單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

你走後的第一個新年,好辛苦,留咗好多眼淚,希望你在天堂過得開心,我同仔女會一直掛住你,你要保佑對仔女健康,快樂!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

加油,最重要身體健康

大宅

加油,您並不孤單,我已是第二個新年,內心仍有激流,但比當初好了一點點

時間為靈藥,大家努力

男爵府

回覆樓主:

時間會醫好你,我既至愛都係14年前離開左我。我已經復原哂了。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

開開心心,佢一定唔想睇見你流眼淚架……樓主,祝好
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

回覆樓主

今年我都係第一個單親的新年,只能夠當任何節日只是平時日子 ,眼淚留返半夜獨處時流

洋房

smalln 發表於 18-2-16 13:40
你走後的第一個新年,好辛苦,留咗好多眼淚,希望你在天堂過得開心,我同仔女會一直掛住你,你要保佑對仔女 ... 時間會沖淡的,努力帶好孩子,我也是單親媽媽,但我是被離的,其實心更痛!!但沒辦法

洋房

回覆 beautymakeup 的帖子

原來這麼多單親,我這幾天也不斷流淚,但能改變什麼???

大宅

jayceeho 發表於 18-2-17 17:51

原來這麼多單親,我這幾天也不斷流淚,但能改變什麼??? ...

只能改變自己心態 ,盡力做佢想要你做的事.眼淚留返自己獨處時做

大宅

回覆樓主

Me too!這幾日,除了昨日初一,日日都會觸景傷情,忍唔住都喊左。大時大節難免會咁樣,大家加油!會好起來的

洋房

眼淚一直都是獨處的時候才流下來,眼睛不由自主,想著想著就流下來了,傷口到底幾時才複原?

大宅

jayceeho 發表於 18-2-18 08:33

眼淚一直都是獨處的時候才流下來,眼睛不由自主,想著想著就流下來了,傷口到底 ...

對我黎講 呢一生只能不停回憶!我仍然每日回憶之前日子 ,我二個小朋友仍細 ,陪伴時我就會同他們一起回憶就比較唔會喊!獨處時想喊就喊。只要完成地上要做的事 ,我相信佢會親自接我走...到時就係停止回憶的時候

洋房

你走後的第一個新年,好辛苦,留咗好多眼淚,希望你在天堂過得開心,我同仔女會一直掛住你,你要保佑對仔女 ...

我同你情況不一樣,但是也是第一次面對第一個新年,哭也不知道多小次,祝你新年快樂,加油

洋房

yanyan...L0ve 發表於 18-2-19 00:23
我同你情況不一樣,但是也是第一次面對第一個新年,哭也不知道多小次,祝你新年快樂,加油
...

我也哭幾日了,面對親戚說話,我也承受不少壓力,見到自己兩個女女,我也控制不到哭,好難過他們咁小就面對沒爸爸日子

大宅

加油!我已經係第二個單親新年

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你走後的第一個新年,好辛苦,留咗好多眼淚,希望你在天堂過得開心,我同仔女會一直掛住你,你要保佑對仔女 ...
放下吧,如果佢知道比你更傷心

大宅

同路人,大家加油,我也是7年,今年去了其它國家玩,慢慢要放下。。

大宅

回覆樓主:

我都係,老公上咗天家近四個月,連兩位小朋友都未適應,同親友聚會時總會想起老公一齊嘅片段,好感概!

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

複式洋房

加油!!

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

回覆樓主

加油!向好處想...丈夫在天上都想見到你&子女開開心心,健康快樂

首頁

尾頁

跳至