愉景灣好唔好住?

莎拉公主
|

過完年要搬屋了,(空白) , 請問愉景灣係點?租架咋
Sumyeema1
|
環境好。
Candy_HL
|
環境好
appledai
|
搬屋都要有工人入屋,要去到新環境,你C6ok嗎
奇異果小邱
|
冬天好凍喎

舊同事一到天冷日子,係著2條褲
kolher
|
其實環境好好,自成一閣,我覺得幾適合小朋友住。但交通費貴,但買任何嘢一定要去2個廣場,其他地方冇得買。如果唔住裡,住東涌出入愉景灣都好方便!
wcpcelia    發表於 18-2-14 16:33
IloveJJ
|
莎拉公主 發表於 18-2-14 14:33
過完年要搬屋了,我C6接左愉景灣一間小學既offer 做老師, 請問愉景灣係點?租架咋
...

我鐘意呀!你好似有小朋友,有小朋友更好,環境好、設施好、多大自然環境,我成日想搬入去,係搭船貴唔好。
beibeigbb
|
住愉景灣好有外國feel, 個感覺好寫意,但生活百貨就麻煩少少。
candyk109
|

之前住開愉景灣,住係好住
但交通係極度唔方便,出個ifc要9個字,船(連埋愉景灣區內巴士,因為我家不近碼頭)
出去青衣要半個鐘,巴士

我個陣已經好少出去,好遠,車費又貴,唔想約人

買嘢都係係入面fusion買,街市要出東涌
siuman3317
|
去柬涌都好方面丫
LucaLuLu
|
有錢人住既地方
豬寶兔
|
我同事係夏天住過一星期之後頂唔順…………
因為太多蟬叫,嘈到頭都痛
mamasprits
|
環境好,但生活飲食就好貴
白毛毛
|
好住呀。可能我愛靜。
住山頂的朋友等車或抽住袋餸行上去就辛苦啲,但每晚有迪迪尼煙花補償。

莎拉公主
|
appledai 發表於 18-2-14 14:43
搬屋都要有工人入屋,要去到新環境,你C6ok嗎

做野佢應該無野掛
mugtaitai
|
過完年要搬屋了,我C6接左愉景灣一間小學既offer 做老師, 請問愉景灣係點?租架咋
...
住係好好住嘅,但交通費好貴,當年我哋兩個人都要日日出來返工,我份工仲要唔喺中環,落船後要再轉車,幾攰,但你老公喺裡面返工,如果你小朋友都喺裡面返學,咁應該會好好多
莎拉公主
|
mugtaitai 發表於 18-2-14 16:00
住係好好住嘅,但交通費好貴,當年我哋兩個人都要日日出來返工,我份工仲要唔喺中環,落船後要再轉車,幾攰 ...

係呀,慳返學費
Poyau
|
過完年要搬屋了,(空白) , 請問愉景灣係點?租架咋

心曠神怡
JD930
|
beibeigbb 發表於 18-2-14 14:56
住愉景灣好有外國feel, 個感覺好寫意,但生活百貨就麻煩少少。

除咗唔方便之外所有都好好