夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-2-20 17:28
未見過花花世界? 應該未結婚前去見識, 結婚係要承擔, 唔係藉口, 如果係咁, 永遠都見識唔晒.....妳之前已 ...

個女仔其實以前已經同過好多男仔上床,我見msg佢咁寫,我暗串過我老公佢好多襟兄弟,雖然我知唔岩,但真係認唔到咁講

子爵府

wkengi 發表於 18-2-20 17:49
其實我最傻係安於眼前的幸福,忽略左好多危機,我其實都搵左婚姻處理啲人教我接落黎點做,有無用我唔知,但 ...

希望妳的選擇正確啦!

這條狗發現的不是骨頭, 而係新主人. 小三一定係可以離補妳做得不對的事情, 同埋男人比較有照顧人的心態, 一個假設"這個小女孩就正好可以滿足他可以照顧人的欲望, 又聽話, 他亦可以帶著她走", 這個可能係妳以前不能滿足他的....!

妳有目標, 這場杖定時三個月係好的! 但三個月是不夠時間打這場杖的, 要小心把自己倦進長時間的戰爭內, 令自己虛耗.....

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-2-20 18:05
希望妳的選擇正確啦!

這條狗發現的不是骨頭, 而係新主人. 小三一定係可以離補妳做得不對的事情, 同埋男 ...

因為佢地幫我分析,如果我老公鐵定要走,其實我地無註冊咩都無,佢其實可以一早同個女仔遠走高飛,唔駛等我發現封信,而佢唔走的原因係,個女仔價值未去到令佢放棄一切安逸,而我ge價值亦未低到令佢咁灑脫,所以而家處於呢個平衡點,我老公選擇唔到情/義,如果呢個平衡關係被打破,其中一方就會覺得自己被遺棄,做出更應激行為或退場,正如我地發現小三,就會好激動,亦開始打破呢個平衡點,令老公覺得我地無理,傾向小三一樣,所以我要做到果個女仔係我老公心入面的價值,再加我原本的分,就有可能成功,目標係前面,我要努力信我做到

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-2-20 17:50
我有個中學同學, 之後從朋友得知她嫁了當時的老師, 但這個老師都係出來教書不久, 所以差距應在10年之內.
...

如果正常拍拖結婚,其實真係無問題,但收埋做小三就........仆佢個街!容許我發洩一下

子爵府

wkengi 發表於 18-2-20 18:53
因為佢地幫我分析,如果我老公鐵定要走,其實我地無註冊咩都無,佢其實可以一早同個女仔遠走高飛,唔駛等 ...
其實你老公和小三會唔會上黎睇到架,你的策略唔好係到講咁透喎

別墅

回覆樓主

幾多歲的男人都是 bb, 要哄要 tum. 做老婆一定要柔. 善若水

加油!

子爵府

wkengi 發表於 18-2-20 18:53
因為佢地幫我分析,如果我老公鐵定要走,其實我地無註冊咩都無,佢其實可以一早同個女仔遠走高飛,唔駛等 ...
講好聽D,你老公選擇緊。唔好聽,两個都要,我係你老公,場杖越打得來佢越著數。我係佢見你都就佢,我两個都要,做雙面人,一個有錢比又靚又可以照顧仔,另一個靚,青春,可以補到老婆的不足。小三就唔會放棄。
當然你最清楚你們愛的程度,外面人只能給意見參考。

伯爵府

+3金熱血

PTMCYS 發表於 18-2-20 19:07
講好聽D,你老公選擇緊。唔好聽,两個都要,我係你老公,場杖越打得來佢越著數。我係佢見你都就佢,我两個 ...

老公同事學生應知佢有仔女有老婆,雖然佢地唔知無結婚。所以,老公不可能輕易放棄飯碗(不好意思,愛情應排第二)。

所以呢個情況只會繼續,到其中一個女人肯放手。老公係唔會放手的。

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-2-20 18:59
其實你老公和小三會唔會上黎睇到架,你的策略唔好係到講咁透喎

佢絕對唔會啦

男爵府

回覆樓主

而家先三十歲,我係你會走左去。浪費時間。
佢而家出得一次就會有第二次。

伯爵府

虎到金來勳章

wkengi 發表於 18-2-20 17:53
個女仔其實以前已經同過好多男仔上床,我見msg佢咁寫,我暗串過我老公佢好多襟兄弟,雖然我知唔岩,但真係 ...

咁你c6有咩反應?

