自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

肥虎媽 發表於 18-2-17 14:53
昨天我們一家連奶奶去海洋公園,阿仔差一點被拐了
因為我和爸爸去餐廳睇下有冇位,請奶奶望住阿仔阿女一陣 ...

攪錯呀!有冇鬧個大媽?

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

等睇留言話邊有咁多拐子佬/婆

成日話誤會誤會、個細路爭札都仲死拖走

咁都可以誤會

建議樓主、唔好意思都要講句、

你99似乎唔係湊細路既合適人選

日月水火    發表於 18-2-17 21:11

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

係唔係唔會留待大家去分辨,只想提醒一句,真係要小心小朋友。
以前我都會諗可能係誤會,但從今天起,我唔再相信有誤會了。
祝大家新年快樂,合家平安。(emoji)(emoji)

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

複式洋房

qqaa 發表於 18-2-17 21:24
以後唔好指意99, 今次算執番身彩,呢個世界好多傻人

不敢再有下次了

別墅

美好大世界2017勳章

回覆樓主:

好驚險。妳99真係咁都得。妳老公再醒d。應該質問個女人。當然明白個囝傷勢緊要d。如能爆埋個女人。更好。因為佢拖拉阿囝。老公應該一手抱囝。一邊追上去個顛婆度。哈哈。我講到好似做戲咁

總之。對囝囡無事就好了

大宅

pumpumpurin 發表於 18-2-17 18:35
邊有咁多拐子佬,仲要香港南區海洋公園,應該唔會有人買幾百蚊飛入場足細路仔。似誤會多啲。
...

你唔俾啲拐子婆食老綜架?
食老綜入迪迪尼同海馬廿蚊架咋

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

樓主奶奶仲恐怖過個女人

伯爵府

Yanyan0904 發表於 18-2-17 22:57
你唔俾啲拐子婆食老綜架?
食老綜入迪迪尼同海馬廿蚊架咋
65歲免費添...

公爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

邊有咁多拐子佬,仲要香港南區海洋公園,應該唔會有人買幾百蚊飛入場足細路仔。似誤會多啲。
...
唔係邊有咁多拐子佬,而係香港冇拐子佬好耐啦,其實有留意新聞已知,不過都要小心精神病同咸濕變態佬就真。
我仔出世後我初初聽到呢d 事都好驚,但聽來聽去故事都係一樣,從來冇細佬被拐,從來捉唔到個拐子佬或拐子婆。

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主

其實係唔係誤會無人知,但樓主上黎講既係親身經歷,唔係朋友個朋友尋日發生;所以無論如何,呢啲拐帶事件,真係一件都嫌多!唔好以為無拐帶事件就掉以輕心!

樓主,希望你的小朋友沒有受到太大驚嚇!祝你們一家新年快樂!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

係唔係誤會都好,好明顯是有人沒有好好照顧兒童,唔好講拐,小朋友自己走失都有可能出現,我昨日都有去海洋公園,真係好多人又好多大陸人更有好多小朋友,一唔留神真係咩意外都會發生,這個post我焦點我落係照顧者身上多一點,始終唔信係拐子,因為真係拐9秒9逃離現場先,小朋友又無喊一手抱起就走人,又何需拉拉扯扯?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

有冇報警?

大宅

...

又唔可以咁老定,現在香港真係多咗好多外來客,治安比以前差咗,而且主題公園最多小朋友,任㨂任何質數,地點人多混亂易落手,拐一個去賣講緊幾萬人仔,甚至更多,相比幾百蚊港幣入場費,可以話本少利大

珍珠宮

414928 發表於 18-2-17 23:42
係唔係誤會都好,好明顯是有人沒有好好照顧兒童,唔好講拐,小朋友自己走失都有可能出現,我昨日都有去海洋 ...

我同你諗法一樣
真係拐帶兒童,捉左個細路唔喊就即逃離現場,仲留起隔離扮咩影相

仲有海洋公園周圍都有cctv,邊有拐子婆咁蠢揀係海洋公園捉細路,再講海洋公園範圍咁大離出入口咁遠,要拐就呢頭捉完就即刻送上車,捉左個細路可能要跑幾公里先去到出口有無拐子婆會咁笨....

個陌生女人似精神有問題多

首頁

尾頁

跳至