婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

人的價值只在於佢有冇j?無論個細路幾冇家教,只要佢仲有條j,佢就係無敵?全部男家親戚無論親疏都係呢個思維。

唔生第三個唔生第三個唔生第三個,呢五個字好難明咩?咁多年都死心不息,次次見面都哦呢樣,哦足一餐飯....

公爵府

feifei_baby 發表於 18-2-15 07:56
人的價值只在於佢有冇j?無論個細路幾冇家教,只要佢仲有條j,佢就係無敵?全部男家親戚無論親疏都係呢個思 ...

宜家咩年代呀?我識一對姐妹花(父母是福建人,無生兒子)兩姐妹先後拔尖入大學,(家姐是藥劑師,妹妹是醫生)家有呢D女兒頂十個仔啦?使乜追仔?

水晶宮

回覆樓主

我得一女兒,以佢為榮

複式洋房

回覆樓主

我覺得女,sweet好多....
我反而想要囡囡多過仔仔

大宅

回覆樓主:

唔使理,呢d仔縱壞左d老人有排受,報導都好多呢d仔打老豆,係盲縱既報應。聚會再問,我會費時彩佢,等佢地冇癮。

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

美之選468 發表於 18-2-15 08:39
宜家咩年代呀?我識一對姐妹花(父母是福建人,無生兒子)兩姐妹先後拔尖入大學,(家姐是藥劑師,妹妹是醫生) ...

咁我情願生多幾個女⋯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

問佢地係咪有身家分?

我老公圍村人,我生完大女陀緊2仔時,我無話比人知係仔,d親友見親就叫一定要係仔...仔仔仔仔仔講多幾次,我問佢係咪分埋佢間屋比我個仔?即收聲

男爵府

我愛Corina 發表於 18-2-15 14:48
問佢地係咪有身家分?

我老公圍村人,我生完大女陀緊2仔時,我無話比人知係仔,d親友見親就叫一定要係仔.. ...
係囉!有得分咩!我第一個係女,陀第二胎佢指住我話「你呢個係仔你先可以收工」,咩料?!我仲生唔生關你班人咩事!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

EudyptulaMinor 發表於 18-2-15 06:54
係囉!有得分咩!我第一個係女,陀第二胎佢指住我話「你呢個係仔你先可以收工」,咩料?!我仲生唔生關你班 ...

咪係囉,收咩工,唔比人鍾意再生。幾時輪到佢地叫收工。

男爵府

我愛Corina 發表於 18-2-15 14:58
咪係囉,收咩工,唔比人鍾意再生。幾時輪到佢地叫收工。
我唔明生仔又點生女又點,第一胎陀住知道係女時同6299講,佢地第一句竟然係「你唔係諗住只生一個呀?!」言下之意係要我一定要生仔啫,本來c6都唔想生多個,但睇住小朋友長大又想佢有個伴先話生多個,點知俾人指住話生唔到仔冇得收工要一直生落去…… 聽到我心都寒埋…… 我c6話你地咁恨仔咪自己生囉,我地係生兩個架咋,當時覺得c6超有霸氣,後來知道第二胎係仔不過我地冇講,太99可能見c6之前咁講以為係女,於是不停煲d寒涼既湯(講左唔飲得都仲要煲,仲要鬧我唔飲),例如西洋菜湯,我每次都唔飲,等到太99知我陀仔,佢竟然突然問我要飲咩湯,你話係唔係心寒丫……

瑪瑙宮

EudyptulaMinor 發表於 18-2-15 07:16
我唔明生仔又點生女又點,第一胎陀住知道係女時同6299講,佢地第一句竟然係「你唔係諗住只生一個呀?!」言 ...

我太99以為我陀2女(我同奶奶好好,所以知到性名有話比奶奶知,叫佢唔好講),佢同我老爺講,話我入佢房偷錢佢想我比人鬧勁賤,仲鬧我生極都係女。勁賤!
點知比我老爺鬧到佢暈,我老爺知我唔會偷。

公爵府

我愛Corina 發表於 18-2-15 14:48
問佢地係咪有身家分?

我老公圍村人,我生完大女陀緊2仔時,我無話比人知係仔,d親友見親就叫一定要係仔.. ...

身家?咩嚟㗎?冇喺男家見過喎

講係完全唔需要負責任的,男家嘅人根本睇唔起我兩個「女」,反而我父母超錫佢地,幫手湊不特止,仲關懷備至。唔付出+多多要求=男家通病

公爵府

jojojojom 發表於 18-2-15 09:51
我得一女兒,以佢為榮

我兩個女都好乖呀,兩姐妹又友愛,我好滿足

子爵府

回覆樓主

我陀緊仔,反而比生女的親戚話生仔比人睇既姐
仲講到仔幾差,女好好,我都唔開心

珍珠宮

同你一樣。我生完第一個係女就想我生第二個。生完第二個係細女又想我生第三個。我唔會囉!我有兩個女已經好滿足。講就容易又唔洗負責任,生同養同教都係我!佢俾錢我養?
後來我媽唔抵得,單打99,話邊個朋友個男家想生仔,個新抱叫佢99攞5百萬先生仔。搞到99唔敢出聲。雖然99成日重男輕女,但見到我媽咁串佢。我有啲唔好意思。

公爵府

Daisywong313 發表於 18-2-15 20:09
我陀緊仔,反而比生女的親戚話生仔比人睇既姐
仲講到仔幾差,女好好,我都唔開心
...

有人鍾意仔,有人鍾意女,自己仔女一定錫,生仔生女關人咩事?又唔係幫手養,我都明老人家冇話題係鍾意講呢啲,但由生大女開始,loop得太多惹人生厭,

男爵府

我愛Corina 發表於 18-2-15 15:26
我太99以為我陀2女(我同奶奶好好,所以知到性名有話比奶奶知,叫佢唔好講),佢同我老爺講,話我入佢房偷 ...
你個太99勁衰!玩屈人咁賤!咁我個太99都好少少,佢點都唔會賤到屈我偷錢~
今日又有新金句,我一坐落梳化,太99指住我話「你肚裡面果個都唔洗湊,有幾辛苦呀,我個孫(即係我c6)要湊個大既好辛苦架」,其實係呢兩日我放假,我一個人大住個肚仲要湊埋個兩歲既大女,仲要做埋全屋大掃除,我c6只係收工返黎抱左個女一陣啫,太99就好似驚會攰死佢個孫我c6咁,我都冇開聲叫c6幫手做任何野我已經俾佢阿嫲鬧左先啦…… 唔洗咁刻薄呀……

公爵府

EudyptulaMinor 發表於 18-2-15 21:07
你個太99勁衰!玩屈人咁賤!咁我個太99都好少少,佢點都唔會賤到屈我偷錢~
今日又有新金句,我一坐落梳化 ...

俾我會特登喺佢面前點C6做嘢!

瑪瑙宮

feifei_baby 發表於 18-2-15 09:39
身家?咩嚟㗎?冇喺男家見過喎

講係完全唔需要負責任的,男家嘅人根本睇唔起我兩個「女」,反而我 ...

有咩資格睇人唔起?女有咩問題?
我屬於人不犯我 我不犯人,試過老公伯娘叫我生多幾個仔黎,之後佢叫我幫佢整野,我叫佢搵自己d仔,唔好搵我。

首頁

尾頁

跳至