自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我妹與我失聯數年,我無佢電話fb, 最後去佢家是年三+晚,我媽與我高高興興去佢家食團年飯,我由落馬洲趕收工老遠去佢半山宿舍,門都未踏入就趕我同媽走,我都未知咩事?!只知好嬲,公主病又發作!

我想話,你知層樓係老豆畀1百萬,你就吾好就賣就賣,你有宿舍就趕我同亞媽去租樓住。

20年前老父,媽,妹同我,老父賣楼,當年换樓-家人住,我妹男友公務員,婚後可申請宿舍,所以無落佢名,我當年已問清楚佢係咪想供,吾係-兩年事!佢ok!

點知供咗2年,佢嫌辛苦話吾供,同老公要結婚申請宿舍,佢有間沙田宿舍住,就要我賣楼同亞媽租樓住,佢吾供,要番供樓錢,舊楼賣咗,你話要供就供,吾供就賣,層樓96年買,蝕到嘔,我都無咩多餘錢,咁亞媽住邊?!去你沙田宿舍訓骑樓?!去過宿舍都知嗰到细得很,你根本無预佢住。

當時息囗供10厘,2年後已做2厘幾,你迫我賣楼吾轉按,我供足10厘5年!嗰日你皇恩浩蕩話肯轉按,我打去銀行check, 大家姐欠20萬咭數吾轉得。

大家姐由20年前起欠咭数欠債至今,上年欠債信仲寫我屋企,20幾年前我得9000千人工已找佢5萬咭數,佢從來無還仲多謝都無聲,我1亳子都無洗過佢!

你話我虐老,換鎖趕佢走!層樓釘契,亞媽轉頭有公屋住,你自己諗下!死猫我吾食得咁多!

層樓無亞妹名,你甩身當然爽,你話生咗個女吾供,層樓都要搞,我無煩你,當時你媽要我供,我失業無能為力,差價數80萬,按都吾夠找數,我當時男友即我老公,現兜兜俾咗40幾萬找呢條數,轉佢名,3年後結婚先入黎住。我有單有據。

你地同媽就如意算盤,蚀到嘔就入我數,當時無話我仲要找100萬數。最公道3個人都有份蝕,3個人都要畀!錢係亞爸畀!樓嘅80萬差價,大家姐無供,你我一人-半,40萬,仲未計律師費,測量師費……

男爵府

回覆樓主:

睇唔明,大家姐係你定另有其人? 你媽又怨你? 點解你話你同阿媽算到盡既? 層樓邊個名? 你妹拎返供樓錢未?

karenfayelam    發表於 18-2-15 11:53

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

告上法庭吧啦呢d!
唔洗再來往

男爵府

回覆樓主

男爵府

回覆樓主

男爵府

睇唔明 x 2

珍珠宮

回覆樓主

留毛待hit

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

你兩姐妹有咩好好地拆掂佢,攪到係BK互數,貪好睇咩

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇唔明,到底係幾時買樓落邊個名,每人出幾錢,幾時賣樓點樣分? 賣樓又轉按?? 大家姐欠咭數又關層樓乜事?

男爵府

畀面勳章

melonfans 發表於 18-2-13 08:37
我妹與我失聯數年,我無佢電話fb, 最後去佢家是年三+晚,我媽與我高高興興去佢家食團年飯,我由落馬洲趕收 ...

留毛

珍珠宮

回覆樓主

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

留毛

子爵府

回覆樓主:

你2姊妹,3口6面自己閉門傾米得,有冇須要係呢度講自己家事呀

Vin仔媽    發表於 18-2-17 12:20
wcpcelia    發表於 18-2-13 09:11

用戶要求終止服務

回覆樓主

睇唔明。
層樓你名,轉按唔係你自己同銀行搞就得架咩?唔使個妺架喎
又關你大姐20萬卡數乜事?
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

回覆樓主

過咗好耐,終於有第二集啦

男爵府

回覆樓主

佢講緊比佢妹妹聽

用戶要求終止服務

tantanmama 發表於 18-2-13 08:50
睇唔明,到底係幾時買樓落邊個名,每人出幾錢,幾時賣樓點樣分? 賣樓又轉按?? 大家姐欠咭數又關層樓乜事?
...

同問
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

嘩!!!

男爵府

粒粒字都識,但擺埋一齊睇唔明⋯
我閱讀理解差,望明示。
不過pm阿妹咪得囉

首頁

尾頁

跳至