自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bufferzone 發表於 18-4-12 13:36
係官網見到部機係白色加玫瑰金,應該係最新型號
我果部應該係舊貨la

謝謝你最新資料

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

男人用得唔得? 咁咪唔洗日日剃鬚囉?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

想問,買呢d機屋企做同出面美容院比人做 ,效果相若嗎? 聽人講出面做激光脫毛好痛,家用嘅呢?值得買嗎?幾耐用一次?只是熱唔痛?

大宅

回覆樓主

我岩岩上個月中買左Philips,係百老匯試過Philips 同silk果部,打上去覺得silk係勁d,因為痛好多,反而Philips 唔係好痛。為左驚自己怕痛唔會用,所以買左philips!
本身係毛孩,暫時打完一次一邊腳之後黎M,未睇到效果

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

Flash n go 不過都早幾年前嘅事,手、腳同underarm 都無左8成以上,underarm 仲有幾條但燈頭用晒,無再打。

複式洋房

pooh仔 發表於 18-4-12 11:13
有冇建議幾多歲比較適合?

及可否提供model no. 比我去(emoji)

我囡又係好多毛,諗住幫呀囡打,美容師話最好17-18歲先好打

大宅

笑得好勳章

用幾次之後就永久有效?

珍珠宮

2024年龍年勳章

nicnic998 發表於 18-4-13 01:03
我岩岩上個月中買左Philips,係百老匯試過Philips 同silk果部,打上去覺得silk係勁d,因為痛好多,反而Phil ...

等你報告效果

伯爵府

兔8兔 發表於 18-2-13 11:33
SILK'N flash & go 跟足時間做,做咗半年度,淨係腳趾幾條毛有少少效,其他部位完全無用!
...
我反而用佢, 少腿無曬毛喎(利申:我只用小腿) 我女就armpit, 效果就無咁好, 可能多和粗

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Siu_Bear 發表於 18-4-13 01:11
我囡又係好多毛,諗住幫呀囡打,美容師話最好17-18歲先好打

thanks for yr info

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-2-13 12:39
其實係續漸少的。一次兩次都見效了。好明顯

請教: 你女女幾多歲開始可用? 是否要等起碼15歲打後, 等D 毛出齊先做呢?
另外, 用機前, 是否要搽些GEL(美容院做法是這樣的) ?

謝謝

大宅

回覆樓主

有人用過braun IPL 部機嗎?

男爵府

兔8兔 發表於 18-2-13 11:33
SILK'N flash & go 跟足時間做,做咗半年度,淨係腳趾幾條毛有少少效,其他部位完全無用!
...

我用silk'n flash and go 紫色40萬發果部,對我好得wor,打左4次d 毛已經出少左好多同出慢好多,新出d毛毛都好幼,我依家隔一至2個月再打,前後打左7,8次到啦,好滿意。

果時都有諗philips,但philips無線會較重(因為我唔會拎出街用所以無線有線對我冇咩所謂),同埋silk'n 咁岩有promo加最重要,made in 以色列,就買左,so far冇後悔。

男爵府

回覆 Whitechocolate 的帖子

係咪要剪到好短才可以用脫毛機呢?
Thanks.

伯爵府

bearbb5 發表於 18-11-13 14:33

係咪要剪到好短才可以用脫毛機呢?

我無剪到好短先用。反而,先敷小敷冰貼,就好較止痛

男爵府

Whitechocolate 發表於 18-11-13 16:14
我無剪到好短先用。反而,先敷小敷冰貼,就好較止痛

要用冰咁痛?我開中度唔痛wor

男爵府

因為係店脫要shave才脫, 家用好難自己整到咁乾淨才打 ...
你就咁用的話, 打完就會無埋? 謝謝你的回答

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-2-13 11:40
我係用Philips,好用呀,都係BK jm介紹,不過價錢係比較貴
我女較多手毛,明顯睇得出邊個位有打邊個位無打: ...
請問係邊個model no.? 大約幾錢?

珍珠宮

王國教室勳章

Charlotte_mom 發表於 18-2-13 11:40
我係用Philips,好用呀,都係BK jm介紹,不過價錢係比較貴
我女較多手毛,明顯睇得出邊個位有打邊個位無打: ...

你女幾多歲呀?
我想買俾我細個cousins...
打時係咪無乜感覺㗎?thanks

伯爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

請問邊個型號 ? tks

首頁

尾頁

跳至