夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

C6一向鍾意打機,亦鍾情屠龍遊戲,每次一有新game出就上身一樣。加埋平時嘅手機game,真係除咗番工之外,就係瞓覺同打機,得番個軀殻陪的同個仔,咁我都算得就算嘅。
近來直頭唔使瞓咁,打到凌晨2、3點不在話下,放假下午就淨係想瞓,個仔未瞓佢先瞓....本身都無所謂,但我陀緊第二胎,好攰又唔舒服,星期日工人姐姐放假啲家務我要做,又要煮飯,真係要靠佢睇下仔.....點知佢因爲攰又無心機睇仔攪到知仔忟喊,又係攪著我之餘,我哦兩句仲發番我脾氣..

究竟幾時打爆機,就嚟頂唔順會爆

珍珠宮

回覆樓主:

我情況同你差不多, 你咪算好囉~有工人, 我由早忙到晚, 終於等到晚上諗佢會幫手睇下或者是同小朋友玩下, 但是只手同眼係無離過手機的,我都認得好辛苦, 搞得自己好似係佢工人咁!

大宅

mln 發表於 18-2-16 23:11
我情況同你差不多, 你咪算好囉~有工人, 我由早忙到晚, 終於等到晚上諗佢會幫手睇下或者是同小朋友玩下, 但 ...

恕我直言呢啲咁既C6?你仲會幫佢生多名!不過現在講乜都冇用?你算好彩有工人姐姐幫忙,姐姐放假就未煮粗身大細,出去食一係返四大長老家食,一係叫外賣打机个位?叫佢食自己啦?

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

Mon hunt唔駛諗住短時間可以打完,任務要升到100lv先做完,仲有章要收集。。。我老公係話最快都要玩到3月。。。
好彩我無小朋友,所以由佢玩,佢放工返到6點半開始2打,啲fd 8,9點一齊join, 晚晚至少打到12點,我覺做自己野,係等佢部覺麻煩啲,搞到我朝早好難先肯醒T0T
佢宜家2:30喇,都仲打緊

子爵府

回覆樓主

我老公都有屠龍
有時係炆啲 明明話打一個收手
又側側膊打多個

不過我老公算係咁
如果我都喺屋企
佢會問准我先開機打
我叫佢熄 佢完左任都會熄

大宅

開心吸收勳章

我老公仲過份, 晚晚打機打到四五點先瞓, 仲要熄曬燈漆黑一片喺間房都照打, 話咗佢幾次好傷眼睛都唔理, 要去睇住個女一陣, 佢就畀部ipad個女, 等個女唔好煩住佢, 個女得嗰兩歲半真係唔應該畀佢睇咁多, 打到唔理屋企唔理我都唔算, 仲要每個月洗成萬五六蚊喺隻game度。
平淡是福

男爵府

mln 發表於 18-2-16 23:11
我情況同你差不多, 你咪算好囉~有工人, 我由早忙到晚, 終於等到晚上諗佢會幫手睇下或者是同小朋友玩下, 但 ...

我要番工,無得無姐姐....加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

stella^^ 發表於 18-2-17 00:11
恕我直言呢啲咁既C6?你仲會幫佢生多名!不過現在講乜都冇用?你算好彩有工人姐姐幫忙,姐姐放假就未煮粗 ...

星期六已番99度食,所以我唔會再番。C6只係衰呢樣,都有其他優點嘅

男爵府

夏落特 發表於 18-2-18 07:49
我老公仲過份, 晚晚打機打到四五點先瞓, 仲要熄曬燈漆黑一片喺間房都照打, 話咗佢幾次好傷眼睛都唔理, ...

對小朋友眼睛唔好呢....不過男人都係無耐性

男爵府

MrsBlueBlue 發表於 18-2-17 08:49
我老公都有屠龍
有時係炆啲 明明話打一個收手
又側側膊打多個

咁我好小叫佢熄機嘅,因為我覺得咁大個人會有規律同自律。同埋要取捨....你要打機犧牲自己瞓覺時間就預咗要捱眼瞓

男爵府

lokyan0901 發表於 18-2-17 02:30
Mon hunt唔駛諗住短時間可以打完,任務要升到100lv先做完,仲有章要收集。。。我老公係話最快都要玩到3月。 ...

3月...好快過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我C6打機好叻架,希望佢趕快提早完成任務(改變不了,唯有阿Q)

別墅

回覆樓主

我都好唔鐘意我老公打機,佢以前一有時間係睇書。上星期俾人叫佢開始打mom hunt就沈迷左,晚晚打到好夜先訓。我諗生仔計劃都難喇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stella^^ 發表於 18-2-17 00:11
恕我直言呢啲咁既C6?你仲會幫佢生多名!不過現在講乜都冇用?你算好彩有工人姐姐幫忙,姐姐放假就未煮粗 ...

X2

男爵府

我老公打機無咁嚴重,但我都唔鍾意,八卦問你們身邊有無男人係唔打機架?

大宅

maymaysheep 發表於 18-2-18 19:30
我老公打機無咁嚴重,但我都唔鍾意,八卦問你們身邊有無男人係唔打機架?
...

我前夫都好喜歡打机?我記得佗緊大仔,每晚等佢收工返家再落樓下食宵夜,跟住就去机舖打机,我也有玩吓不過吾夠佢叻,到生了2個仔就熱鬧,3仔爺成日打有對手!不過我已經掉了件垃圾拾幾年!

大宅

回覆樓主:

樓主我真係好明白你
可以全日機不離手
住埋一齊只係好似同屋主咁
感覺好陌生
就算點鬧點傾都係冇用
根本永遠唔會改變

侯爵府

BabyFungT 發表於 18-2-18 14:11
3月...好快過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我C6打機好叻架,希望佢趕快提早完成任務(改變不了,唯有阿Q)
...

要睇佢有幾多時間去打,快ge應該可以3月ge。
啲女人日放假,我老公都打到好晏,不過平曰我都由佢,佢要打揀訓少啲他ge事。
如果有小朋友真係會嬲好多ge

侯爵府

...

好少,不過我寧願佢鐘意打機好過鐘意飲酒睇波睇馬。。。

侯爵府

duckduckbb31 發表於 18-2-19 00:25
樓主我真係好明白你
可以全日機不離手
住埋一齊只係好似同屋主咁

咁返左成日工,放工都想做完7己鍾意ge野放鬆下,我自己都會煲劇睇小說。
所以我講明打機器係問題,每晚臨訓前俾返5-10分鐘我地傾下計。
你試下?或者每星期揀日放假ge出半日假當拍下拖,其他時間就由佢

男爵府

...

唔多,多數都鍾意,特別而家手機game咁方便。人人都有嚐好,唔打機,可以飲酒賭錢玩女人玩車.....睇下中邊飯。因為有朋友教過我,起碼個人喺屋企先啦,所以我算得就算,太計較傷感情

首頁

尾頁

跳至