夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

duckduckbb31 發表於 18-2-19 00:25
樓主我真係好明白你
可以全日機不離手
住埋一齊只係好似同屋主咁

係架,以前未有小朋友,出街食飯好似搭枱咁架。不過我炸下型會好啲,同埋我會等佢收機先一齊起筷食,咁佢都有啲良心驚我餓,停一停起筷先,食一陣再打。其實打機唔係問題,不過我有小朋友,唔想佢成日要手機,但上樑不正,爸爸成日玩,個仔都成日扭

男爵府

嘉露蓮 發表於 18-2-18 16:19
我都好唔鐘意我老公打機,佢以前一有時間係睇書。上星期俾人叫佢開始打mom hunt就沈迷左,晚晚打到好夜先訓 ...

睇完你咁講....可能要等屠完打完機先可以開始。我而家陀緊第二胎,如果真係撞正屠龍期想做人確係難

男爵府

lokyan0901 發表於 18-2-19 02:35
要睇佢有幾多時間去打,快ge應該可以3月ge。
啲女人日放假,我老公都打到好晏,不過平曰我都由佢,佢要打 ...

他瞓得少都唔係他自己事,日積月累身體差,衰啲講咪又係你負責

大宅

BabyFungT 發表於 18-2-19 08:23
係架,以前未有小朋友,出街食飯好似搭枱咁架。不過我炸下型會好啲,同埋我會等佢收機先一齊起筷食,咁佢 ...

我希望生左小朋友之後,情況會改善啦
冇小朋友,佢鍾意點打我都控制唔到,
至多呻下,有時話幾句,
但有小朋友,真係要付出時間,
到時再睇下點,而家有左7個月

大宅

lokyan0901 發表於 18-2-19 02:38
咁返左成日工,放工都想做完7己鍾意ge野放鬆下,我自己都會煲劇睇小說。
所以我講明打機器係問題,每晚臨 ...

係嘅,其實我都明,都會抽時間拍拖同傾計嘅,
只係有時覺得佢太沉迷呻下

別墅

BabyFungT 發表於 18-2-19 08:25
睇完你咁講....可能要等屠完打完機先可以開始。我而家陀緊第二胎,如果真係撞正屠龍期想做人確係難
...

我都要調整下自己,盡量有佢打輕鬆下,佢都叫有自制能力既,呢幾日放假打夜左啫,唔俾佢打驚有反效果
佢沈晚叫我幫佢打小小,我估佢係想俾我感受下隻game唔好咁唔鐘意佢打。哈哈

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

maymaysheep 發表於 18-2-19 11:44
他瞓得少都唔係他自己事,日積月累身體差,衰啲講咪又係你負責

講真,有啲先8己攞黎ge野我唔會理佢,病左唔該去睇醫生食藥,唔睇唔食唔好煩我,辛苦就同我去睇醫生食藥。
至於做野,平時都唔駛佢做,都無咩影響

侯爵府

duckduckbb31 發表於 18-2-19 13:58
我希望生左小朋友之後,情況會改善啦
冇小朋友,佢鍾意點打我都控制唔到,
至多呻下,有時話幾句,

唔好有期望佢會自己改,除非好有父愛。
男人唔係自己想改ge話人地點講都無用,更加唔好諗有小朋友就改變到,只會更激心。。。
試下由一出世就樣樣都叫老公幫手等佢習慣,唔係ge話越大噴會越幫唔到,需你見佢幫唔到仲野機會激死左

侯爵府

duckduckbb31 發表於 18-2-19 13:59
係嘅,其實我都明,都會抽時間拍拖同傾計嘅,
只係有時覺得佢太沉迷呻下
...

