自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

vivivo 發表於 18-2-14 13:19
我肩位痛左幾年。睇左骨科,乜都照過。冇搵到原因。後來我去睇脊醫。佢話我肩位肌肉發炎受傷。可能已前成日 ...

你可以考慮下去上Pilates
會有明顯改善
Reformer pilates會更好

男爵府

回覆 yucl_hk 的帖子

針灸要幾耐先見效? 我都想試下,但如果要成日去我就無時間

翡翠宮

patpatching 發表於 18-2-15 09:36
每天都做拉筋,伸展運動,會好的,我每天做15分鐘,鬆咗好多,冇咁痛了

agree

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

vivivo 發表於 18-3-2 16:58
最近濕氣重。超痛。又暈
我成日抱女, 呢幾日又濕真係好痛, 尋日去健康X房買左支茯苓茶飲完今日鬆左好多

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都係吾知係咪風濕痛,搽左止痛膏好d.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我以前都係咁痛到瞓唔到坐又唔係
我都係一個好驚青嘅人死都唔肯針灸
都有一次以為自己坦左《 當然完全唔係玉唔到》
C6 帶我去睇中醫
中醫話一定要針灸仲要即刻針
斟完之後覺得唔係太痛
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

當然要針好多次
已好番好多年只不過自己坐姿唔好久唔久要去針
但真係成個人輕曬
幸福可以好簡單

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有冇做推拿?我有時候痛都會去推推,睇日就松曬~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

肩周炎? 按摩有幫助。

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

jojojojom 發表於 18-3-2 17:23
一得閒就自己拉根,真係好得,所以而家好多拉根班,好快滿額

想請問一下有拉筋班介紹嗎?

侯爵府

回覆樓主:

可試下炒鹽,自己在家試,反正又便宜,應該無咩副作用。我c6的千年舊患睇過好多醫生跌打,最後由我攪好。google炒鹽或睇下面個link,祝早日康復
http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/lifestyle/article.php?catalias=healthsmart&id=32092&secalias=family
不過要小心,真係好熱,開頭搵多兩條毛巾隔住先。在背部要搵人幫你

男爵府

vivivo 發表於 18-3-2 17:14
你兒家仲有痛嗎?有冇拉到上脛頭痛頭暈?仲有針嗎?我都係睇完脊醫兩三日又再痛返。好煩
...
仲有痛呀....我睇左好多次針灸, 係好左D, 醫師都叫我唔駛去針住, 但叫我有唔舒服就要去睇
我試過頭暈, 都幾嚴重

男爵府

我肩位痛左幾年。睇左骨科,乜都照過。冇搵到原因。後來我去睇脊醫。佢話我肩位肌肉發炎受傷。可能已前成日 ...

針灸

大宅

jeanne1120 發表於 18-2-15 09:22
我呀!就係兩邊呢個肩位痛!
之前隱隱約約痛兩年,做過針灸但無咩用;舊年生完B 後開始愈黎愈嚴重
舊年暑假 ...

我上個禮拜開始針灸。今日第二次。我好怕。就冇辨法。成日暈。頸三角位好硬D血上唔到去。針完果一兩日後,轉條頸時冇乜聲。因為如果硬左有沙沙聲。我有keep 住做你比我的拉筋運動。希望快D好返,因為真係好影響我生活。

jeanne1120    發表於 18-3-25 10:55

公爵府

我由十歲至四十都係咁 無計 座下按摩椅 去下按摩 安美露 都有用既 斷唔到尾

子爵府

回覆樓主:

拉根,我之前肩頸痛,跟段片拉左一兩次已唔痛,我而家每晚都拉一陣根。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1857314884312861&id=835266909851002

伯爵府

jeanne1120 發表於 18-2-15 09:22
我呀!就係兩邊呢個肩位痛!
之前隱隱約約痛兩年,做過針灸但無咩用;舊年生完B 後開始愈黎愈嚴重
舊年暑假 ...

有什麼運動可介紹做

子爵府

回覆樓主

我又係左邊呢個位痛,不過唔係成日痛,但一痛起上黎好似比人砍左刀咁

首頁

尾頁

跳至