亞妹更煩
亞媽首先要造一啲好似明星行紅地毯既晚裝, ...

唔洗唔開心,新娘一定係主角,其他人係搶唔到風頭

佢地咁做,祗會俾人笑

侯爵府

回覆樓主:

我又覺得如果唔係你出錢,咁又無咩所謂。亞媽妹妹都想在大日子扮靚靚見人。不過点攪,當日主角都係新娘,唔怕畀人搶。亞妹自己預咗要扮靚,一早講明唔做伴娘都好,免得當日只顧扮靚d嘢無人做。通常化妝師明白点化,始終唔係新娘,一定無新娘咁濃同誇。
開心結婚啦。

公爵府

kittywong923 發表於 18-2-12 23:21
啲人話結婚時奶奶,姑奶麻煩點知我個case係自己亞媽同亞妹更煩

當晚您哋電視直播咩?
您阿媽同細妹都好鬼緊張喎
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

水晶宮

kittywong923 發表於 18-2-12 23:29
我都想知!一啲面都唔俾我

又唔肯做我伴娘,又要自己搵化妝師跟全日,又換妝,又換髮型

咁佢個化妝/髮型師跟足全日。 你係咪要預車位(來往註冊處及酒樓/酒店) 及要預晚餐位比佢?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

李豆豆 發表於 18-2-12 23:41
佢地要換要搞隨便,但唔可以用新娘房,叫佢地自己諗掂

珍珠宮

回覆樓主:

最緊要你要勁靚就可以,其餘由佢哋就算,反正佢哋自己出錢。

子爵府

回覆樓主

新娘房到時lock 左唔俾佢地用其實如果新娘房已經細,仲要咁多人喺入面好唔方便!重點係有好多金器,到時唔見左邊個賠先?

子爵府

PCCW2319 發表於 18-2-13 08:35
咁佢個化妝/髮型師跟足全日。 你係咪要預車位(來往註冊處及酒樓/酒店) 及要預晚餐位比佢?
...

係喎!跟全日要提供食物俾人佢地唔係諗住入埋你數嘛

大宅

我數字人在當日著白色low cut 長裙、成條婚紗咁呀,夠激死我,又老又矮,以為自己結婚!

子爵府

我真係識有人做細妹既真係玩串自己家姐既婚禮, 不過佢份人有D問題, 佢當時話只係想話比人聽佢靚過佢家姐. 成班人聽完:嘩, 有冇搞錯啊! 之後個個都怕左佢. (不過我當年結婚, 我99姑仔都係咁, 我99換幾套衫, 佢地2個又要占住新人房, 最後比我伴娘趕, 我老公到今日都仲笑, 話我伴娘夠霸氣)

男爵府

如果發生LE D 事係奶奶,姑奶個D 真係我都見怪不怪
點知係發生向自己亞媽同妹,真係O很晒咀
雖然話請佢唔使我錢,但一陣問我拎利是甘點,我真係唔多想封比佢個化妝C 囉
重有,LE 到有JM 講得好呀,跟全日係咪要我包佢食呀?
我唔想包囉~
邊有人甘很老咩套加....要轉妝要轉髮型咪自己婚禮攪囉
做咩要攪自己個家姐LE?

男爵府

真係堅著火
個婚禮我既,點解我亞妹重主人過我?
我同左我妹男友講,乜叫試妝?
佢話我妹真係想試下佢化得好唔好,化得好就結婚嗰日用
我話新娘妝同姊妹妝唔同,你想點睇佢化得好唔好
我話佢化妝師知唔知佢嗰日係做姊妹?
可以點試?新娘妝同姊妹妝係2樣嘢,佢唔會試到乜嘢出黎
我話甘你地幾時結婚?真係要甘急試妝?
佢已經無答
佢男友之後答乜都唔知甘
吹帳
之後我妹又大我,問我酒店夠唔夠位佢同亞媽加化妝師幫佢地化
我話酒店房最有利既位置就一定係我用
其他夠唔夠位,用乜位,我會叫化妝師自己搵
我酒店房係2房1廳,唸到應該唔會唔夠位,
我妹又話,位置就更係由我定,唔係化妝師自己定
我話唔係喎!
唔通我話坐廁所化最好,一個有經驗既化妝師都會去?
講真,就算姊妹化妝師(2個),加我化妝師髮型師(2個),佢話佢再要加埋佢自己個化妝師,有乜所謂,2房1廳都無可能會有佢口中既唔夠位

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

唔好搵阿妹做伴娘囉

男爵府

hahaha1231 發表於 18-2-20 10:27
唔好搵阿妹做伴娘囉

佢已經唔係伴娘!
佢幾年前已經簽左紙,但同所謂老公分開住
我屋企人太天真,成日覺得佢未拜祖先,未上頭,未過大禮,only 簽紙唔算結左婚
想佢做我伴娘,其實就算佢結左婚做我伴娘我都唔會介意,因為佢係我親妹
但佢自已介意

男爵府

kittywong923 發表於 18-2-20 10:25
真係堅著火
個婚禮我既,點解我亞妹重主人過我?
我同左我妹男友講,乜叫試妝?
樓主, 你唔好同個妹再拗喇佢一心都係想騎劫你BIG DAY
不如咁啦, 直接開佢波:
你要試乜妝, 著乜衫, 我唔會俾錢亦唔會理你
你鍾意化到成隻鬼咁我都唔會干涉
到時俾人笑, 俾人指指點點話你恨嫁恨到係個家姐結婚踩場都係你既事
你可以搵埋你自己既CREW黎幫你影相影到夠
我會交帶攝影師影我就可以
我D姊妹都係只會跟住我幫我做野, 你要人服侍你既唔該自己搵人
總之當日, 新娘房係我一個人用,
開席既位我得一個俾你, 你自己D人你自己搞掂佢

我會唔再講第二次, 到時我D姊妹趕你出房唔好怪人唔同你講明先

呢D人呢, 要同佢鬥賴皮架樓主, 唔好同佢勞氣/口舌之戰
直接出擊佢罷啦

翡翠宮

你細妹唔係太識做人,有d喧賓奪主既感覺

男爵府

家人肯扮靚,係尊重個婚禮啫。

當晚主角是妳們,不爭事實。但若果家人穿著過火,自然成為話題。

樓主不要再為此事操心,好好扮靚就是了。

子爵府

kittywong923 發表於 18-2-20 10:39
佢已經唔係伴娘!
佢幾年前已經簽左紙,但同所謂老公分開住
我屋企人太天真,成日覺得佢未拜祖先,未上頭, ...

你阿妹係咪當日簽紙咩都冇搞,而家想借你婚禮補返

同佢講明唔會比間酒店房佢搞,如果佢再嘈嘈閉,叫佢比一半酒店房錢,佢位化妝師要預一個酒席位就照收阿妹一位錢,總之所有野預先開單比佢,睇下佢仲用唔用

首頁

尾頁

跳至