自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實好少事,但真係忍唔住話說今日初二要去bye神,咁琴日問佢,佢話訓醒先去,
咁好啦,我今朝起身先收拾下屋企,兩個細既起左身,我叫佢地食住小食,等爸爸家姐起身一齊出去食野bye神行街。點知99打電話俾老公,我估係99臨時要跟一齊去~。但老公收左線又冇話我知,到幾個字後佢攪掂曬先行出㴝話"老婆同細路換衫,而家出去啦~亞媽等緊"
What!! ,我嬲係,"你唔早講"就算我唔整理自己呀,仲要叫大女起身,攪三個小朋友都要時間嫁!d男人攪掂自己兩手fingfing就叫出門口!有冇唸過我地d亞媽出個門口要攪幾多野呀,手唔幫算,時間都唔俾我想點!

最後我要佢自己同99出,我同仔女唔出啦~

子爵府

回覆樓主:

男人就係咁唔细心,因為平時唔洗佢地take care小朋友。但係你地突然唔去,怕唔怕99有説話講呀?

子爵府

回覆樓主

你小朋友幾大?

大宅

carly.c 發表於 18-2-17 14:06
其實好少事,但真係忍唔住話說今日初二要去bye神,咁琴日問佢,佢話訓醒先去,
咁好啦,我今朝起身先收拾下 ...

真係抵鬧 。。。
唔好嬲啦,我老公都係咁。我唔明點解搞掂左自己,跟住就話出門口,每次都要鬧先醒

子爵府

回覆 ctsang1006 的帖子

我唔理佢啦~佢話我知時99已經係街度等了,仲要去車佢。
但當時我 四仔乸, 一個未瞓醒三個披頭散髮,攪得㴝趕 甩褲都要99係街等一段時間,兩面不是人。

子爵府

回覆 iriswy 的帖子

8,3,4

珍珠宮

回覆樓主

其實又真係好小事,衰在佢唔出聲,算喇,唔好勞氣,順返先.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

子爵府

carly.c 發表於 18-2-17 14:17
回覆 iriswy 的帖子

8,3,4

咁,又真係需要D時間先出門,算啦,男人係咁,唔好為左件小事傷感情,(emoji)頭當冇野,再唸下去邉玩

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

俾著我都令願唔去,既然c6已經 get ready 佢又趕住,咪佢自己去囉。

水晶宮

carly.c 發表於 18-2-17 14:06
咁好啦,我今朝起身先收拾下 ...

真係抵鬧、但你唔去佢會嬲嗎?
男人自己雙手fing fing 就出街、又唔諗下搞掂堆小朋友都一頭煙、過年都俾媽媽執下個look 啦

珍珠宮

回覆樓主

你應該即刻話ok,你搞搞三個細先,我去化妝,尤佢搞飽去

wcpcelia    發表於 18-2-21 10:06

公爵府

回覆樓主:

係呀!男人一向蠢D ga?就算要帶bb出門口,男人都只係拿條車匙輕輕鬆鬆出門,而老婆就要準備奶粉尿片奶咀,水樽玩具,bb衫褲一大堆大包細包,男人仲話你好慢wo ? 所以我死都不肯生第2件(費時辛苦自己呀?)

男爵府

Rubik 發表於 18-2-17 14:30
你應該即刻話ok,你搞搞三個細先,我去化妝,尤佢搞飽去

Agree. 你俾返個責任佢至得。三個細路全部要你搞曬,咁唔公平。

子爵府

回覆 luckybaby2011 的帖子

我地噪左幾句,佢話新年流流唔好攪到唔開心,我話新年洗洗唔想我地趕頭趕命而99係街食風黑面

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主

我老公都係咁,成日自己霸住個廁所成個鐘,我坐喺床度睇住電視等佢,仲好意思問我做乜仲唔梳洗?十分鐘要出去啦!
我答佢你喺廁所睇iPad之後又剪下耳邊頭髮搽呢搽路唔出嚟,我應該要企浴缸洗臉刷牙?
佢仲話我自己唔出聲?用樓下廁所唔得?係咯,我唔啱咯!咁我應該一直只用五分鐘出門口?不過我決定以後會早D起身霸個廁所一個鐘,你用其他廁所,同你講明,你應該唔介意,到時唔好癲!你知方丈份人好小器㗎啦!
之後佢冇出聲。

水晶宮

美之選468 發表於 18-2-17 14:30
係呀!男人一向蠢D ga?就算要帶bb出門口,男人都只係拿條車匙輕輕鬆鬆出門,而老婆就要準備奶粉尿片奶咀,水 ...

係架、真係以為抱住個b就走得、紙巾都無包

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

佢自己去仲好啦
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

瑪瑙宮

carly.c 發表於 18-2-17 14:40
回覆 luckybaby2011 的帖子

我地噪左幾句,佢話新年流流唔好攪到唔開心,我話新年洗洗唔想我地趕頭趕命而9 ...

咁边个唔啱

珍珠宮

回覆樓主:

有試過差唔多情況,又係c6咩都唔理等我做,最後我咩都唔理換衫走人食tea,佢自己一條友對住班細路. 之後出門佢都會記得幫細路拎水樽,餐具,風褸同比時間我換衫

首頁

尾頁

跳至