自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

SandyKL 發表於 18-2-17 13:17
如果係長輩,語氣就過重,平輩可接受。我反而唔贊成自駕遊,我呢方面嘅危機感好高。
...

我去旅行都吾想自駕遊、太累了
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

象牙宮

seasky21 發表於 18-2-17 13:33
其實人地都係提議啫,用不著句句都要撩交嗌,有時係你地自己心態問題先覺得咁嚴重。一家人應該好好說話。 ...

佢唔係提議! 一開口知我地去,就話買左機票喇?跟住問我地係咪自駕,我地話唔係,想hea下是但玩! 然後就到佢一輪咀咁講,又話我地唔自駕游咁浪費,跟住map code好易去又舒服,跟住又話邊使住咁貴酒店,不停嘈我地! 我地由始至終無向果個人請教囉

珍珠宮

無話可說 發表於 18-2-17 13:16
唔知呀! 其實未去過既地方,無必要或者無相熟人士係度係唔會揸車架! 好似我返加拿大就有揸,有我D舅父表 ...

係呀!租車好平,平過坐車車費(但負責揸果個其實好痛苦)精神壓力好大,要金精火眼

象牙宮

SaBB 發表於 18-2-17 13:40
我去旅行都吾想自駕遊、太累了

其實真係要睇地方,想玩D咩野! 揸得耐又真係辛苦,但唔係度度交通咁方便,一係跟團架咋

公爵府

chulolo430 發表於 18-2-17 12:56
人地冇禮貌
自己要有

經常出現嘅情況係:你有禮,人地當你冇到,愈踩愈過,正如我年年被人哦要追仔,c6好客氣話兩個夠哂數,冇人理㗎,整定我叔仔呢啲唔好老脾,冇人夠膽哦佢結婚生仔㗎!我c6呢啲,咪犧牲老婆,討好三姑六婆咯!

子爵府

showman 發表於 18-2-17 13:05
咁又唔好咁講,有d人真係要咁先識得收聲。尤其是以為自己岩晒巴巴閉既人。
...

有d 人唔一野收佢皮都唔知死,會不停自我high high, 話知你想唔想聽

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你老公做得好
我哋每一次去外地旅行,都係跟團。
啲人話仲乜唔自駕遊,佢一個揸車好辛苦

而且我哋去旅行都鍾意有人plan埋行程,唔使食緊飯又要諗定下一part、搭車其他嘢……

我哋兩個去,又唔係同埋佢哋去。我唔明點解啲人咁多意見
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-2-17 12:44
唔講邊個啦,親戚一個囉,知我地遲D會去沖繩,又扮晒野講點解唔自駕游,又話好簡單,又話邊使住咁貴! 好彩 ...

呢類人bk勁多

象牙宮

crystal媽咪 發表於 18-2-17 13:58
你老公做得好
我哋每一次去外地旅行,都係跟團。
啲人話仲乜唔自駕遊,佢一個揸車好辛苦

係,佢真係忍唔住比人煩先咁,平時好少會咁講野! 我地旅行睇地方,有D會跟團,交通唔難唔煩既就自由行!

象牙宮

good_pig 發表於 18-2-17 14:06
呢類人bk勁多

係架咩? 我又無咩留意

珍珠宮

回覆樓主

其實好多長輩都係咁,我會由得佢噏,哦⋯哦⋯哦⋯咁就算
真係聽到煩就行開去廁所又好,扮打電話又好,點都唔會‘得’佢.......

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實人地點去旅行,人地既事,最討厭係旁邊多多說話
總有離別的時候

象牙宮

MrsSingSing 發表於 18-2-17 14:15
其實好多長輩都係咁,我會由得佢噏,哦⋯哦⋯哦⋯咁就算
真係聽到煩就行開去廁所又好,扮打電話又好,點都 ...

我地D長輩唔會出咁多聲架,呢個係平輩,但細過我老公既! 奶奶最多話坐飛機危險,叫我地唔好飛咁多

象牙宮

Chowying 發表於 18-2-17 14:16
其實人地點去旅行,人地既事,最討厭係旁邊多多說話

係,如果我問既,比佢曬命扮野無問題,至弊係咩都無,只係食飯口中得知我會旅行,知後就不停講

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

chulolo430 發表於 18-2-17 12:56
人地冇禮貌
自己要有

我都覺得人地冇禮貌自己要有,咁樣答人大家都好尷尬

BBG1    發表於 18-2-17 16:12

男爵府

回覆樓主

初一見得嘅應該都係好親嘅親戚,啱聽就聽唔啱聽就算,何必攪到咁難睇,照睇你講嘅內容又唔係你講到晒命扮晒嘢,只係唔啱聽啫,當比面大家當佢唱歌囉

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

你c6做得好

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-2-17 14:07
係架咩? 我又無咩留意

琥珀宮

畀面勳章

無話可說 發表於 18-2-17 13:46
其實真係要睇地方,想玩D咩野! 揸得耐又真係辛苦,但唔係度度交通咁方便,一係跟團架咋
...

無錯
仲有,唔係個個會有車牌,唔通唔自駕,就唔去得旅行?

侯爵府

無話可說 發表於 18-2-17 13:46
...

都係、有d 地方不便就自駕或包車、我去宜蘭、包駕5人車連司機八小時才大六百幾港元、又抵又舒服。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁
12345...10

尾頁

跳至