家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

有小小
點投資好呢?
用黎投資投票好,定安穩啲,放五年,每月收息?
苦惱中

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

放五年,每月收息係乜嘢嚟㗎?
通常放咁多年嗰啲,係好多不保證紅利。

我好少會做呢啲咁長線嘅,需時要攞返出嚟罰得金

我寧願揀啲藍籌股或者銀行股、收息股,零存整付、定期,迫自己儲錢

各位唔需要pm我
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-2-15 19:37
放五年,每月收息係乜嘢嚟㗎?
通常放咁多年嗰啲,係好多不保證紅利。

係基金呀。
但最小要放5年

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MC(TIGER) 發表於 18-2-16 00:44
係基金呀。
但最小要放5年

如果係基金睇清楚啲條款,因為好多時 話放五年,其實幾年唔使供。跟住要放多兩三年先再攞錢。唔夠靈活

喺度爬下文先,儲錢好多方法㗎
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

crystal媽咪 發表於 18-2-16 09:43
如果係基金睇清楚啲條款,因為好多時 話放五年,其實幾年唔使供。跟住要放多兩三年先再攞錢。唔夠靈活

喺 ...

謝意見,唔該晒
祝你新年進步,賺多啲

大宅

ar_mak 發表於 18-2-15 22:57
私己錢,買多條魚,劏多隻雞,食好d家人都會多謝你。買股票就。。。sorry都冇句就輸鬼哂~ ...

同意x2。

大宅

回覆樓主

我都想搭單問,如果有mortgage link account 係咪放在呢度收少少息最好?

首頁

尾頁

跳至