其實有時我唔明點解女人咁唔鐘意男人打機,因為女人都有興趣,好似自己咁鐘意睇小說煲劇,都唔想有人嘈住我,將心比人,所以我從來都唔會嘈佢打機,仲好,2個都做自己鐘意ge野。
不過咁ge情況絕對唔應該生小朋友,基本上我係覺得只有願意放棄哂自己興趣ge先可以生b,如果唔係之後只會係咁呻

大宅

回覆樓主

我老公都鍾意打機,但無你地老公咁嚴重,如出街我見佢掛住打機,唔理我同女,我就會用嚴厲的眼神望住佢,佢就會收機!因我惡過佢!佢發唔到我脾氣,因佢發脾氣罵我,我會惡過佢!

大宅

lokyan0901 發表於 18-2-17 02:30
Mon hunt唔駛諗住短時間可以打完,任務要升到100lv先做完,仲有章要收集。。。我老公係話最快都要玩到3月。 ...

我c6直情打到初一腰痛起吾到身,我比補骨丸同止痛藥先可以去拜年,依家又出左去同人一齊打,D男人樣樣都嗜,八足咁多爪,不過好過佢去睹$同玩女人啦,唯有咁諗自己好過D

別墅

回覆樓主

我係人妻,個女就黎5歲,前幾日我老公買左mon hunt比我..我真係打到停唔到咁滯所以都好明白d機友點解打到通宵爆肝

不過我節制力算強,老公話想睇電視或者夠鐘陪呀女。我都會即刻收機嫁
打機自制力男人真係差d,我老公打機時會如入無人之境,你叫佢佢都聽唔到嫁

別墅

BabyFungT 發表於 18-2-16 19:38
C6一向鍾意打機,亦鍾情屠龍遊戲,每次一有新game出就上身一樣。加埋平時嘅手機game,真係除咗番工之外,就 ...

呢個game有排打。我同老公都一齊玩緊。我想玩咩game佢都會買俾我打,因為佢都想打。但佢比我有節制,打到咁上下就乖乖去瞓。湊女就唔打。我好多朋友,男性都鐘意打機,但唔會忽略家庭。

大宅

2018復活節勳章

的確我都唔介意我老公打機,因為唔係打機我都識唔到佢。

不過男人真係唔好指望,我老公日日返到屋企第一件事唔係望個囡,係去開自己部電腦上網...懷機就掛住整咩都唔理,我已經慣左佢太自我,所以我會教個囡唔好學老豆...

而我媽成日問我幾時生多個,我真係睬佢都傻,自己知自己事。

呻完。

大宅

我老公都係甘 嘈到我吳想嘈 我係到諗係咪我有絕症 佢都會繼續打呢⋯

大宅

回覆 duckduckbb31 的帖子

相同問題⋯

珍珠宮

夏落特 發表於 18-2-18 07:49
我老公仲過份, 晚晚打機打到四五點先瞓, 仲要熄曬燈漆黑一片喺間房都照打, 話咗佢幾次好傷眼睛都唔理, ...

萬五六

男爵府

回覆樓主

打機好過玩女人

別墅

BabyFungT 發表於 18-2-16 19:38
C6一向鍾意打機,亦鍾情屠龍遊戲,每次一有新game出就上身一樣。加埋平時嘅手機game,真係除咗番工之外,就 ...

mon hunt真係師奶殺手,不過打機好過出去蒲呀

複式洋房

回覆 lokyan0901 的帖子

其實我都試過有咁既要求.. 但佢成日都答應完之後過左3-4日又變返回來咁..出街拍拖以前佢會好關心你.會花時間去諗你諗緊D咩..
但係一齊耐左之後.. 同佢出街.. 佢拎住部手機打機.. 我同佢講野十問9唔應..
你屋企打PS4又係咁.. 同佢講野講十幾廿次都聽唔到.. 嬲到我要搵野掉佢..
但佢又幾好野.. 佢知你好嬲.. 佢又用D好好既態度同你講野..問你做咩..
之後同佢講完.. 佢又唔答你.. 有時都唔知好嬲定好笑..
不過係屋企打機都好過成日係出面玩既..
所以就好矛盾.. 又唔想佢成日打機唔陪我..
又唔想佢成日出街玩到咁夜..

首頁

尾頁

跳至