複式洋房

longsky 發表於 18-2-20 20:18
咁你c6有咩反應?

佢沉默~~

男爵府

wkengi 發表於 18-2-20 20:32

佢沉默~~

樓主加油 我睇哂你既前因後果,亦都睇到我地有點共通,我欣賞你處理手法,就算到最後失敗左都算對自己有個交代,自己都盡左力了,明白好多jm一味教你立錢走,呢個係一個激進做法,因為心存一口怨氣,覺得要攞返自己應得,冇諗過人總會有迷失時候,佢係做錯左,但咩原因佢地冇睇到,我認同你既做法同身邊人既分析,我都要學你檢討自己去改變自己以往既觀點從而去改善雙方關係,多點企係佢立場諗,謝謝你的分享,一段感情行到落去唔係靠運氣,係要雙方互相配合同時刻檢討,要散好易,要守落去先最難,佢最後都選擇左你既時候就要唔好再將以前既刺經常掛喺咀邊,祝福你地有個新開始

複式洋房

回覆樓主:

沉日,我拖一拖佢手,坦白同佢講,我自己咁多年的問題,我表達番我好後悔點解自己無細心啲睇佢ge需要,顧你感受,佢今朝同我講,佢覺得我好有勇敢,佢亦好感概,點樣我地無係呢個女仔出現前就發現呢一切,呢個局面,佢好為難,走好似佢玩人咁,我同佢講,我相信佢係理性ge,我信任佢會處理好眼前的一切問題,佢同我講,佢仲會同個女仔保持朋友關係,但佢會知自己要點做,我選擇相信,等一切事情明朗
PS 佢同我傾訴期間,唔係係我問的情況下,佢提過2次,個女仔一啲都唔靚,仲肥同大隻,其實同我比真係差10倍有多,但就係因為傾得埋,一拍即合,搞到咁,偏偏我無為意,只顧湊囝,開口埋口柴米油鹽.....

大宅

回覆樓主

得罪講句,你老公扮識諗,其實係拖!點樣覺得好似玩人咁?未玩之前未諗過,你同小朋友的感受咩!雖然係未結婚,但小朋友都有啦!仲去攪18歲學生,有點不正常

伯爵府

+3金熱血

jamlee309 發表於 18-2-21 16:43
得罪講句,你老公扮識諗,其實係拖!點樣覺得好似玩人咁?未玩之前未諗過,你同小朋友的感受咩!雖然係未結 ...

我唔覺個老公識諗。老公話個老婆點解唔一早係咁。。。。咁點解個老公唔話下佢自己點解唔一早拒絕個小三。

老公連自己錯在先唔講,只話個老婆點解唔早D改。。。小三愛老公∼∼是被動的,老婆唔愛個老公∼∼又係被動的,個老公最無辜。。。嘩,實在頂唔順。

複式洋房

回覆樓主:

其實我同佢道歉,認自己有忽略佢的時候,佢都有講,道歉ge唔係我,錯的係佢,只係點解我呢該先提出問題,令大家覺悟到,如果我早啲提出,大家早啲知道大家感受,事情可能唔會發展成咁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 wkengi 的帖子

傾得埋,一拍即合?30歲幾同18歲有乜共同語言?
係條女開放,床上多花式,

可以滿足佢性需要呱。
條女一向咁多入幕之賓,
你老公只係其中一個,
分手點算玩佢。
你要老公明白,
你老公唔係個女仔嘅唯一,
但你老公係你和仔仔的唯一。

盡快賣左做炮房間屋,
再買另一間寫你名(避雙倍印花稅),
等條女冇地方落腳。
再同老公去個長線旅遊,
去十日八日培養感情兼隔絕條女先。

我佩服你咁包容體諒個男人,
希望你和你老公可以破鏡重圓。

複式洋房

回覆樓主:

我都想去個十日八日的旅行,可惜無假,呢幾日,真係好感謝屋企個工人姐姐幫我打理到屋企企理理,似番個家,其實佢應該知屋企發生緊啲野,佢比平時更花心機幫我帶住囝囝,叫囝囝唔好打擾我,當囝囝百厭,我忍唔住想發皮氣時,佢會幫我拉開囝囝等我冷靜,等我唔會影響到小朋友,佢真係幫我好多

男爵府

tammy2008 發表於 18-2-13 18:24
o靚妹貪玩啫, 邊會同佢過世架。。。(係o靚妹唔會肯同阿叔過世)

首頁
45678...10

尾頁

跳至