興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企愈黎愈多小朋友,屋企人就愈影愈多相同片, 特別係而家電話拍d片愈黎愈大, 好易都唔夠位
想自己整番個SHARE DRIVE或者CLOUD比屋企人做BACKUP或者儲下片

想問下各位媽媽有無咩心水推介?
對於我呢d電腦白痴,最緊要簡單易用,謝謝幫忙

侯爵府

katie@mama 發表於 18-2-14 16:28
屋企愈黎愈多小朋友,屋企人就愈影愈多相同片, 特別係而家電話拍d片愈黎愈大, 好易都唔夠位
想自己整番個SHA ...

最簡單係部份 wireless router 已有 USB port 可以插 usb harddisk 當雲瑞用。

你部 wireless router 係咩牌子同型號?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

wd my cloud

查閱 My Cloud 硬碟可如何協助您將數位內容整理得井井有條。儲存容量高達 16TB ,無論您拍攝多少相片、錄製多少影片以及建立多少檔案,都能滿足您的需求。
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

回覆 crshk 的帖子

要問下我老公先,我對呢d野唔熟

複式洋房

我都係有啲個問題呀。。部手機經常full晒又未諗到放去邊到好。。

複式洋房

crshk 發表於 18-2-14 19:01
最簡單係部份 wireless router 已有 USB port 可以插 usb harddisk 當雲瑞用。

你部 wireless router 係 ...
請問USB harddisk 可以save到幾多野呀? 我都好似有一個,但好快full.

侯爵府

Mary668 發表於 18-2-22 07:42
請問USB harddisk 可以save到幾多野呀? 我都好似有一個,但好快full.

睇你個 usb harddisk 有幾大?

依家平好多, 外置 usb 3tb 硬碟都係 $8xx.

你個 router 係咩牌子同型號?

複式洋房

linggo 發表於 18-2-15 17:20
wd my cloud

查閱 My Cloud 硬碟可如何協助您將數位內容整理得井井有條。儲存容量高達 16TB ,無論您拍攝 ...
大約幾錢?要每月付款嗎?

禁止訪問

民房

唔用google drive, apple cloud, dropbox果D?

大宅

linggo 發表於 18-2-15 17:20
wd my cloud

查閱 My Cloud 硬碟可如何協助您將數位內容整理得井井有條。儲存容量高達 16TB ,無論您拍攝 ...
咩黎嫁?

大宅

Mary668 發表於 18-2-22 07:38
我都係有啲個問題呀。。部手機經常full晒又未諗到放去邊到好。。
係啦,我電腦又唔叻,唔知可以點好

大宅

Mary668 發表於 18-2-22 07:42
我覺得用usb 好似會好容易整唔見

大宅

kathy_cwc 發表於 18-2-22 16:34
唔用google drive, apple cloud, dropbox果D?
放上網好似唔多穩陣

大宅

crshk 發表於 18-2-22 07:46
睇你個 usb harddisk 有幾大?

依家平好多, 外置 usb 3tb 硬碟都係 $8xx.
3tb 即係有幾大容量?唔係好清楚

大宅

因為我之前試過用usb,點知太細,整唔見左.....

侯爵府

katie@mama 發表於 18-2-23 10:10
3tb 即係有幾大容量?唔係好清楚

1tb 大約 1000gb, 3tb 即係大約 3000gb.

大宅

會唔會有d大件少少嘅儲存器?

侯爵府

katie@mama 發表於 18-2-23 10:12
會唔會有d大件少少嘅儲存器?

可以再有4tb 或更大,價錢當然貴好多。

除非你有大量超高清 4K 片, 否則有排都用唔晒。

我介紹的 usb hd 係成舊磚咁重,無預你隨身携帶。

大宅

crshk 發表於 18-2-23 10:12
1tb 大約 1000gb, 3tb 即係大約 3000gb.
咁都應該夠用

首頁

尾頁

跳至