自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

kittywong923 發表於 18-2-20 10:25
真係堅著火
個婚禮我既,點解我亞妹重主人過我?
我同左我妹男友講,乜叫試妝?

先比定佢知,佢自己請化裝師無問題,不過佢要自己安排自己個化裝師,好似化裝位置,坐位,食物,利是。比佢知你係唔會負責,因為唔係你請佢黎。

如果佢自己安排到,就咪埋佢。講真,佢個化裝師都會跟佢跟到火起。因為無房用,無枱坐。而且自己Client 唔係新娘但化新娘裝。啲人要笑都係笑你妹。

重有,你係新娘,當日無論啲人點化點著,新娘子係無人可以搶到佢既艷光,放心。

珍珠宮

回覆樓主:

你家人都好得意………

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KamMui 發表於 18-2-13 00:09
正常新娘化妝師會幫手化埋伴娘。我上當年都請多個化姊妹同我媽,奶奶。我奶奶仲換左3套衫。其實一家人開開 ...
係啦,
我果年都要mami , 姐妹 都要靚

咁出席, 話晒唔係主角都係半個主角,
最緊要大家開心, 做主人家難得盛裝出席, 呢d 機會...唔係成日有
有錢, 有本事..當然要與眾同樂啦
唔通自己靚晒, mami 同自己幾姐妹好似 甲乙丙 咁似我果餐咩?
自己都冇面啦

樓主妹妹一定好貪靚, 算啦
我家族都知我係最貪靚果個, 佢地都會由得我

男爵府

selinako^^ 發表於 18-2-20 10:59
係啦,
我果年都要mami , 姐妹 都要靚靚咁出席, 話晒唔係主角都係半個主角,
最緊要大家開心, 做主人家難得 ...
1 佢要靚唔緊要但佢而家係要向我婚禮試妝,佢想試咩妝我唔知
但佢話如果化得好,佢之後結婚用
甘如果佢化姐妹妝又點試得出新娘妝既好定唔好??
2 佢而家嫌我酒店房唔夠佢化妝C用,我已經係租2房1廳,我得3個姐妹要化妝,我化妝,我唔知佢個化妝C係咪要成隊軍隊黎服侍佢,所以嫌我地方細

男爵府

樓主,化粧呢家野,我唔識得分新娘粧定姊妹粧。我只知個粧化得靚定唔靚,厚定唔厚。當年我做新娘時,叫化粧師幫我薄薄地上粧就得,千祈唔好厚。仲要用白色眼影。我當年青春無敵,皮膚又好,化淡粧都已經好sharp.

對自己有D信心啦!

男爵府

回覆樓主

直接爆佢啦
佢係咪唔抵得你結婚?

珍珠宮

Hoining 發表於 18-2-12 23:41
我會狠啲叫佢唔好嚟,一係叫佢咁想玩比一半錢,讓半間新娘房比佢...如果講到咁白都唔明嘅話,就直接爆佢
...

我都會咁做
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

kyliema2006 發表於 18-2-20 12:34
樓主,化粧呢家野,我唔識得分新娘粧定姊妹粧。我只知個粧化得靚定唔靚,厚定唔厚。當年我做新娘時,叫化粧 ...

搵家姐婚禮試化妝、真係玩野喎

珍珠宮

減齡達人勳章

kittywong923 發表於 18-2-20 11:24
1 佢要靚唔緊要但佢而家係要向我婚禮試妝,佢想試咩妝我唔知
但佢話如果化得好,佢之後結婚用
甘如果佢化姐妹 ...

既然你妹嫌你酒店房唔夠佢化妝C用, 你咪直接講,叫佢自己訂間房,你話你間房細,冇位再招呼甘多人。你亦提早通知其他姊妹,到時唔好比你妹霸咗個有利位置

仲要同你妹講明,冇位比佢個化妝c坐,因酒席坐位已安排好哂

先小人後君子,企硬!否則你當日只會唔開心。

珍珠宮

回覆樓主:

唔洗擔心會比媽咪同細妹搶鏡,邊個係主角個個都知,新娘既靚只有新娘子有,一定係眾人目光
想搶新娘鏡打扮得過火同換晚裝,換造型,明眼人一睇就知咩事,只會笑佢地唔識大體

細妹無心幫手唔肯做姊妹仲好,我家姐就係做姊妹,媽咪話點都要家姐幫手睇實同保管金器,我順媽咪意,結果金器全日媽咪保管

家姐唔幫手兼要化妝師幫佢set左3次頭先滿意,又大聲彈我結婚相同話我奶奶,我忍左佢全日諗起都嬲嬲地

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

教佢要識分寸同知大體,否則俾到賀親朋笑成世嘅將會是她而不是你

提佢唔好著禮服當影埋新娘相喎

珍珠宮

回覆樓主

佢地係咪平時好得閒又無乜朋友

難得靚一次要去盡 d, 又唔咩見過人地婚禮配角係有幾隆重無得參考啊

其實要有幾隆重都好睇圈子。如果主家人都牛記笠記我唔會著得好靚,普通one piece 化個淡妝。家姐結婚算係大搞掛,佢租左條簡單新娘晚裝俾我添。

侯爵府

醒目開學勳章

kittywong923 發表於 18-2-20 10:25
真係堅著火
個婚禮我既,點解我亞妹重主人過我?
我同左我妹男友講,乜叫試妝?

Pm

男爵府

回覆樓主:

其實好多媽咪都會換衫嘅, 你咁多嘢仲要搞唔好理佢哋啦由得佢哋啦唔好咁勞氣

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

sg51244 發表於 18-2-12 23:51
如果最終你妹係都要搞成咁,或者你試下你妹結婚同佢做同一樣野
你話你係試定未來阿B百日宴個妝咋 ...

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

sg51244 發表於 18-2-12 23:51
如果最終你妹係都要搞成咁,或者你試下你妹結婚同佢做同一樣野
你話你係試定未來阿B百日宴個妝咋 ...

珍珠宮

回覆樓主

其實去得飲一定知邊個新娘
佢地唔係全白傘裙唔係大紅咪由佢囉

我著到咁誇去我家姐婚禮都唔會搶左佢,我有話過不如我換條無咁誇架啦,佢都話無所謂。

擺酒成晚係台上既都係新娘,啊媽啊妹著成點都坐埋一邊,係敬酒行個圈,送客棟係度,全晚佈景板點都係新娘子

伯爵府

nsychristy 發表於 18-2-20 13:55
其實去得飲一定知邊個新娘
佢地唔係全白傘裙唔係大紅咪由佢囉

我結婚時我99真係條裙紅過我,真心嬲
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

翡翠宮

唔係怪獸 發表於 18-2-13 00:27
Me2, 我奶奶條裙鲜紅色,紅過我果條㗎,我嬲到噴火

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得好搞笑,佢哋以為佢哋自己係主角嗎?咁都得?

首頁

尾頁

跳至