自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-2-14 12:24
首先,大家喺度發表對pm被公開的睇法,咁當事人自己出嚟講,其他會員出嚟發表評論,咁叫圍人? 三幾個圍威 ...

無錯!

樓主都係想討論大家接唔接受PM被公開!

係某人衝入嚟發脾氣侮辱人而食咗牌先攪成咁。

唔知佢出post公開道歉時,有無話俾人聽,佢點樣侮辱其他人?

禁止訪問

珍珠宮

scheong 發表於 18-2-14 12:36
無錯!

樓主都係想討論大家接唔接受PM被公開!

你認為佢會覺得自己有問題?
你認為佢開貼真係為左道歉?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

I9528 發表於 18-2-14 12:33
香討已經有人講咗

佢拉埋一堆打手過嚟,盡快投入生產線喎

個邊d人咁挑通眼眉的。 呢種合作的精神同琴日個維園花市賣野帖純屬巧合喎!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-2-14 11:30
當有會員出事,喺原舖已經俾人追到失咗縱時,佢哋仲再開新舖去剿人,佢哋嘅艃,駛得唔盡嗎? 直情係趕盡殺 ...

係咪講瓜粉post?

我見有人另開post 鞭屍

仙姐點睇呀? 係咪你口中嘅8婆
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

珍珠宮

wantaima 發表於 18-2-14 12:44
你認為佢會覺得自己有問題?
你認為佢開貼真係為左道歉?

我唔知有無理解錯,佢係會隨時公開人地嘅PM,如果有咩得罪,在此先行道歉!

錯咗,唔好打頭

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-2-14 11:36
哩啲抹黑,稍有智慧,都知道不攻自破啦,當大家喺公海認得會員係時政常客,即係話,哩啲會員係冇分身,公海時政都係用同一個戶口,BK版規係當以一個戶口入時政,就不能再用其他戶口進入時政版,否則會被封戶,既然係咁,又點會多a/c呢?

反而,喺公海成日講時政,但喺時政版卻唔見人嗰啲,就有分身了
時政版唔可以用分身,就係我樂於到那留言的原因,因為大家真係可以切切實實以事論事,唔可以因為有人理虧,利用分身自己撐自己。
唔難發現啲帖由公海搬入時政版,即刻靜晒~甚至引用返前面留過言的戶口,都唔會出現。

其實,究竟 公海/時政版 多分身?(自己衡量吧!)

既然,時政版係 分身 無用武以地,咁點解要花時間養分身呢?(盲到一個點,非正常人可以理解)

反而,有啲人好鐘意在公海擺明呃分,互推志趣式留言,啲留言根本唔係谷友傾開,都唔知佢哋吹緊咩的,動不動推到幾十版…

佢哋仲似在 養分身吧!

珍珠宮

scheong 發表於 18-2-14 12:50

我唔知有無理解錯,佢係會隨時公開人地嘅PM,如果有咩得罪 ...

佢表示:願者上釣!與人無尤!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

scheong 發表於 18-2-14 12:50

我唔知有無理解錯,佢係會隨時公開人地嘅PM,如果有咩得罪 ...
我都係咁理解,pm左佢就係佢嘅私產,點處置都得,總之,比任何私隱比任何人,都應先考慮清楚,保障自己,做人有時唔可以太單純,太易信人

琥珀宮

畀面勳章

Protea 發表於 18-2-14 12:48
個邊d人咁挑通眼眉的。 呢種合作的精神同琴日個維園花市賣野帖純屬巧合喎!
...

你信?
我唔會信囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wantaima 發表於 18-2-14 12:53
我剛回完,其實意思係呢八個字

珍珠宮

MsBusy 發表於 18-2-14 12:57
我剛回完,其實意思係呢八個字

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-2-14 12:16
其實如果冇分身,根本唔會分時政人,非時政人,因為得一個戶口,公海時政兩邊都會去,但要分時政人同非時政 ...

時政的貼咪又係咁回, 討論區都係發表意見啫, 挭係要將時政(emoji)開, 好似嗰邊係禁區噤, 係要營造出去過時政的人係外星生物, 難得呢d咁高調的小圈子玩法呢到又得喎!

禁止訪問

珍珠宮

wantaima 發表於 18-2-14 12:53

又或者,我本心都係諗住幫人!

非常偉大!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-2-14 11:42
主題係,當你pm人哋問嘢,但發現喺另一個討論區見到你自己個pm, 雖然冇名,但有事件發生經過,當中涉及你 ...

咁樣公開人地既私訊當然有問題啦。但如果公開既野唔係咩特別重要既野,而對方又知錯道歉,咁咪算囉,不過真係要改過呢鋪癮。

不過我又覺得網上世界都係要小心點,要懂得保護自己,千萬不可隨便信人及爆自己私人野俾人知,私訊都盡量避免啦!

首頁

尾頁

跳至