自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Lukeung 發表於 18-5-11 18:56

照全身ct , 照x ray , 照超聲波, 驗血,驗尿, 驗大便, 驗口 ...
嘩, 真係唔少, 仲要全身ct, 私家醫生有咩結論CLAIM左保險?

男爵府

ojoj18 發表於 18-5-12 12:36
嘩, 真係唔少, 仲要全身ct, 私家醫生有咩結論CLAIM左保險?

就係check 唔到原因!只係住院其間不停打抗生素退燒藥都退唔到燒!

無claim 保險!因為check 唔原因 怕claim 完影響之後保費(因住院條數好大)

珍珠宮

回覆樓主

不如你試一下寫信給TVB轉交鄧萃雯,問一下香港有沒有這方面的專家。

男爵府

平平常常 發表於 18-5-12 22:04
不如你試一下寫信給TVB轉交鄧萃雯,問一下香港有沒有這方面的專家。

我又無諗過呢樣wo!試下先!謝謝提醒

珍珠宮

Lukeung 發表於 18-5-12 23:04
我又無諗過呢樣wo!試下先!謝謝提醒

既然這個問題聽起來比較痛苦,我想經歷過這種痛苦的人,應該會比較願意對其他病者提供有關資料。

大宅

Lukeung 發表於 18-5-12 21:49
就係check 唔到原因!只係住院其間不停打抗生素退燒藥都退唔到燒!

無claim 保險!因為check 唔原因 怕cl ...
燒左幾耐

男爵府

ojoj18 發表於 18-5-14 12:22
燒左幾耐

上次燒足10日,醫生建議入醫院check 住院個幾日仲係燒(一燒食退燒藥,抗生素都退唔到)到岀醫院返到屋企都斷斷續續噤低燒!

而家都間唔中低燒到100度左右!每次燒1-5小時就退!(一星期都有幾次)

伯爵府

.

大宅

回覆樓主

有無諗過飛去台北睇下呢個病的專科?

大宅

樓主,我都想知你宜家點?
我5月成個月病,5月尾突然心跳加速到想暈,成個6月都係咁,入過院,急證去左N次,仲去埋私家做24小時心電圖,成個月胃脹食唔落野,心跳又會無啦啦快,成日要訓係床到休息,d檢查答案全部話正常,但身體係我既,明明有問題有唔舒服但無人幫到我,我係個全職媽媽,呢個突然出現既"病"令我既生活搞到亂晒,呢幾日個胃又開始黎料了,背腰又突然痛,我有睇過台灣醫生講自律神經既野,令我懷疑自已係,因為d徵狀中8成.... 但香港真係唔覺有醫呢個問題既醫生。

男爵府

bibileung20 發表於 18-7-10 22:59
樓主,我都想知你宜家點?
我5月成個月病,5月尾突然心跳加速到想暈,成個6月都係咁,入過院,急證去左N次 ...

而家主要都係間斷性發低燒同頭痛!

我都會突然間心跳好快(多數係樓上嚇親)

我每次唔太舒服都揾糖, 揾零食轉移視線!感覺好少少!

太唔舒服就止痛藥塞耳同要瞓床!

首頁

尾頁

跳至