婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問媽媽們 有無好及平的牙科醫生推介呀 我以家23weeks 前幾日開始牙痛 我之前蛀牙已經補左 但我照鏡睇到牙與牙肉間有黑色 懷疑要杜牙根 但我又唔照得x光 我可以點做?係唔係只可以忍痛

別墅

Yyt123 發表於 18-2-15 23:41
請問媽媽們 有無好及平的牙科醫生推介呀 我以家23weeks 前幾日開始牙痛 我之前蛀牙已經補左 但我照鏡睇到牙 ...

筲箕灣王維,好多醫生话要拔,但他整好左!4800連牙套

回覆 Yyt123 的帖子

Hello Yyt123, 雖然牙醫通常唔會為準媽媽做複雜的口腔治療,有牙痛都需要去睇牙醫治療 醫生會根據您嘅情況黎決定需唔需要補牙/杜牙根。懷孕期間荷爾蒙改變會令牙肉組織柔軟,選用柔軟刷毛牙刷,刷牙時要格外輕柔,徹底消除牙菌膜,保持口腔清潔呀。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我試過,唔用麻醉,酸就舉手通知醫生掂到牙齦,照x光有保護衣,只係照隻牙

想認識多啲屯門友

大宅

minglam240179 發表於 18-2-18 00:43

筲箕灣王維,好多醫生话要拔,但他整好左!4800連牙 ...

難唔難卜?$4800包牙套,照x光?

別墅

Mikooochng 發表於 18-5-3 23:27
難唔難卜?$4800包牙套,照x光?

預計兩星期到,4800全包牙套,x光另計

翡翠宮

Yyt123 發表於 18-2-15 23:41
請問媽媽們 有無好及平的牙科醫生推介呀 我以家23weeks 前幾日開始牙痛 我之前蛀牙已經補左 但我照鏡睇到牙 ...

九龍城梁忠緒。聽網台主持講佢去睇可分期,講到你自己方便可比到幾多就幾多。你try吓。睇完請報告

首頁

尾頁

跳至